SUICIDE SQUAD'DAN KESİLEN SAHNELER: WARNER BROS. BURADAN SENİN TA...

Suicide Squad filmi çıktığından beri filmle alakalı en çok şikayet edilen şey filmden çıkarılan sahnelerdi ki bu durum filmin kopuk olmasına da sebebiyet veriyordu, hatta Warner Bros. sırf bu filmden çıkarılan sahnelerden ötürü "Fragmanda var, filmde niye yok?" mantığı ile dava edilmişti. Jared Leto, ''Solo Joker filmine yetecek kadar sahne çekmiştim.'' diyerek isyan ederken, David Ayer ise işin aslı iyi bir iş çıkarsa da yapımcıların filmin üstünde sürekli oynaması ile ortalamanın çok altında kalan bir filme imza atmak zorunda kalmıştı. Şimdi ise Reddit'ten gelen bilgiler eğer doğru ise bazı silinen sahneler hakkında bilgi sahibi olduk, tabi yazımızda sadece Reddit'ten gelen bilgiler olmayacak, neyse sözü daha fazla uzatmadan sizi şöyle alalım; (Yazının bu kısmından sonrası Suicide Squad ile ilgili SPOILER içerektedir.)


KESİLEN ENCHANTRESS SAHNELERİ:
- Daha fazla Enchantress: 
Filmin iki ana kötüsünden birisi olan Enchantress'a yani June Moone'a ve onun Enchantress oluşuna daha çok yer verilecekti. Hatta Enchantress'ı sadece Waller'ın dosyasındaki bilgiler ile yola çıktığımız flashback sahneleri değilde, filmin en başında çok daha detaylı bir şekilde görecektik.
- Rick Flagg & June Moone ilişkisi: 
Filmde Flagg'i Amanda'nın boyunduruğu altında çalışmasına zorlayan onun June'a olan aşkı filmde daha detaylı işlenecekti. Hatta bir kaç sahne ile gördüğümüz bu ilişki filmin başlarında randevu ve yakınlaşma sahneleri ile desteklenecekti.


KESİLEN SLİPKNOT SAHNELERİ:
- Slipknot'un geçmişi:
Kendine özel tanıtım videosu, posterde ve ekipte bir yeri olsa da filmde sırf ölmek için duran Slipknot aslında filmde bu kadar kısa süreye sahip olmayacaktı, geçmişini bile göremediğimiz Slipknot, ana hikaye içerisinde olmasa bile flashback sahnelerinde bulunuyordu ancak bu sahnede kesildi. Slipknot'un geçmişini anlatan bu sahnelerde onun, çok ağır bir tacizci olduğu vurgulanıyordu.


KESİLEN HARLEY QUİNN SAHNELERİ:
- Sadece canını yakacağım, çok ama çok fazla!:
Joker'in makineli tüfek istediği sahneyi takip eden sahne arasında aslında bir sahne olduğu düşünülürken (kaçış hazırlıkları) çetenin mekanı basıp Joker'i alarak Harleen Quinzel'ı alı koyduğu sahne aslında daha uzundu, hatta ve hatta Joker'in Harley'i yavaş yavaş delirttiği sahnelerde daha fazla detay ve diyalog vardı.
- Joker ve Harley'in yaptığı saldırı:
Filmden tamamen çıkarılan bu sahne de Harleen'in Harley olması üzerinden birazcık geçtiği zaman diliminde Joker, çetesi ile beraber bir restorana saldırıyor ve Harley'i de yanına alıyor. Bu sahnede kendisi arabada beklerken çetesi mekanı tarıyor, Harley ise dayanamayıp arabadan inerek kaçmaya çalışanları sopası ile indiriyor. Joker ise bu duruma tabiri caizse sinirden çıldırarak fragmanda gördüğümüz üzere arabanın camına kafa atıyor ve sinirini oradan buradan çıkarıyor.
- Deadshot ve Harley ilişkisi:
Filmde de yer yer etkileşimde bulunan Deadshot ve Harley Quinn'in Assault on Arkham animasyonundaki ilişkileri gibi değişik bir ilişkileri olacaktı ancak filmde bunu da göremedik.


KESİLEN CAPTAİN BOOMERANG SAHNELERİ:
- Captain Boomerang'ın karakterizasyonu:
Çoğunun aksine The Flash villaini olarak ekipte bulunan Cap Boomerang, zaten flashback sahnesi ile şerefsiz kişiliğini göstermiş olmasına rağmen ana hikayede sevecen bir insana dönüşüyor. Bunun nedeni ise yine filmde bulunmayan sahneler, Captain Boomerang filmde ırkçı ve cinsiyetçi bir tipleme olacaktı ve de bu ırkçı ve cinsiyetçi tutumunun çoğunluğunu Katana üzerinden yapacaktı, ancak filmde bu olmadı, nedeni ise büyük ihtimalle tepki görecek olması idi, sırf tepkiden korkulduğu için bu insanları sevilen bir tip yapmakta tuhaf tabi.
- Captain Boomerang ve Harley Quinn ilişkisi:
Filmden önce Captain Boomerang ve Harley Quinn arasında abi & kardeş ilişkisi olacağı söyleniyordu, filmde ise aslında Boomerang ve Harley arasında bol bol etkileşim olacaktı ancak filmde bunlara yer verilmedi, eğer bunlar olsaydı göreceğimiz şey büyük ihtimalle Harley'in Captain Boomerang'tan pek haz almadığı olacaktı.


KESİLEN JOKER SAHNELERİ:
- Damaged by Batman:
Filmde pek etkileşimi bulunmayan iki ezeli düşman, Batman ve Joker bir gece karşılaşırlar, Batman Joker'e fazla ileri gittiğini ve buna bir son vermesi gerektiğini söyler, Joker ise Batman'e saldırıyor, kısa bir yakın temastan sonra Batman Joker'i tanınamaz hale gelene kadar dövüyor, bu sahnenin Jason Todd'ün ölümü sonucu olduğu düşünülerek, Damaged ve elindeki gülen ağız dövmesi bu sahneye bağlanıyor, Joker o andan sonra doğal güzelliğinin bozulduğunu düşünerek alnına Damaged dövmesi yaptırıyor ve eskisi kadar güzel gülemeyeceğini düşündüğü için eline gülen yüz dövmesi yaparak sırıtacağı zaman elini ağzına götürüyor, metal dişleri ise o kavgada dişleri döküldüğü için varmış. Bu sahnenin fikir aşamasında iptal edildiği söyleniyor. Yazık olmuş...
- Batman - Joker & Harley kovalamacası:
Batman'in Harley'i nasıl yakaladığını anlatan flashback sahnesinde gördüğümüz, Batman'in Joker'in arabasını takip ettiği sahne aslında daha uzundu. Zaten fragmanda gördüğümüz Joker'in arabanın tepesine vurduğu sahne de bu flashback sahnesinde geçiyordu.
- Joker & Griggs diyaloğu:
Joker, ekibin intihar timine katıldığı zaman diliminde Harley'e ulaşmak için Griggs'i kaçırıyordu ki bu filmde zaten vardı ancak tamamen değil, Griggs'in kaçırıldığı sahnede Joker geldikten sonra o odada geçen sahne aslında daha uzundu ve daha fazla diyalog bulunuyordu, hatta bunlardan biri Joker tanıtım videosu ve fragmanda gördüğümüz "sana oyuncaklarımı göstermek için sabırsızlanıyorum" repliği idi.
- Nerede o?:
Joker'in adamına Harley'in nerede olduğunu sorduğu, Griggs'i kaçırmadan hemen önceki sahnede, Joker'in nerede o? diye Harley'i sorduğu ve bıçak, silahların arasında uzanarak kahkaha attığı sahne daha uzundu ancak o sahnede ne oluyordu bilmiyoruz. Bu sahnenin kesik olduğu ise kesin çünkü Leto bizzat röportaj sırasında doğrulamıştı.
- Joker'in Harley'i kaçırması:
Joker'in helikopter ile gelip Harley Quinn'i kaçırdığı sahnedeki önemli detaylar kesilmiş bunun sebebi ise Joker'in Harley'e aşık gösterilmek istenmesi, aslında sahneye detaylar ile bile baktığımızda Joker Harley'i kurtarmak gibi bir amaçla itmesi değilde ondan kurtulmak amacıyla ittiği göze çarpıyormuş, bu da demek oluyor ki Joker'in ana hikayeye girmesinde daha önemli bi etken vardı ancak biz bunu bilemeyeceğiz.
- Hortlayan Joker:
Harley'in helikopterden düştükten sonra Joker'in bulunduğu helikopterin patlaması ile Harley'de dahil olmak üzere Amanda ve ekip Joker'in öldüğünü zannediyordu ve daha sonra fragmanda bir kısmını gördüğümüz sahne baş gösteriyordu, Joker yüzünün bir kısmı yanmış halde gelip elinde bir el bombası ile ekibin karşısına çıkıyordu, tabi ekip için öldükten sonra ortaya çıkan Joker milletin gözünde hortlak gibi gözükürken kendisi Harley'e "benimle geliyor musun?" diye bir soru yönetiyor, hayır cevabını alınca "bye bye" diyerek Harley'e doğru bir el bombası atarak ortadan kayboluyor.


KESİLEN KİLLER CROC SAHNELERİ:
- Waylon Jones orijini ve Paralı Katil Killer Croc:
Waylon Jones nam-ı diğer Killer Croc'ta filmde kendine pek yer bulamamıştı. Şimdi ise belirteceğim sahneler olsaydı filmi çok güzel kılacak sahneler onun olacaktı. Killer Croc'un orijini görecektik, fiziksel yapısı dev bir timsaha dönüşmüş Croc'tan çok cilt hastalığı bulunan bir Croc'a benzemesinden daha ilginç bir şey çıkabilirdi, bir diğer Croc ile ilgili sahne ise mafya adına paralı olarak çalıştığı dönemde Batman ile karşılaşması idi ve bu fikir aşamasında iken vazgeçildi ki animasyonlardan da bildigimiz efsane bir sahne çıkabilirdi. Ayıp be Warner Bros. ayıp.
- Helikopter sahnesi:
Ekibin Midway City'de olay yerine gittiği helikopter sahnesi daha uzun olacaktı, ekibin ilk defa rahat rahat bir araya geldiği sahne de Deadshot - Rick Flagg atışması daha uzun olacaktı, Harley'in uğraşmaları ve şımarıklıkları bulunacaktı ve bir sahnede Killer Croc, yediği keçiyi kusacaktı ve kustuğu keçiyi tekrar yiyecekti.

Bu gelen bilgiler ardından sizce filmde bu sahneler bulunsaydı daha çok rağbet görür müydü, siz bu sahneler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok: