KARAKTER TANITIMLARI: CLOAK VE DAGGER KİMDİR?

Dün mü önceki gün mü ne, bir karakter incelemesi yazmıştım bloga. İlk yazımdı ve Mazahs'ı tanıtmıştım yazıda. Ancak bir kez daha okuyunca yazıyı, bir tanıtımdan çok mini-karakter tanıtımı olduğu kanısına vardım. Zaten genel kitleye hitap etmesi için kısa tutmaya dikkat ederim yazılarımı. İşte bu sebepten ötürü, başlıkta da MİNİ TANITIM alt kategorisini de belirterek yazıma devam etmek istiyorum: Cloak ve Dagger Kimdir?


Cloak ve Dagger, Bill Mantlo ve Ed Hannigan tarafından Mart 1982 yılında yaratıldı. İlk Spactacular Spiderman-Man #64'de ortaya çıktılar.
ORİJİN : 
Tandy Bowen, bir multimilyoner ve onun ganimetçi süper model karısının çocuğu olarak Shaker Heights, Ohio'da büyüdü. Tandy gençken babası ailesini terketti, ve annesi de kızıyla ilgilenmek için kariyeri ve sosyal hayatıyla çok fazla meşguldü. Üstelik erkek arkadaşı Tandy'i unutarak yakın zamanda koleje gitti. Boş ve yalnız hisseden Tandy, hayallerinde dansçıya dönüşmek için New York'a gitti.
Tyrone Johnson, yada Ty, baya farklı bir geçmişe sahip. Ty Güney Boston, Massachusetts'de bir gecekondu mahallesinde konuşma engelli olarak doğdu. Ty onu kurtarabilcek sözcüğü söylemekte aciz olduğu için en iyi arkadaşı öldüğünde, perişan genç memleketinden ayrıldı. Otobüs Manhattan'da durduğunda aç ve yemek çalmak için hazır haldeydi.
Bu iki genç, Tyrone Tandy'nin çantasını çalmayı düşündüğünde tanıştı, ama kız ona para teklif edince mahçup oldu. Sonra bir hırsız çantasını çaldı, ve Ty onun için çantayı geri aldı. Bu olaylardan sonra kız ona akşam yemeği ısmarladı ve sıkı dost oldular.
Simon Marshall isimli Maggia kimyageri, evsizleri yemek ve barınak sözü vererek cezbediyordu. Ama onun yerine, deneylerin üzerinde enjekte edildiğinde herkesi öldüren bir uyuşturucu denedi. 
Onlar için ne saklandığını bilmediğinden Tandy teklifi kabul etti. Tyrone bunun yanlış olduğunu hissettiğinden onunla birlikte gitti. Bu ikili yakalandı, bayıltıldı, ve eroin yerine D-Lite uyuşturucusu enjekte edildi. Hayatta kalmayı becerdiler, ve bir şekilde güçleri oldu. 
Yeni keşfettikleri güçlerini düşmanlırını birlikte yenmek için kullandılar. Cloak karanlık boyutu kullanarak onları şaşırttı ve Dagger ışık kamaları ile işlerini bitirdi.
Güçleri olmalarına rağmen hala gidecekleri yer yoktu. Sonunda Papa Delgado'nun oturduğu kiliseye yerleştiler.
GÜÇLER VE YETENEKLER : 
*Tyrone Johnson: 
-Karanlık Güç Kanalı
-Karanlık Güç Kanallaşması
-Karanlık Güç Işınlanması
-Karanlık Güç Soyutluğu
*Tandy Bowen:
-Yaşayan Işık Üretimi
-Işık Kamaları
-Yaşayan Işık Arındırması
-Yaşayan Işık Manipülasyonu
NOTLAR : 
-Hiç bir obje Dagger'in ışık kamalarından hasar yemez.
-Earth-1610'da Cloak kadındır.

Hiç yorum yok: