KARAKTER TANITIMLARI- WINTER SOLDIER KİMDİR?

Bugün Kış Askeri hakkında konuşacağız. 

Winter Soldier' ın gerçek ismi James  Buckhanan Barnes 'dır. Bucky' nin askerlik macerası 1937 yılında Camp Le High askeri kampına girmesi ile başlıyor. Can dostu Steve Rogers ile de bu kampta tanışan Bucky için her şey yolunda gidiyor, askerlik falan filan derken 1939 yılında Bucky' nin babası vefat ediyor. Bu durum karşısında sarsılan Bucky vatanı Amerika' ya daha çok bağlanıyor. 2. Dünya Savaşı geldiğinde Bucky, Captain America' nın Sidekick' i konumuna geliyor, Naziler ve Japonlara karşı savaşıyor. Ah, bu arada yukarıda bahsetmeyi unuttum, Bucky filmdekilerin aksine Steve ile yaşıt değil, genç bir çocuk. Captin America' nın yardımcısı konumuna gelmesi ise onu gizli kimliğinde yakalaması yüzünden. BFF değiller hani söyleyeyim de... Neyse, bir yandan baş düşmanları Red Skull, Master Man ve Baron Zemo ile de mücadele etmek  zorunda kalıyor bu ikili. Tabi mücadele bitiyor, ama Amerika' nın düşmanı çok...Hollanda, Fransa, İtalya ve benzeri bir çok cephede Steve ile kol kola omuz omuza savaşıyor Bucky.  
Bucky ve Steve beraberken
Eğer bundan önceki bölümümüzde kısaca Bucky' yi tanıyabildiyseniz isterseniz şimdi de nasıl Winter Soldier oluyor biraz ondan bahsedelim. Steve ve Bucky, 1945 Mayıs ayında Baron Zemo'nun da içinde olduğu bir kaleye saldırı düzenlerler. İkili içinde Baron Zemo' nun olduğunu düşündükleri uçağa binip motor rampasından atlayarak ona engel olmaya çalışmışlardır. Steve bunun bir kandırmaca olduğunu anladığında kendini uçaktan atmıştır. Bucky ise uçakta sıkıştığı için atlayamamıştır. Steve onu kurtaramamış ve uçak patlamıştır. Bu olaydan sonra Marvel Evreni' nde bir daha hiç bir karakterin çocuk sidekick' i olmamaya başlamıştır.
Bucky'nin ölümü Cap'i çok sarsar. Aslında yakın zamana kadar Bucky ve Peter Parker'ın amcası Uncle Ben, Marvel' da ölümden hiç dönmemiş olan iki karakter olarak anılıyordu. Ama 2005' te alınan bir karar ile, Buck patlamada ölmüyor  ve kolu koparak denize düşer. O sırada sudan geçen bir Sovyet denizaltısı nazilerin radyo sinyallerinden "Kaptan'ı patlattık" diye bir haber duyarlar. Denizaltı ısı tespiti ve asker yardımıyla Bucky' yi kolu kopmuş halde bulurlar. Sovyetler onun kanında süper asker serumu aramaya başlarlar. Olmadığını anladıklarında demir biyonik kol takılıp Infinity Formula adlı süper asker serumunu enjekte ederler. Bu onu Steve'den bile güçlü yapar. Sovyetler onun hafızasını silip, onu ölümcül bir Sovyet süper casusuna çevirir! Yazık be Bucky' ye...
Günümüze kadar amacını yerine getiren Winter Soldier NATO ve BM'ye ait siyasetçi generallerin hepsini öldürür. Savaştan sonra ise Doğu Almanya , Batı Almanya olarak ikiye bölünen Almanya'nın Amerika kontrolü altındaki Batı bölümüne sızıp askerleri öldürerek görevini devam ettirir. Fakat Amerikalı olduğu için kimse ondan şüphelenmez. Tabi bu kadarcık olay olsa iyi ama Winter Soldier durmuyor!! Marvel'in en iyi suikastçisi olarak bilinen Winter Soldier 1950-60 yılları arasında Natasha Romanoff' u bizzat eğitiyor. 1980-90 yılları arasında ise ruhsal bunalım yaşayan Winter Soldier eski hayatı ile ilgili hatıra kırıntıları görmeye başlar. Sonraki hedefi Cap olan Winter Soldier, Red Skull'a suikast düzenler ve onu öldürür. Cap'in yapamadığını Winter Soldier yapar yani. Cap ile karşılaşmasında ise dövüş sonucu kozmik küp sayesinde herşeyi hatırlar ve küpü eliyle parçalar. Her şeyi hatırlayan Bucky normal bir hayat sürmeye başlar...diyerek yazımızı mutlu bir sonla kapatmak isterdik ama adamı bela çekiyor resmen. Tam mutlu mesut yaşarken Marvel' ın gelmiş geçmiş en büyük event' i Civil War patlak veriyor ve sonunda Steve Rogers ölüyor. Bunun sonucu bir sinir geçiren Bucky, suikasti yapan Crossbones' ı böyle sağlamca dövüyor. Ardından da efsane kalkanı devralarak evrenin yeni Captain America' sı oluyor. Sonrasında ise yakın zamanda yapılan Fear Itself event' inde ölüyor gibi oluyor ama aslında ölmemişmiş falan... Şu an ise, devam etmekte olan Thunderbolts serisinde suçlumsulardan(evet ben uydurdum terimi) oluşan bu ekibe liderlik ediyor.
Bucky Barnes: Captain America
Birazcık da güçlerinden bahsetmek gerekirse önce biyonik kolundan başlayalım. Winter Soldier'ın biyonik kolu sadece bir kol değildir aslını söylemek gerekirse bende öyle sanmıştım ama sizlere bu makaleyi hazırlarken öğrendim, Winter Soldier'ı hiç hafife almamalıymışım. Enerji patlamaları yaratabilir, zırhlı kişilere karşı emp saldırısı yapabilir, kolunu istediği gibi zihni ile yönlendirebilir ve kolu istediği bir görüntüye bürünebilir ve kolu bir silaha çevirebilir. 
Son olarak aldığı serumdan da azıcık bahsedelim. Yukarda dediğim gibi serumun adı Infinity Formula' dır. Serum Winter Soldier'ın max 6000 kg kaldırmasını sağlar. Koşarak kendisine kitlenen füzelerden kaçabilir. Güç olarak baktığımızda ise Kaptan Amerika'yı sinirlendiğinde tek bir yumruğuyla bayıltacak derecede olduğunu söyleyebiliriz. Ama Spider-Man' den dayak yiyor orası ayrı...
MCU' da karakter Sebastian Stan tarafından canlandırılmaktadır.
Bu yazımda size Winter Soldier' ı anlattım. Umarım sizi azıcık da olsa bilgilendirmişimdir. Karakteri büyük ihtimalle 2018' de çıkacak Black Panther' da göreceğiz. Henüz resmi bir durum olmasa da hayranlar Civil War' ın mid-credits sahnesinden böyle bir çıkarım yaptılar bile. Şimdilik kendinize iyi bakın ve bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın!

Hiç yorum yok: