NEW SUPER-MAN #1- İNCELEMESİ


DC'nin Rebirth başlığı altında başlattığı serilerden en ilginç olanı New Super-Man oldu bence. Çinli bir Super-Man, Çinli bir Batman ve Çinli bir Wonder Woman. Okurlar 3'e bölündü bu seri için.
1- Bu karakterlerin saçma olduğu ve gerçek Batman, Superman ve Wonder Woman'a hakaret olduğu düşünenler.
2- Hiç de saçma olmadığı ve çizgi roman sektörünün böyle yeniliklere açık olması gerektiğini düşünenler.
3- Karamsarlar.
Ben şahsen "karamsarlar" kategorisindeyim. DC'nin bunu neden yaptığını mantıklı olarak düşünürsek bir çok neden bulabiliriz. Mesela...Dünya'nın en kalabalık ülkelerinden olan Çin Halk Cumhuriyeti, dünyanın en büyük pazarı konumunda. DC de bunu bildiği için evreninin en çok tanınan 3 süper kahramanının Çin'li versiyonlarını yayınlayarak bir nabız kontrolü yaptı ve başarılı da oldu diyebiliriz. Çinli Superman'imizin serisinin ilk sayısı 2. baskıya çoktan girdi.
Şuana kadar her şey iyi gidiyor DC için. Kim bilir, belki ileride Çinli bir Justice League bile görebiliriz.
KÜNYE
Yayınlandığı Tarih: 13 Temmuz, 2016
Yayıncı: DC Comics
Yazar: Gene Luen Yang
Çizer: Richard Friend, Viktor Bogdanovic
Kapak Çizeri: Viktor Bogdanovic


İlk sayı kapağı.
Sayıyı kısaca özetlemek gerekirse;
Yeni Super-Man'imiz olacak Kenan ve onun aynı okulu paylaştığı zengin mi zengin arkadaşı (?) Lixin'in arasında geçen bir kovalamaca ile başlıyor. Kenan yani yeni Super-Man, Lixin kolasını gasp ediyor ve daha sonra dalga geçerek arkasını dönüp gidiyor. Buna sinirlenen Lixin çantasında ki yemeği alıp Kenan'a fırlatıp kaçmaya başlıyor. Kenan peşinden koştuğunda Blue Condor yani Şangay'da ki süper kötüye rastlıyor. Blue Condor genellikle zengin ve güçlü ailelere saldıran bir çeşit Amerikan tarzı süper kötü. Lixin'in elinde olduğunu gören Kenan ne yapacağını bilemeden elinde olan ilk şey olan kola kutusunu Blue Condor'a fırlatıyor ve Lixin'in kurtulmasını sağlıyor. Lixin de karşılık olarak cebinde ne var ne yok veriyor Kenan'a. Bunlar olurken Primetime Şangay gazetesinde çalışan Laney Lan isimli güzel bir gazeteci kızımız Kenan'ın videosunu çekip internete yüklüyor ve akşam ailesi ile de röportaj yapmak istiyor. Kızın ağzının içine düşen Kenan ise bu teklifi hemen kabul ediyor. Kenan bütün televizyonlarda ve gazetelerde kendisini görmenin gururu ve sevinci ile babasının yanına koşuyor ama birileri tarafından izlendiğini görmeden. Babası ise beklediği tepkinin tam tersini veriyor. Onu azarlamaktan başka hiç bir şey yapmıyor. Babasının tamir atölyesinden çıkan Kenan doğruca annesinin mezarına gidiyor. Burada arkadan birisi ona sesleniyor:
-----------------
-Kong Kenan. Sana bir fırsat sunmak istiyorum.
-----------------
Kenan ona kim olduğunu sorduğunda adının Dr. Omen olduğunu ve gizli bir hükümet acentası için çalıştığını söylüyor Dr. Omen ve teklifini sunuyor. Superman olmak ister misin? Ölen Superman'in güçlerinin başka birisine nakledilebileceğini bulduklarını ve uygun kişinin o olduğunu duyunca Kenan hiç düşünmeden teklifi kabul ediyor. Bir çeşit haznenin içine giren Kenan'a işlemler yapılıyor. İşlemler sırasında Kenan bir çeşit rüya görüyor. Annesinin öldüğü kazanın rüyası. O sırada başlangıç haznesi dayanıklılığını yitiriyor ve gücü kesmek zorunda kalıyorlar. Kenan'ın öldüğünü düşünürken, Kenan:
-----------------
-Ölmene izin vermeyeceğim anne!
-----------------
Diyerek hazneden fırlıyor ve işlemin başarılı olduğunu Yeni Super-Man olduğunu farkediyor. Dr. Omen çocuklaşmayı kesip aşağı inmesi gerektiğini söylediğinde ise ona neden ineyim ki? Ben Super-Man'im diye cevap veriyor ve assolistler geliyor. Çinli Batman ve Çinli Wonder Woman.
-----------------
-Hemen aşağı in yoksa Çinli Batman ve Çinli Wonder Woman tarafından indirilirsin. 
-----------------
Diyor ve sayı bitiyor.


Asasassds Çinli Batman'in tipe gel,
Genel Görüş
Güzel bir sayıydı. Gazeteci Laney Lan aklıma direkt Lois Lane'i getirdi ki zaten isimler de andırıyor. Aralarında bir yakınlaşma olabilir ileriki sayılarda. Kenan sorumsuz, kabadayı bir tip olarak çıkmış karşımıza Super-Man'e yakışmış mı bu kişilik özelliği? Orası tartışılır. Güçlerini kazandığı sahne Captain America'yı hatırlattı bana birazcık. Çin'li Batman ve Wonder Woman'in görüntüleri Super-Man'e kıyasla biraz yetersiz ve kötü geldi. Genel olarak ortalama bir sayıydı. Bakalım ileride ne olacak.

Hiç yorum yok: