MATT REEVES'İN ÜÇLEMESİ BATMAN BEYOND'A BAĞLANSA ÇOK KIYAK OLMAZ MIYDI?!

Ben Affleck'in Batman'inin karşımıza daha karşımıza çıktığı ilk filmden önceki uyarlamalara göre daha yaşlı konumlandırılmış olması bazılarınızı mutsuz etmiş olabilir. Sonuçta tecrübeli ama yaşlı bir oyuncuyu cast etmek, ne kadar performans açısından işi garantiye soksa da oyuncunun role veda edeceği vakti erkene çeker. DCEU'daki Bruce Wayne'i maksimum bir 5 yıl daha aksiyon içerisinde göreceğiz bana kalırsa, zaten o zamana kadar Ben Affleck de 50'sine merdiven dayamış olacak. Peki bu evren Batman'den mahrum kalacak mı demek oluyor? Tabi ki hayır.

Bir seçenek titri Nightwing karakterine devretmek olsa da, karakterin albeniliğini göz önünde bulundurursak bu Warner Bros.un pek de tercih edeceği bir seçenek olmaz diye düşünüyorum. Zaten solo filmi yolda olan karakterimizin, bu evrende Batman ile o kadar içli dışlı olup olmadığını da bilmiyoruz. Bu yüzden DCEU'daki Batman mitinin devamlılığını sağlayabilmek adına kullanılabilecek en iyi seçenek Terry McGinnis, namı diğer Batman. Bilmeyen veyahut hatırlamayanlar adına karakteri hatırlatmak gerekirse, ilk kez 2000'lerin başlarında yayınlanan Batman Beyond'da karşımıza çıkan McGinnis, Bruce Wayne'in ihtiyarladığı bir dönemde Batman titrini devralıyor. 2040 yılında geçen hikayede DC Comics'in pek çok öğesine yeni Batman'imizin yaşadığı maceralar aracılığı ile futuristik bir bakış açısıyla göz atıyoruz. 

Peki bunun Matt Reeves'in çekeceği yeni Batman üçlemesiyle ne alakası var derseniz, şöyle izah edeyim. Bana kalırsa Bruce Wayne'in hikayesini tekrar izlemektense, ilk filmden olmasa bile ikinci film ile hafiften yolu yapılmaya başlanan bir Terry McGinnis'i izlemek, ikilinin beraber çalıştığını görmek belki de aralarında yaşanacak baba-oğul ilşkisini seyretmek daha cazip geliyor. Biliyorum, Terry'e gelene kadar bu baba-oğul ilişkisinin interaktiviteye sokulabileceği onlarca karakter var ama ne yazık ki hiç biri gelecek Batman olmaya uygun adaylar değiller. Üçlemenin gidişatı bu yönde olursa, hem yeni bir Batman'in yolu yapılır, hem de önceki filmlerden çok daha farklı ve orijinal bir Batman filmi izlemiş oluruz.

Daha hiçbir şey net değil, üçleme de işlenecek tema, konu ne olacak zerre bir fikrim yok. Ama DCEU'da işlenecek bir Batman Beyond hikayesine varım ben. Peki sizce böyle bir yol izlemek evrenin gidişatına katkı mı sağlar, yoksa zaten yarım yamalak olan düzeni altüst mü eder? 

Hiç yorum yok: