KARAKTER TANITIMLARI- MANTIS KİMDİR?

Marvel'ın 2017'deki ağır topu Guardians of the Galaxy Vol. 2'nin, kadrosuna çizgi romanlardaki ekibin önemli bir üyesi olan Mantis'i eklediği zaten uzun bir süredir biliniyordu. Çıkan fragman ile de dünya gözü ile ilk defa gördüğümüz karakteri bir de benim kalemimden, detaylıca öğrenin istedim...
Avengers'daki kozmik seyahatçiden efsanevi Celestial Madonna'ya kadar, Mantis belki de Marvel Evreni'ndeki en çok dolaşan kişidir.

YARATILIŞ: 

Mantis, Steve Englehart ve Don Heck tarafından 1973'de yaratılmıştır. İlk olarak "Avengers #112" çizgi romanında gözükmüştür. Daha sonra yaratıcısı Steve Englehart, DC Comics'e geçince Mantis'i de yanında götürmüş ve DC Comics'de ismini Willow yapıp çizgi romanlarda göstermeye devam etmiştir. Daha sonra Eclipse Comics'de de yazmaya başlayınca orada da Lorelei olarak göstermiştir.

DC Comics'deki Willow ilk olarak "Justice League of America #142" çizgi romanında gözükmüştür. Eclipse Comics'deki Lorelei ise ilk olarak "Scorpio Rose #2" çizgi romanında gözükmüştür.


ORİJİN: 

"Celestial Modanna"ya inanan Kree tarikatı olan Priests of Pama'ya verilince Mantis'e dönüşen Gustav and Lau Brandt'ın Alman/Vietnamlı kız çocuğudur. Dövüş sanatları çalışmalarında Rahiplerle (Priestlerle) üstünlük kuran, fizyolojisi üzerinde daha fazla kontrol sahibi olan Mantis'in hafızası silindi ve Dünya'ya hayat deneyimi kazanması için yetişkin halde gönderildi. Vietnam barında barmen/fahişe olan Mantis, Swordsman (gerçek adı Jacques Duquesne) ile tanıştı ve saygısını kazandıktan sonra ABD'ye geri dönmesinde eşlik eder. Onun yanında Avengers'a katıldıktan sonra Mantis, yakın zamanda bir çok takımın macerasına katılmaya başladı ve Vision'a (Ne Vision imiş be arkadaş) olan cinsel ilişkisini kısmen bastırdı. Mantis Swordsman'in sevgisinden habersiz bir şekilde ve Swordsman ölüm döşeğindeyken, Madonna'nın görevinde Kang sayesinde sevdiğini öğrendi. Kısa bir süre sonra Mantis, şüphelendiği Celestial Madonna'nın en yaşlı Cotati (Cotati: Ağaç ve bitkiye benzeyen uzaylılar) Dünya'dan ayrılma sebebinin Celestial Messiah'ı yı doğurmak olduğunu öğrendi.

Sequoia isimli çocuğu taşıyan Mantis (şu an kendine Mandy Celestine diyor), çocuğu Priests of Pama'ya vermek zorunda kaldıktan kısa bir süre sonra Silver Surfer'ın maceralarına katılır hatta Galactus'un eski elçisiyle ilişkisi bile olur. Özellikle güçleri değişmeye başladıktan sonra hayatından gittikçe memnun olmayan Mantis, Silver Surfer tarafından büyük patlamalara maruz kaldı ve ölü sanıldı. Fakat aslında, son yıllarda ona yüklenen stresler yüzünden birden fazla versiyonuna parçalanmasına neden oldu ve her biri kişiliğinin-anılarının bir parçasını taşıdı. Bir tanesi oğlunu yetiştirmek için takımdan ayrılmadan önce West Coast Avengers'a katıldı.


Sonunda Mantis, Thanos'un çocuğunu öldürmemesi için son bir kez Avengers'a katılmadan önce bütün parçalarını birleştirmeyi başardı. Bu süreçte, Vision'un peşinden gitmeye devam eder fakat sonunda Vision ve Scarlet Witc arasınadaki ilişkinin -ne kadar yabancılaşsalarda- güçlü ve hakikatlı olduğunun farkına varır.    



DİĞER VERSİYONLARI: 
***Heroes Reborn:
Heroes Reborn evreninde kökten değişmiştir. Bu evrende Avenger değil, 30. yüzyıldaki Kang'ın sevdiğidir. Mantis ve Kang, Loki tarafından öldürülmüştür.

***House of M:

House of M gerçekliğinde Mantis, Shang-Chi's Dragons topluluğunun üyesidir.

GÜÇLERİ VE YETENEKLERİ: 

Güçler:
-Astral Projeksiyon
-Çekicilik
-Başkasının Duygularını Anlayabilme
-Ateş Kontrolü
-Uçabilme
-İyileşebilme
-Zihin Gücü
-Büyü
-Bitki Kontrolü
-Psişik Güç
-Telekinezi
-Telepati
-Öneden Bilebilme
-Gelişmiş Dayanıklık

Yetenekler:

-Usta Dövüş Sanatı (Yakın Dövüş)
-Sinir Sistemi Kontrolü

DİZİ/FİLM VE OYUN HALLERİ :

Dizi/Film Halleri:
-Guardians of The Galaxy Vol.2 filminde gözükecektir. Karakteri Pom Klementieff oynayacaktır.
-Guardians of The Galaxy animasyon dizisinde gözükmüştür. Karakteri Jennifer Hale seslendirmiştir.

Oyun Halleri:

-Marvel: War of Heroes mobil kart oyununda Mantis vardır.
-Guardians of the Galaxy: The Universal Weapon mobil oyununda gözükmüştür.  
-Lego Marvel's Avengers oyununda Avengers üyesi olarak gözükmüştür.
-Marvel Avengers Alliance oyununda Özel Görev 35'de gözükmüştür.

Hiç yorum yok: