MERAK EDENİNE: BATMAN'İN ALTERNATİF HALLERİ!

Batman (Bruce Wayne), çocukken zengin ailesinin ölümüne şahit olan ve intikamını alacağına yemin eden kişidir. Bir çok filmde ve dizide gözüken Batman, en son Suicide Squad filminde küçük bir sahnede gözükmüştür. Şimdi size Batman'in alternatif hallerini anlatacağım. Başlayalım:


Dünya-1 Batman'i:
Dünya-1 Batman'inin orjinalinden tek farkı, ailesinin ölümünün ardından intikamlarını dünyayı gezerek aramış olmasıdır. Ayrıca Gotham dizisindeki Alfred Pennyworth karakterinin yapısı, ana evrenden kıyasla Dünya-1'e daha çok benzer.

                                                                                       

Dünya-2 Batman'i:
Bu versiyonda Batman, polis komiseri olarak emekli olmuş ve Selina Kyle(Catwoman) ile evlenmiştir. Helene Wayne(Huntress) adında çocuğu vardır. Superman ve Wonder Woman ile birlikte Apokolips'e karşı savaşıp o savaşta ölmüştür.
Kızı Helena(Robin), Kara(Supergirl) ile birlikte bir portala girmiş ve orada Huntress&Powergirl isimlerini almışlardır. Bu evrende babası Thomas Wayne ölmemiş, Bruce'dan gizlenmiştir. Daha sonra oğlunun öldüğünü duyunca onun yerine geçmiştir.


Dünya-3 Batman'i (Owlman):
Bu evrende Batman'in gerçek adı Thomas Wayne Jr'dır. Bruce Wayne'nin abisi ve Thomas-Martha Wayne'in oğullarıdır. Bir gün bir yerden dönerlerken Thomas Jr. anne-babasına silah çekmiş kardeşi ile birlikte olduğunu söylemiştir fakat kardeşi son anda vazgeçince onunla birlikte ailesini öldürmüştür. O sırada gördüğü baykuş ile Owlman kimliğini oluşturmuştur. Bu evrendeki Batman'in tam tersi yani kötü halidir. Crime Syndicate takımının kurucusu ve lideridir. Superwoman ile birlikte yasak aşk yaşamıştır. 


Dünya-6 Batman'i (Stan Lee Batman'i):
Just Imagine serisinde gözüken Stan Lee'nin tasarladığı Batman'dir.Gerçek adı Wayne Williams'dır. Orjinal Batman gibi güçleri yoktur fakat orjinal Batman gibi beyaz değil, Afrikalıdır. 


Dünya-8 Batman'i (Bat-Soldier):
Batman'in bu versiyonunda, lakabı Bat-Soldier'dır ve Monitör için çalışmaktadır.

                                                                                     
Dünya-9 Batman'i:
Gerçek adı Sir William olan bu evrenin Batman'i, Yuvarlak Masa Şövalyeleri'nden biridir ve Kral Arthur'a sadıktır. Morgan Le Fay'ın büyüsü yüzünden Kral Arthur ile savaşmış fakat başarısız olmuştur.

                                                                             
Dünya-10 Batman'i (Leatherwing):
Batman'in bu versiyonu, Grant Morrison tarafından yazılmış ve adı Leatherwing'dir. Overman'in Justice League takımında üyedir. Hitler tarafından kendisini koruması için yaratılmıştır.Nazi Batman olarak da geçer.                                                                              
Dünya-11 Batman'i (Batwoman):
Batman'in bu versiyonu kadındır ve lakabı Batwoman'dır. Gerçek adı Helena Wayne'dir ve Bruce Wayne'in kızıdır. Babası ölmesi üzerine Bat lakabına sahiplenir.


Dünya-12 Batman'i (Batman Beyond):
Bu evrende Batman, Terry McGinnis'dir. Batman Beyonds dizisinin evrenidir. Normalde geçen zamandan daha ileri bir zamandır.                                                           
Dünya-15 Batman'i:
Bu evrende Bruce Wayne ölmüş yerine Jason Todd, Batman olmuştur. Son zamanlarda, Superboy Prime tarafından öldürülür.                                                        
Dünya-16 Batman'i (Batman II):
Bu evrende Bruce Wayne'den sonra Damian Wayne geçmiştir. Bruce'un emekli mi olduğu yoksa öldüğü mü belli değil.


Dünya-17 Batman'i:
1963'de yapılan nükleer savaş ile medeniyet neredeyse yok oldu. Kubbe içine alınan Novamerika şehrinin doğusunda olan Gotham'da yaşayan Batman, radyasyon etkisinden korunmak için bir zırh yaptı. Şu an Atomic Knights of Justice takımının bir üyesi.


Dünya-19 Batman'i (Steampunk Batman):
Batman'in bu versiyonu, Brian Augustyn and Mike Mignola tarafından yazılıp Eduardo Barreto tarafından çizilmiştir. Sadece one-shot sayıda gözüken Steampunk Batman hakkında kesin bilgi yoktur. Sadece işe yeni başlanıldığı bilinir.


Dünya-22 Batman'i (Kingdom Come Batman):
Batman'in bu versiyonu, yıllarca suçla mücadele etmekten mahrum olan, kendini korumak için bir dış iskelet kullanan ve uzaktan kumandalı robotları kullanarak Gotham sokaklarında barışı koruyan biridir. Orta yaşlıdır ve gizli kimliği sır değildir artık. Superman ve Wonder Woman'ın çocuğunun vaftiz babasıdır.       


Dünya 23 Batman'i:
Batman bu evrende, Zatara ve Guardian'ın da bulunduğu Afrikalı-Amerikalı birleşimi Justice League'in tek beyaz üyesidir. 


Pre52 Dünya-26 Batman'i (Batmouse):
Hayvanlardan oluşan evrende Batman, bir faredir ve adı Batmouse'dur. Yardımcısı Robin, bir kızılgerdandır ve en büyük düşmanı domuz Jokerpig'dir.


Dünya 29 Batman'i (Bizarro-Batman):
Batman'in bu versiyonu, adı üstünde Bizarro'dur ve Htrae denilen halkalarla çevrili küp bir gezegende yaşamaktadır.
                                                         
Dünya-30 Batman'i (Red Son Batman):
Batman'in bu versiyonu anarşist bir Rus'dur ve ailesi KGB tarafından öldürülmüştür. Batman olduktan sonra Superman'i öldürmesi için görevlendirilmiştir. Wonder Woman'ı tuzağa düşürebilmiş ve Wonder Woman tarafından en tehlikeli adam diye tasvir edilmiştir. Wonder Woman olmasaydı az kalsın Superman'i öldürüyordu. Daha sonra kendini feda etmiştir. 


Dünya-31 Batman'i:
Bu evren Frank Miller'ın yarattığı evrendir. Batman bu evrende yaşlı, yorulmuş bir kanunsuzdur ve kalp sorunu vardır.

Dünya-33 Batman'i (Batmage):
Bu evren, büyü evrenidir. Batman'in ailesi karanlık büyücü Cobblepot tarafından öldürülmüştür. Vahşi bir vampir ile arkadaştır ve Batwing adına devasa bir ejderhası vardır. Eski Justice League üyelerinin büyülenip kötü olmuş halleriyle hep savaşmaktadır. Flashpoint ile bu evren silinmiştir.

                                                                               
Dünya-40 Batman'i:
Batman'in bu versiyonu, Dünya Savaşı II'de vampirlere karşı savaşmış ve ısırılarak öldürülmüştür. Daha sonra vampir olduğu açıklanmış fakat Monitör tarafından öldürülmüştür. Bu evren Flashpoint ile birlikte silinmiştir.


Dünya-42 Batman'i (Li'l Batman):
Li'l evreni, çocuklar için yapılan bir evrendir. Li'l Bruce Wayne, anne-babası bir zorba tarafından saldırıya uğrayınca Li'l Batman olmuştur ve Li'l Justice League takımına üyedir. Mr Mxyzptlk, Li'l evrenini DC evrenine getirince Li'l Superman, Li'l Doomsday tarafından öldürülmüştür. Bunu gören Mr Mxyzptlk ve Bat-Mite, onları geri evrenden siler.

Dünya-43 Batman'i:
Batman'in bu versiyonu, Tanya adında Dracula'ya karşı çıkan kadın bir vampir tarafından ısırılmıştır. Tanya, insanların kanının çekilmesine karşı çıkmış ve insanları Dracula'dan korumak isteyen bir vampirdir. Tanya, Batman'i ısırmış fakat kanını çekmek yerine ona güçlerini aktarmıştır. Isırıldıktan sonra Batman, güneşten nefret etmeye başlamış, inanılmaz güç,hız ve çeviklik gücü kazanmıştır. Ayrıca kanatları olmuş ve gölge ile bir olabilme özelliği kazanmıştır. Batman'in zekası ve dedektiflik özellikler kalmış fakat yavaşça kaybetmeye başlamıştır. Tam vampir olmadan önce kalbinden hasar yer ve insan haline geri döner. Batman, Gotham'ı korumaya devam eder fakat vampir izini hep taşır.

                                                                                                                                   
Dünya-50 Batman'i:
Bu evrende Lex Luthor, Flash tarafından öldürülünce Justice Lords takımı yeryüzü üzerinde egemenlik kurmuştur. Lideri Superman olan bu takımda Batman'de sözü geçenlerdendir.


Zur-En-Arrh:
Batman'in bu versiyonunda Batman'in Superman gibi özel güçleri vardır. Hatta Superman'in zayıflığı bile vardır. Gerçek adı Kent Wayne'dir. Zengin tarlacı aile arasında büyümüş ve ailesi öldüğünde Batman'e dönüşmüştür. "Crisis on Infinite Earth"den sonra bu evren silinmiştir.


Flashpoint:
Bu evrende, Thomas ve Martha Wayne yerine oğulları Bruce Wayne ölmüştür. O anda deliren Martha Wayne, Joker'e dönüşmüş ve Thomas Wayne'de ona karşı Batman olmuştur. Dünya-2 Batman'inden bir farkı yoktur. Silah kullanır ve öldürmekten çekinmez. 


Injustice:
Superman, Joker'i öldürdükten sonra Superman'e karşı gelmiş ve ona karşı olan takımın lideri olmuştur. Superman belini kırmış ve bir süre dövüşememiştir.


Green Lantern Batman:
Bu evrende, Abin-Sur öldüğünde yüzük Hal Jordan'ı değil Bruce Wayne'i seçmiştir.


Bat-Manga:
Batman'in bu versiyonu, Japonya'da bir manga magazininin yayınladığı 52 sayılık seride gözükmüştür. Managaka Jiro Kuwata tarafından yazılmıştır.


Batman 66' (Adam West):
Batman'in bu versiyonu 1960'da dizi olarak yayınlanmış sonra Batman 66' kategorisi altında çizgi romanları çıkmıştır. Batman'in alaycı, komik ve troll halidir.


Amalgam (Dark Claw):
Logan Wayne, ailesi silahlı bir soyguncu tarafından öldürüldükten 5 yıl sonra Weapon X programına katılmış ve burada kemiklerine adamantium eklenmiştir.


Amalgam (Agent of SHIELD):
Bu evrende Bruce Wayne, ailesi öldükten sonra SHIELD'a katılır ve harika bir ajan olur.

Hiç yorum yok: