FLASH- 3. SEZON'DA NELER OLACAK, OLMALI?

Eğer siz de Flash'ı takip edenlerdenseniz(ki bu yazıyı okuyorsanız yüksek ihtimalle ediyorsunuzdur) kabul edelim dizinin 2. Sezonu vasat bir sezondu. Arrow' u aratmayacak aşk buhranları, tuvalet fırçası yüzlü İris' imizin Felicity olmaya giden yoldaki salakça adımları, saçma hikaye örgüsü, gereksiz konu sapmaları derken diziye olan tüm umudum bitmişti. Derken dizinin başrol oyuncusu Grant Gustin' den beklenilen, şahane ötesi bir açıklama geldi: Flashpoit geliyor. Hem de öyle bir iki bölümlüğüne değil, Arrow' u falan bile etkileyeceği söyleniyor bu aralar. Ee tabi olaya Flashpoint dahil olunca, işler iyice karışacak. Ben de dizinin geldiği noktadan sonra, hikaye örgüsünden tutun karakter motivasyonlarına, neler olacak, olabilir, olmalı bunları derledim. Bunu yaparken kendi fikirlerimi ve hali hazırda konuşulan hayran teorilerini kullandım. Ayrıca doğru tahminlerin olma ihtimaline karşılık olası SPOILER içeren bir yazı olacak, süprizi kaçmasın diyenler yazının devamını okumasın derim.


Tom Felton
*Harry Potter' ın kötü çocuğu Tom Felton kadroda! Dizide Central City Police Department' da çalışan bir polisi  canlandıracak olan oyuncu büyük ihtimalle ya Barry' nin Flash olduğundan şüplenen biri olacak ya da bir yerden sonra kötü adama dönüşecek. Belki Iris veya Caitlin' le falan yakınlaşır. Adamın yüzünden p*çlik akıyor hallice...
*Bu sezon CCPD' ye yoğunlaşacaklarını düşünüyorum. İlk sezonda her bölüm yeni bir meta-insan karşımıza çıkıyordu. Umarım bu sezonda böyle olur. Söylemeden edemeyeceğim, dizi kötü adamları Fox' da yayınlanmakta olan bir diğer DC dizisi Gotham kadar iyi kullanamıyor. Gotham, bir kötü adamı 2-3 sezon boyunca bizlere sıkmadan izletebilirken, Flash' ın kullandığı herhangi bir kötü adam 4-5 bölüme sizi sıkmaya başlıyor.
*Zoom' u pek sevdiğimi söyleyemem ama kendisini canlandıran aktör Teddy Sears senaryodaki o kadar sıkıntıya rağmen olağanüstü bir performans göstermişti. Kendisinin bu sezonda dönüp dönmeyeceği konusunda bir fikrim olduğunu söyleyemem ama bir diğer kötü adamımız Eobard Thawne'ı bu sezonda da bol bol izleyeceğiz. Kendisinin orijin hikayesini görmeyi çok isterim.
*Dizinin altın yumurtlayan tavuğu Cisco' yu bu sezonda çizgi romana sadık, adam gibi bir kostümle görürüz umarım. Arrow' daki Diggle' ın giydiği kasket gibi, modern olmaya çalışıp batırmazlarsa sevinirim.



Jay Garrick ve sarı çizmeli Mehmet Aga
*Köstüm demişken bu sezon Barry' ninkine de minik ayrıntılar eklemesi hoş olur. Çizgi romanlardaki sarı botlarını görmek çok güzel olurdu ama şimdilik imkansız gibi.
*Belki biliyorsunuzdur, DC, sinematik evrende kullanmayı planladığı karakterleri dizi evreninde kullanmamaya özen gösteriyor. Bu konuda ne kadar başarılı, orası tartışılır tabi. Ama eğer stratejileri bu yöndeyse Iris' ten kurtulmamız an meselesi. Çünkü kendisi her ne kadar dizide kullanılıyor olsa da Flash külliyatında çok önemli bir yere sahip. Hem Wally'nin teyzesi olan, hem de Barry' nin eşi olan Iris'i yüksek ihtimalle iki seneye çıkacak olan solo Flash filminde göreceğiz. Iris giderse de belki yerine Patty' i koyarlar ki, bu baya iyi bir seçim olur diye düşünüyorum.
*Sezon finalinde ortaya çıkan Flashpoint evreni, daha nasıl olacak bilmiyoruz ama, umarım dizi bitene kadar düzelmez demek isterdim; ama diğer dizileri de etkileyebileceğinden en fazla bir sezon daha bu keyfi yaşayabileceğiz. Ancak Flashpoint sonrası tüm Arrowverse' e bir çeki düzen verip, yaptıkları hataları silebilirler. Mesela dizideki aşk buhranları azaltılıp, yerine daha çok Cisco&Caitlin koyarlarsa harika olur.
Neyse, benim fikirlerim bu yöndeydi. Sonraki sezon bitinceye kadar görüşmek üzere!
Batuhan İnci



Hiç yorum yok: