JOKER'E ORİJİN FİLMİ GELİYOR, HANGOVER'IN YÖNETMENİ VE EFSANELER EFSANESİ SCORSESE BAŞINDA!

Suicide Squad'ın pek çok kişiye göre DCEU'ya yaptığı gereksiz eklemelerden biri de Jared Leto'nun Joker portresiydi. Bu noktada oyuncunun ona çizilen rolü en iyi şekilde canlandırmış olduğunu unutmamak, bu yüzden de suçu oyuncunun performansında aramamak en doğrusu olacaktır. Batman'in en azılı düşmanını, Harley'in biricik aşkı, çılgın ama bir o kadar da salak biri haline sokan David Ayer, bu fanbase seni de unutmayacak. Lakin alınan son duyumlara göre DC karaktere bir orijin filmi çekmek peşinde. Bu sefer arkasını da sağlama almış gibi duruyor. 

Bu arada Jared Leto'nun rolüne son verilmedi, kendisini Gotham City Sirens, THe Batman ve Suicide Squad 2'de tekrar göreceğimiz söyleniyor.
Filmin 80'ler Gotham'ında geçen bir suç filmi olacağı ve başrol olarak Jared Leto'yu değil, ondan daha genç bir ismi bu rolde göreceğimiz şimdilik film hakkında sahip olduğumuz bilgilerin %80'inin oluşturmakta. Yapımın DCEU'da geçip geçmeyeceği belli değil ama denilenlere göre evrenden ayrı bir film görmemiz çok daha olası. 
Joker'in orijin olarak değişken bir karakter olması bir yana, filmin Alan Moore'un ünlü Killing Joke eserinden esinlenmesi en olası seçenek. Ancak filmde Batman'i görüp görmeyeceğimiz de belli olmadığından, henüz bir şey söylemek için çok erken. 

Bildiğimiz bilgilerin kalan %20'lik kısmı da filmin arkaplanında yer alacak kişilerle ilgili. Filmin yazarlığını 21. yüzyıl Amerikan komedisinin en önemli işlerinden biri olan Hangover'ın yönetmeni Todd Phillips üstlenecek. Kendisinin filmi yönetmesi de masada tartışılan konular arasında. Hangover üçlemesinin ilk filmini çok da sevsem, Phillips'in sonraki işlerinden pek keyif alamadığımı söylemem gerek. Ancak ummadık taş, baş yarar derler. Göreceğiz.

Yönetmen ve yazar haberlerini bir kenara bırakalım da, bu yazıyı kaleme alıyor oluşumun bariz sebebiyle devam edelim: Filmin prodüktörleri arasında Martin Scorsese yer alıyor. Hayır, şaka değil. İsim benzerliği de değil. Baya baya, The Departed'ın, Wolf of Wall Street'in, Goodfellas'ın yönetmeni Scorcese. 10'u aşkın Oscar Adaylığı bulunan Scorcese. Artık ileri ki günlerde 'Leonardo DiCaprio, Joker olarak cast edildi!' şeklinde haberler görürseniz şaşırmayın derim.

Hiç yorum yok: