KARAKTER TANITIMLARI: SCARLET WİTCH KİMDİR?

Gönüllerin güzeli Elizabeth Olsen'ın canlandırmakta olduğu Scarlet Witch, özellikle Age of Ultron ve Civil War filmleri sonrası uluslarası bir üne ulaştı. Ancak karakterin film hakları biraz karışık olduğundan MCU içerisinde gerçek orijini anlatılamıyor. Peki çizgi romanlarda Scarlet Witch kimdir? Gelin, beraber ünlü kızılı cadımızın derin tarihine inelim.
-------------------------
Wanda Maximoff A.K.A Scarlet Witch
Doğum yeri: Transia-Wundagore dağları
Lakaplarından bir başkası: Gypsy Witch, Wanda Magnus
Güçleri: Kaos büyüsü,gerçeklikten silme, gerçekliği değiştirme
manipüle,telekinezi,telepati, psişik/medyum,ışınlanma, 
beyin manipülesi
Uğraştığı/Bulunduğu asıl şeyler: Witchcraft
------------------------- Doğum tarihi tam olarak belli olmayan Wanda ve Pietro Maximoff, Transia'da çingene bir çift olan Marya ve Django Maximoff'un ikiz çocukları olarak dünyaya gelirler. Daha ikiside bebekken The High Evolutionary ikizleri kaçırır ve üstünden deneyler yapmaya başr. Sonuçları hoşnut bulmayınca ikisinide tekrar Wundagore'a bırakır. Wanda (Ve Pietro dememe gerek yok sanırım) güçlerini ergenlikte keşfetti. O sıralar maddi durumu iyi olan bir aile olmadıkları için babaları Django köydeki çoğu yerden yemek çalar, ailesinin geçimini sağlamaya çalışır. Bir süre böyle giderken köylüler artık dayanamaz ve Maximoff'ların da bulunduğu Roman yerine saldırır.
Pietro, Wanda'yı da alıp uzak bir yere götürür. Bir süre yine sokaklarda sefil bir hayat süren ikizleri, o zamanlar
The Brotherhood Of Evil Mutants'ın bir üyesi olan Magneto keşfeder. Onların güçlerine hayran kalan Magneto, babaları olduğunu söyleyip onları Brotherhood'a alır. Ve bunun sonucu Wanda ve Pietro Maximoff X-Men'nin 4. sayısında okuyucularla buluşur. En sonunda Wanda, kötü biri olmaya dayanamayıp Pietro ve Clint'le birlikte Avengers'a alınır. En sonunda Magneto'nun aslında gerçek babaları olmadığı ortaya çıkar. Wanda Avengers'dan takım arkadaşı olan, Android Vision'a aşık olur. Evlenirler. Her şey iyi giderken Wanda çocuk istediği konusunda emin olur. Ama Vision Android olduğu için normal yoldan bir çocuk imkansızdır. Böylece Wanda büyüsünü kullanarak çocuklarının ruhlarını şekillendirir. Avengers Wanda'yı delirdi sanıp karşı çıkmaya çalışınca Wanda'nın yarattığı ikiz çocuk ruhları kaçar ve yeni doğum yapacak 2 ailenin ruhsuz çocuklarına yerleşir.Wanda bu sefer ciddi anlamda delirir. Kaos güçlerini kontrol edemez, Jack Of Hearts'ı patlatır, o patlamada Scott Lang ölür. En yakın arkadaşlarından biri olan Clint Barton ve kocası The Vision'nın da ölmüne sebep olur. Avengers içinde dünyaya vuran bir çoK kaos oluşur, Avengers dağılır. Wanda tekrar ortaya çıkınca Doctor Strange onu etkisiz Lale getirir ve Magneto Wanda'yı alıp Xavier'ın yanına, uzak bir yere götürür. Xavier Wanda'nın hayalle gerçeği ayıramayıp güçlerini kontrol edemediği zamanlarda yardımcı olmaya çalışır. O sırada X-Men ve Avengers'ın yarısı Wanda'yı ortadan kaldırmanın daha iyi bir fikir olduğunu düşünür, Wanda'nın peşine düşerler. Pietro elinden geldiğince durdurmaya çalışsa da Magneto "Belki de haklılardır." yöneliğinde düşünür. Çaresizlerdir. Sonunda Pietro, Wanda'ya bir anlaşmada bulunur, Wanda gerçeklikle oynar ve onu almaya gelen herkesin kaderi değişir, hepsi kendi istediği hayatı kendi hayal gücünde yaşarken aslında hiçbirinin gerçek olmadığını anlayan ilk kişi Wolverine olur. Bunu diğerlerine de anlatınca tüm gerçeklik normale döner, herkes olduğundan daha çok sinirlidir, Pietro suçu Magneto'ya atmıştır (Wanda'yla bu olaydaki ortaklığı) X-Men'nin çoğu ve Avengers'ın yarısı Magnus Hanedanını basar. O sırada Wanda kendine ait bir evrendedir, 2 küçük çocuğu olan William ve Thomas ile beraberdir. Onlarla ilgileniyordur.Doctor Strange bunu farkeder ve yanına gider, Clint'in ruhuyla karşılaşır, Wanda çocuklarıyla mutluyken birden morali düşer, Clint onun üstüne gider, Wanda'nın çocuklarından biri olan, Wanda'yla neredeyse aynı güçlere sahip olan William daha fazlasına dayanamaz ve annesini üzdüğü gerekçesiyle Clint'i tam olarak paralel evrenden siler. O sırada asıl dünyada, Magnus Hanedanı'nda büyük bir kaos varken Magneto Pietro'nun suçu üstüne attığını öğrenir ve onu öldürür. Bunu hisseden Wanda gerçek dünyaya iner, Pietro'yu canlandırdıktan sonra sabrının kalmadığını farkeder ve o efsane sözü söyler:
"No More Mutants."

Evrendeki neredeyse tüm mutantlar güçlerini kaybeder, bazıları gerçeklikten silinir. O olaydan beri Wanda artık Prenses Maximoff değil, bir katildir. Ona öyle seslenirler, özellikle X-Men çok yüklenir. Bu baskıya dayanamayan Wanda, tekrar Transia'ya döner ve orda hayatını sürdürmeye devam ederken çocuklarının özlemi aklına gelir. Onların ruhları teknik olarak kayıp olduğu  için endişelenir, ve yardım için Dr. Doom'a baş vurur. Dr. Doom tamam yardım edeceğim derken Doom, Wanda'nın hafızasını siler ve kendine aşık eder. Transia'nın en bilinmeyen yerinde bir kalede birlikte yaşamaya, evlilik hayali kurmaya başlarlar. Doom Wanda'yı bulamamaları için özellikle Wanda'ya benzeyen Doombotları Transia meydanlarına salar. O sırada William ve Thomas büyümüş, Young Avengers oluşmuştur. William-Billy A.K.A Wiccan, Thomas-Tommy A.K.A Speed olarak Young Avengers'a katılmışlardır. Magneto bir süre sonra Young Avengers'a ulaşır ve Wanda'yı bulmak için Wiccan'ı alır, Young Avengers da peşinden gelir. Asıl amaç Wanda'yı gerçeğe döndürmek, Doom'un elinden kurtarmaktır ama Wanda hiçbir şeyi hatırlamıyordur.Sonunda bulduklarında Wanda'yla Doom neredeyse evleniyordur, Wanda en sonunda her şeyi biraz zaman yolcuğu ve Wiccan'ın büyüsü sayesinde hatırlar ve bazı mutantlara güçlerini geri gerir verir. Bu sırada Scott Lang zaman yolculuğuyla kurtulurken Cassie ve The Vision
(Jonas) ölür ve Young Avengers dağılma kararı alırken Avengers Wanda'nın işleri yoluna koyup X-Men'e karşı gelince Avengers yeniden toplanır. Wanda'nın mutantları katletmesinden sonra ilk doğan mutant Hope Summers oldu. İsminin Hope olmasının sebebi de mutant ırkına bir umut olmasaydı. O zamana kadar Vision tamir edilmitşi. Ms Marvel Wanda'dan yardım isteyerek tekrar Avengers'a katar. Bir süre dövüş halindeyken Phoenix Force devreye girer, kaos çıkar, Xavier hayatını kaybeder. Bunca şeyden sonra Scott kapatılırken Hope ve Wanda el ele vererek mutantların çoğalmasına neden olur.
Uncanny Avengers ile X-Men'e az da olsa yakın görülen Wanda, en sonunda kendi fasikülleriyle ve Witchcraft'la ilgili yeni hikayeleriyle aramıza tekrar döndü...

Hiç yorum yok: