HAFTALIK GÖMÇÜRMECE #1- FIFA18 DEMO

FIFA'nın PES'e sağladığı üstünlüğü artık tartışmanın anlam ve önemi kalmamış durumda. Gerek FIFA'nın lisans ve oynanış üstünlüğü olsun, gerek KONAMI'nin Kojima'ya yaptığı insafsızlık olsun güzel insanlar PES diyarlarını güzel joysticklerine binip terkettiler. FIFA da PES14'ün yaşadığı travmatik motor değişikliği ve aynı dönemde çıkan FIFA14 ile yeni nesil konsol teknolojisini kendine çok başarılı bir biçimde adapte etti ve her sene ne kadar kıt olsa da bize değişiklik ve yenilik sunmayı başardı. Ancak sana laflar hazırladım EA SPORTS.

FIFA18 demosu, maalesef şu ana kadar oynadığım tüm FIFA demolarındaki aynı problemlerden muzdarip(12 demosundan beri). Kol kontrollerine bir türlü karar veremeyen yapay zeka olsun, oyuncuların top peşinde koşmamak için kendilerini zorlamaları olsun, FIFA18 demosu selefilerinin problemlerini çözemeyip gözümde sınıfta kalmış oldu.

FIFA18'in getirdiği yeniliklerden bahsedersek, oyuncuların sprint özellikleri inanılmaz bir şekilde baltalanmış durumda, Ronaldo ile bile Victor Moses'e yakalanmanız işten değil. Alex Hunter moduyla da sınırlı takımlar ile olmak üzere artık başka ülkelere de gidebiliyoruz. Şahsen Hunter modu zerre ilgimi çekmiyor. Bu arada tuşların nasıl karıştığından bahsetmiş miydim?

Maalesef ve maalesef önceki FIFA demoları gibi 18 demosu da olmamıştır arkadaşlar. Ne hikmetse tam sürüme geçildiğinde bu problemlerden eser kalmıyor. Bu da EA'in bizi söğüşleme şeklidir herhalde.

Hiç yorum yok: