STEVE ROGERS' IN GERÇEK YÜZÜ: EN BAŞINDAN BERİ ''HAIL HYDRA!''

Evet, dış görünüşü bir Amerikan bayrağını andırıyordu, peki içi de dışı kadar allı-mavili-beyazlı mıydı?
Marvel Comics, şok edici twistini Perşembe günü sabahleyin satışa sunulan Captain America: Steve Rogers #1 ile bizlerin önüne koydu: Steve Rogers en başından beri bir Hidra ajanı mı?
Sizler için bu enbesilce, saçma sapan, Cap' ın 75 yıllık tarihinin içine 1 konuşma balonu ile etmiş olan bu durumun nereye varabileceğini gösteren 5 maddelik bir liste hazırladık. İyi okumalar.


1. Steve Rogers' ın Beyni Yıkandı!
Eğer Rogers' a olan umudunuz hala tükenmediyse, beyninin yıkanmış olma durumu sizi mutlu edebilir. Çünkü karakterin geçmişinde daha önce böyle bir olay yaşanmış. Neo-Nazi Bilim Adamı Doktor Faustus ve The Grand Director ile yaşadığı bir münasebette beyni yıkanan Rogers, bir kaç sayı boyunca, ırkçı ve garip davranmakla kalmıyor, üstüne üstlük yanında büyük bir gamalı haç bulunan şu kalkanı taşıyor:


ULUSAL GÜÇ!
Neyse ki sonrasında bu davranış değişikliğinin nedeni anlaşılıyor ve diğer kahramanlar Cap' ın iyileşmesine yardım ediyorlar. Tabi eğer böyle yaparlarsa ne kadar klişe olacağı aşikar. Ama mesela olayı şuna çevirirlerse çok süper olur: Mesela Steve, önce Avengers' ın arasına sızsın, tabi garip davranışlarından ötürü ekibin gözüne batsın. Ekip beyin yıkanmasını anladığında ise Cap, arkasında bir-iki ekip üyesinin ölümü ile kaçsın. Bunun üzerine kalan üyeler Winter Soldier' dan(Thunderbolts' un lideri) yardım istesin ve bu seferde Bucky, Steve' in arkasından gitsin. Valla öyle olursa, süper olacağı kanaatindeyim, umarım da olur çünkü kalan 4 ihtimal sizi bizi de etmediği gibi, tatmin etmeyebilir.


2. Bu Referansı Anladın mı? Çünkü Biz Anlamadık!
Veya 2. sayının ilk sayfasını açarız ve Rogers sırıtarak: ''You Got That Refrence Hah?'' diyerek, ünlü sözüne bir gönderme yapar ve görevine vatansever Amerikan olarak devam eder. Yani illa bu cümle olması şart değil ama sırf ''DC Rebith yapıyormuş sektördeki pazar payları artabilir, biz bi' b*k yiyelim internet alemi çöksün, sonraki sayıda şakaydı o deriz'' gibi bir yaklaşım sergilerlerse Captain America: Steve Rogers benim için biter. Bu tek kelimeyle bizi salak yerine koymaktır çünkü...

3. Bu Captain America Aslında Bir Klon
Alın size uçuk bir teori: Asıl yaşlı Steve Rogers öldü ve cesedini bir şekilde ele geçiren Hidra, Rogers' ı kopyalayarak genç bir Captain America' yı kendi saflarına kattı. Tabi bu teori insanın aklına ''Ee o zaman formülü de ele geçirmişlerdir, neden başkalarına enjekte etmek yerine Cap' ı klonlasınlar?'' gibi sorular gelebiliyor ama durum zaten abzürt derecesinde saçma olduğundan, bu sorular dertlerimizin en küçüğü olur.

4. Steve, Hidra' yı İçeriden Çökertecek
Belki de Steve, hala bildiğimiz vatansever dürüst abimiz ve Hidra' ya katılmasının tek sebebi de onları içten çökertmek. Ee, iyi de abi eğer böyle bir şansı vardıysa bu adam bunu daha önce niye yapmadı? Kafamda deli sorular... Neyse 2. sayı gelince her şey ortaya çıkar. Ama serinin yazarlarının bize verdiği tüyolara göre 75 yıllık serüven böyle bitecek:

5. Tebrikler! En Büyük Çizgi Roman İkonlarından Birinin Ağzına S*çtınız! Karşınızda: Captain Hidra!
Eğer, Cap en başından beri bir Hidra Ajanıymışsa, Marvel' ın Çizgi Roman sektörü benim için biter. Marjinal olacağız derken, böyle saçma sapan yenilikler yapıp sevilen karakterlerin hayran kitlelerini üzüyorsunuz. Yapmayın, etmeyin. Geçenlerde de (SPOILER) Orijinal Wolverine' i geri getirdik deyip bizi trollediydiniz, olmuyor yani Marvel, kendine biraz çeki düzen ver.

Oh, ben de sinirimi attığıma göre, sizde yorumlarda fikirlerinizi belirtin ki fikir edinelim, tartışalım. Marvel' ın bir sonraki şaçma fikrine kadar hoşçakalın, ben gidip biraz Rebith sayılarından falan okuyacağım.

Hiç yorum yok: