KOSKOCA 10 YIL: IRON MAN'İN SİNEMATİK EVRENDEKİ EN İYİ 10 ZIRHI!

Robert Downey Jr.'ın Tony Stark namı-diğer Iron Man olarak cast edilişinin üzerinden neredeyse 10 yıl geçti. 8 film, 305 dakika ile Marvel Sinematik Evreni'nin yapıtaşı olan Tony Stark, kendisine verilen lakabın hakkını veriyor, 10 yılı aşkın süredir 50 küsür zırh tasarlamış Stark, bu misyonunu hala devam ettirmekte. Biz de şimdiye kadar karşımıza çıkmış bu zırhlar arasındaki en iyilerini seçtik. Ama baştan söyleyelim; liste tamamen kişsel fikirlerden oluşmakta. Yani eğer bizim listemiz, sizinkiyle uyuşmuyorsa darılmaca yok!

10- Mark 17/Heartbreaker (Iron Man 3)
Heartbreak'ın karizması hakkında pek konuşmaya gerek yok sanırsam. Iron Man 3'te tonla zırh arasından adam gibi görebildiğimiz sayılı zırhtan biri olan Mark 17, listeye sondan giriyor. Sebebi de listedeki diğer zırhlara göre işlevini daha az görmüş olmamız.

9- Mark 41/Bones (Iron Man 3)
''Gentlemen'' demesinin ardından Aldric'in adamlarını bir anda dağıtmasıyla hatırladığımız Mark 41 de Heartbreaker gibi Iron Man 3'de öne çıkan zırhlardan biriydi. Şık tasarımı ve estetik yapısıyla Bones, listemizin 9 numarası.

8- Mark 43 (Age of Ultron)
Tony'nin Age of Ultron'un büyük bir kısmında giydiği Mark 43, aynı zamanda Demir Lejyon'un patlamasından sonra karşımıza çıkan ilk Iron Man Zırhı. Dizayn olarak Mark 42'inin neredeyse aynısı olan zırhın tek farkı, kırmızı oranının normale dönmüş olması.

7- Mark 33/Silver Centurion (Iron Man 3)
Ah be! Yani bu zırh için tek denebilecek şey bu. Çizgi romanlarda Tony Stark'ın yeniden doğuşu olarak bilinen hikayenin odağında yer alan Silver Centurion, ne kadar demir lejyondaki diğer zırhlara nazaran daha çok ekran süresine sahip olduysa da kesmedi bizi. Bırakın bir filmi, bir üçleme bile yetmez bu zırhı sindirmeye!

6- Mark 38/Igor (Iron Man 3)
Iron Man 3 çıktığı dönemde kendisini sinematik Hulkbuster'ı olarak benimsediğim ancak filmde aksiyona girmesine fırsat kalmadan sadece bir yerleri sabitlediğini görünce hayal kırıklığına uğradığım Igor, Tony'nin en orijinal zırhlarından biriydi. Keşke biraz daha görebilseydik!

5- Mark 6 (Iron Man 2/ The Avengers)
İlk beşi, MCU'nun en benimsenmiş zırhlarından biri olan Mark 6 ile açıyoruz! Tony'nin yeni nesil arc reaktörüyle ilk kez karşımıza çıktığı Mark 6'yı hem Iron Man 2'de, hem de The Avengers'da gördük. 

4- Mark 42 (Iron Man 3)
Tony'nin bir diğer çığır açan zırhı Mark 42, uzaktan kontrol edilebilme özelliği ve önceki zırhlara benzemeyen renklendirmesi ise listemizin 4. sırasına yerleşiyor.

3- Mark 7 (The Avengers/Iron Man 3)
Geldik kutsal 3'lüye! Bu üç zırh da tasarımlarıyla olsun, işlevleriyle olsun, bize kalırsa Iron Man külliyatının en iyi zırhları. Ee hal böyle olunca, Tony'nin Battle of NY esnasında kullandığı Mark 7'nin bu listenin daha aşağılarında olması düşünülemezdi! 

2- Mark 5- The Football (Iron Man 2)
Listemizde 1.'liği kıl payı kaçırma onuru Mark 5'e gidiyor! Gümüş-Kırmızı renk paletli zırhı Tony'nin giyerken ki karizması, bu listenin öncesindeki tüm zırhlara kadir. Bir tanesi hariç...

Ama o zırha geçmeden önce, isterseniz listede yer alma fırsatını kıl payı kaçırmış zırhlara bir göz atalım!
Mark 44 (Hulkbuster), Mark 35 (Red Snapper),
Mark 40 (Shotgun), Mark 46 (Bleeding Edge)

1- Mark 3 (Iron Man)
Bu zırh, Marvel Sinematik Evreni'ni şuanda olduğu yere getiren zırh. Sinematik evrenin bu denli başarılı olabilmesine sağlamış zırh. Eğer şuanda, MCU-DCEU karşılaştırması yapabiliyorsak, sebebi bu zırh. Mark 3, Iron Man'in ve sinematik külliyatın en önemli ve en iyi zırhı.

Bizce liste bu şekilde. Peki sizin en sevdiğiniz Iron Man zırhları hangileri?!

Hiç yorum yok: