DC FANDOME'DA AÇIKLANMASI GEREKEN 3 SÜRPRİZ DCEU YAPIMI (VE AÇIKLANMAMASI GEREKEN BİRKAÇ TANESİ)

Arkadaşlar bilenleriniz vardır, DC Comics 22 Ağustos tarihinde 24 saat boyunca sürecek DC Fandome adında yeni bir internet etkinliği gerçekleştirecek.  Bu etkinlikte halihazırda gelmekte olan film, dizi ve oyunlarla ilgili bilgiler paylaşılacak. Bununla birlikte alınan bilgiler ışığında 3 yeni DC filmi daha açıklanacağı tahmin ediliyor. Açıklanacak bu 3 film hakkında konuşmadan gelin halihazırda neler açıklanmış, nelerin prodüksyonu ne halde ona bakalım.

Halihazırda açıklanan ve Warner Bros'un takviminde yer alan DC Comics Filmleri:

Wonder Woman 1984 (Tamamlandı)
The Suicide Squad
Black Adam
The Flash
Shazam! 2
Aquaman 2
The Batman (DCEU'ya dahil değil)
-
The Green Lantern Corps
Justice League Dark
New Gods
The Trench

Yukarıda gördüğünüz yeşil yazılı yapımların her biri prodüksyonlarında iyi kötü bir aşama kaydetmiş durumdalar. Bir aksilik çıkmazsa 2020-2025 arasında tamamlanıp seyirci karşısına çıkacaklar. Ancak kırmızı olanlar takvimde yer alsalar da uzun süredir haklarında hiçbir şey duyamadık. Hele Cyborg, Supergirl ve Nightwing var ki onlar hakkında konuşmayalım bile isterseniz. Peki böyle kafa karışıklığı ve güvensizlik yaratan, takvimine bir türli uyamayan bir program içerisinde DCEU hangi 3 filmi açıklayarak evrenini bir düzene sokma yolundaki ilerleyişine pozitif bir etki sağlar?

Yapılmalı: Green Arrow
Green Arrow CW'nin, artık iyi kötü zevkinize kalmış, uzun soluklu dizisi sayesinde belirli bir tanınırlığa ulaşabilmiş bir kahraman. Karakterin kendisi de izlenilesi br kişiliğe sahip, mizahi yönü güçlü bir karakter. Hazır Black Canary'nin altyapısı da Birds of Prey filmi ile kurulmuş vaziyette. Düzgün bir arkaplan ekibi ve sağlam bir hikaye ile çok güzel bir aksiyon filmi yapılabilir. 

Yapılmamalı: Bir başka Batman filmi daha
Sizi bilmem ama paylaşılmış bir evren kurarken, evreninizin merkezine konumlandırmayı planladığınız karakterinizi artık emekliye ayrılacak hale gelmiş şekilde kullanmak düz salaklık. Demiyorum ki böyle kullanılamaz ama bunu ilk filminizle yapmak gerçek anlamda düz salaklık, başka birşey değil. Batman dediğin karakterin DCEU'nun bel kemiği olması lazımken 50 yaşına bel bağlamış Ben Affleck'i kaç sene daha kullanmayı düşünüyorlardı acaba? Ben Affleck'in performansını ne kadar çok sevsem de Snyder'in yaşlı bir Batman'i çok yanlış yer ve zamanda kullandığını düşünüyorum. Bana kalırsa DCEU dede Batman'ini solo filmlerle uğraştırmak yerine ekip filmlerinde bir mentor haline getirilerek en azından belirgin bir işlev verilmeli.

Yapılmalı: Martian Manhunter
DC ola ki Marvel'dan ayrışmak istiyorsa bunu evren kurma şeklini değiştirerek değil, anlattığı hikayeler ile farklı janralara dokunarak yapmalı. Martian Manhunter'ın trajik hikayesinin yer aldığı gerilim/sci-fi karışımı bir yapımın, süper kahraman hikayelerinde çok farklı bir kapı açabileceğine inanıyorum. Hem geleneksel süper kahraman hikayelerinden ayrışarak daha farklı bir tarz izlenmiş olur, hem de yeni bir izleyici kitlesinin dikkati çekilir.

Yapılmamalı: Flashpoint'i baz alacak herhangi bir yapım
Daha evreni oturtmadan, bağlantıları kuramadan bir Flashpoint filmi yapmak veya Flash filmini buna çevirmek evren için kendi kendini sabote etmekten başka birşey değildir. Hem Flashpoint gibi kaliteli bir işi aceleye getirmiş olursunuz, hem elde olanlarla düzgünce işleyemezsiniz, hem de evren genişledikçe ortaya çıkacak sorunlara verebileceğiniz tek resetinizi boş yere harcamış olursunuz. Bu yüzden LÜTFEN AMA LÜTFEN FLASHPOINT'I ŞUAN YAP-MA-YIN!

Yapılmalı: Superman/Man o Steel II
Henry Cavill daha genç, uçma, kaçma o tür işlerin altından yaralanmadan kalkabilecek durumda. (En nihayetinde dublörler de bir yere kadar yardım edebiliyor.) Eee,Witcher ve MI:6 sayesinde oyuncunun popüleritesi de zirvede. Yapıverin işte şu filmi! Ben Superman karakterini oldum olası çok sevmişimdir, açıkcası Henry Cavill'in performansını da yeterli buluyorum. Ortaya epik bir kahraman filmi çıkmaması için hiçbir sebep yok.

Hiç yorum yok: