KÖTÜNÜN KÖTÜSÜ: KARANTİNA ZAMANI İZLENEBİLECEK 5 FELAKET FİLMİ!

COVID-19 salgını ülkemizde de etkisini göstermeye başladı. Böyle zamanlarda kedinizi izole etmek, sağlığınız ve etrafınızdakilerin sağlığı açısından kritik olabiliyor. Ama işte insan böyle kendiyle baş başayken kötü senaryoları düşünmeden ve geleceğin getirecekleri hakkında endişe etmeden edemiyor. Dert etmeyin; kötünün de kötüsü var! İşte o kötüyü konu alan ve hazır kendinizi karantinaya almışken izleyip halinize sevinebileceğiniz 5 felaket filmi!

THIS IS THE END
Rogen-Franco ikilisinin 2013'de vizyona soktukları This is the End ikilinin sevdiği ve filmlerinde bolca yer ettikleri ofansif mizahın güzel örneklerinden biri. Holywood'un ünlü isimlerinin yer aldığı bir partiye ev sahipliği yapan Franco ve ekibi, kıyametin kopması ile sahip oldukları arsız kişiliklerinin de etkisiyle cennete seçilmeye hak kazanamaz ve dünyada bırakılırlar. Hayatta kalmaya çalışan ve aynı zamanda cenette gitmek için uğraşan ekibin macerasını konu alan film, kara mizah severlerinin mutlaka kaçırmaması gereken bir yapım.

PACIFIC RIM
Şimdinin Oscar ödüllü yönetmeni Guilermo Del Toro'nun Hell Boy tarzı aksiyon yüklü filmlerle uğraştığı dönemde çektiği filmlerden biri de Pacific Rim. Bir uzaylı istilası sonucu yıkılan şehirlerini yarattıkları devasa robotlar ile savunan isanların mücadelesi anlatılıyor. Film hem sahip olduğu kaliteli aksiyonla hem muhteşem CGI'larıyla hem de önceki iki maddeyle genelde ters düşse de iyi bir hikaye ile size keyifli bir seyir sunuyor. Kadrosunda Idris Elba, Charlie Hunman gibi isimleri bulundurması da cabası. 

A QUIET PLACE
2017 baharında vizyona giren A Quiet Place, yürüttüğü başarılı reklam stratejisi ile medyanın ilgisini çekmeyi başarabilmiş ve bu sayede korku filmlerinin görmeye pek alışık olmadığı 300 milyon dolar'ı aşan yüklü bir gişe elde etmişti. Film, ses dalgalarını takip ederek avını yakalayan, kör ama ses duyusu bir haylı kuvvetli yaratıkların dünyayı işgal ederek insan ırkını yok ettiği bir dünyada ailesini hayatta tutmaya çalışan bir babanın hikayesini anlatıyor. Filmin konusu gereği diyalog çok az da olsa yönetmenimiz John Krasinski (The Office izleyenler kendisini Jim Halpert rolü ile hatırlayacaktır) size içinde bulunulan gerici atmosferi yaşatmak için eline geçirdiği her imkanı son damlasına kadar kullanmış. A Quiet Place son dönemde çıkmış sayılı kaliteli korku filminden biri. Gerilim severler kaçırmamalı.

EDGE OF TOMORROW
Önceki maddemizde bahsettiğimiz uzaylı istilası filmlerine bir tane daha ekleyelim. Edge of Tomorrow, veya ülkemizde vizyona girdiği ismi ile Yarının Sınırında, aldığı olumlu eleştirilere rağmen gişede beklediğini bulamamıştı. Bir manga uyarlaması olan film, Cage isimli bir askerin meydan muharebesi esnasında maruz kaldığı uzaylı kanı sayesinde öldükçe aynı günü tekrar tekrar yaşamasını ve bu yeteneğini dünyayı işgal eden uzaylı ırkını yenmek için kullanmasını konu alıyor. Cage'in her dirilişinde kendini geliştirişini ve geçirdiği karakter gelişimini izlemek çok keyifli. Ayrıca aksiyon beklentisi olanların izlediğine pişman olmayacağı bir film!

THE WORLD'S END
Listedeki diğer dört filmin bir yerlerde karşınıza çıktığına eminim. Edgar Wright'ın Cornetto üçlemesinin son parçası olan The World's End'i ise duymamış olmanız daha olası. Cornetto üçlemesinin (Üçleme dediğime bakmayın konu olarak birbirinden bağımsız filmler bunlar.) diğer iki üyesi Shaun the Living Dead ve Hot Fuzz'a oranla daha az bilinse de, en az ikisi kadar komik ve keyifli bir yapımla karşı karşıyayız. Film 20 yıl önce pes edip bıraktıkları, bar bar gezip bira içilen bir iddiayı tamamlamak için şehirlerine dönen 5 arkadaşın, kendilerini bir uzaylı istilasının ortalarında bulmalarını konu alıyor. 


Hiç yorum yok: