YOUNG JUSTICE- MİNİ İNCELEME(DİZİ)- PART 1

Netflix'in dizinin 3. sezonunu çıkaracak olması şerefine, bir Young Justice yazısı patlatayım dedim. 3. sezon gelene kadar ne oldu ne bitti kısaca anlatırım diye düşündüm. Bu yazımın konusu ise başlayanlar için bir rehber olması niteliğinde. İlk bölümlerdeki ekibi tanıttım da denebilir kısaca. İyi eğlenceler!
Birçok yerden izleyebileceğiniz bu dizi Adalet Birliğini değil de onların ortaklarını, yardımcılarını anlatıyor ve bu benim daha da çok ilgimi çekti çünkü aralarında spesifik farklılıklar var. Soru,cevap şeklinde her yazımda yaptığım gibi başlıyorum. Bu yazıya da spoilerli inceleme demek yanlış olur. Diziye başlayan da başlamayanın da izleyebileceği bir yazı olacak ve bu yazı Young Justice'daki karakterleri tanıtacak. Ayrıca bu yazı daha çok 1. sezona itafen yazıldı da denebilir. O yüzden sonradan edindikleri yetenekleri ve yaşadıkları olayları, ya da ekipe sonradan katılan kişileri bu yazıda göremiyor olabilirsiniz. Merak etmeyin devamı gelecek.


*Takımda kimler var?
-Aqualad
İlk bölümlerde takımın lideri ve aynı zamanda Aquaman'ın yardımcısı olan Aqualad, lider olmayı hak eden ve lider olmasının sonucunda hiçbir egoist davranışlarda bulunmamasıyla kalbimizde bir yer kazanmıştı. Batman de onun iyi bir lider olduğunu söylemektedir. Animasyonda gayet güçlü ve işe yarardır. Diğerlerine göre biraz daha doğru kararlar alabilir ve çocuksuluktan uzaktır.
-Kid Flash
İlk başlarda Wally West'in olduğu sonralarda ise yerine Bart Allen'in geçtiği bu karakter aynı Flash gibi espirili bir kahraman. Genelde robin ile önden giderler ve ilk başlarda ne kadar lider olmak istese de Robin ve Aqualad varken liderliğin ona düşmeyeceğini o da anlar. Yapılan planlar da genellikle o olmadan olmaz o yüzden Kid Flash takımda büyük yere sahiptir ve sürekli Robin ile didişirler, ayrıca Flash gibi nesnelerin içinden geçemez.
-Super Boy
Superman'ın yardımcısı veya ortağı değildir. Çocuğu da değildir. Superman'in klonudur. Uçamaz ve gözlerinden ışın çıkaramaz. Ekibe bir bölüm sonra katılmıştır. Takımdaki en güçlü kişilerdendir. Kendi isteğiyle, özgürlük için ekibe katılmıştır. Pelerin, tayt kısaca Superman gibi giyinmeyi sevmez ve saçma bulur. Biraz ergen ve asi takılır.
-Miss Martian
Martian Manhunter'in yeğenidir. Tüm ekip ona asılır ancak animasyonda rahatlıkla Martian'ın Superboyu sevdiğini görebiliyoruz çünkü bunu çok belli ediyor ama Superboy'un pek taktığını söyleyemeyeceğim. Bir mekana giderken onun aracı kullanılır. Telekinezi gibi yetenekleri vardır ancak Martian Manhunter gibi nesnelerin içinden geçemez.
-Robin
Ne kadar çok lider olmayı istese de bunu ilk başlarda beceremediğini gördüğü için Aqualad'a lider olmasını teklif eder ve diğerleri de kabul eder. Aqualad da Robin'in ileride lider olması gerektiğini, onun liderlik için doğduğunu söylemiştir. Özel bir süper gücü yoktur. Aynı batman gibidir. Özel ekipmanlar ve bilgisayar ele geçirme gibi işleri Robin yapar.
-Speedy
Bu eleman ise ergenlik taslayarak daha ilk günden ana gruba girmek istemiştir ve solo takılmayı tercih eder. Hemen çekip gittiği için bu karakter için bir şey yazmak zor. Young Justice ekibi onu tekrar çağırmaya geldiğinde ''Sizi meşgul ediyorlar.'' demiştir ve haksız çıkmıştır.
-Red Tornado
Grubun başında duran yetişkindir. Twister ile yetenekleri aynıdır ve YJ ekibinin görevlerine karışmamayı tercih etmiştir.
-Batman
Tüm ekibin korktuğu ve ekibe görevleri atayan ve görevin sonunda da ya ödüllendiren ya da azarlayan kişidir. Robin ne kadar onun ortağı olsa da grubun liderini kendilerinin seçmesi gerektiğini söylemiştir.
Kısaca Karakterler;
Kısaca karakterler kendilerinden büyük olan ortaklarına çok benzerlik göstermektedirler.


*Dizinin konusu tam olarak ne?
Young Justice aslında bir nevi, sidekick ekibi gibi bir şey. Dizi genel olarak Aqualad, Superboy, Miss Matian, Kid Flash, Robin ve Artemis'in yaşadığı olayları ve girdikleri görevleri anlatıyor ilk bölümlerde. Ekip arası yaşanan romantizmler, kavgalar ve etkileşimlerle, küçük çocuklardan ziyade DC Comics'in ergen kitle için çıkardığı bir dizi desek doğu olur. Ne Teen Titans Go gibi cıvık bir havaya sahip, ne de DC Animasyon filmleri gibi karanlık bir tona. Tabii, bu dediklerim ilk birkaç bölüm için geçerli, ileride ne olur bilemiyorum.(Yani biliyorum da bu yazının konusu değil...) 


*Sence başlamalı mıyım?
Evet bence kesinlikle başlamalısınız. Yepyeni kişilikler ama aynı güç, Flahpoint'te nasıl eğlendiysek bu da onun gibi bir şey aslında. O yüzden bu bir animasyona başlamak için güzel bir seçenek olabilir.

Hiç yorum yok: