KARAKTER TANITIMLARI- CYBORG SUPERMAN KİMDİR?

İzleyenleriniz vardır belki, CW'nin Supergirl dizisinde sonunda gerçek Hank Henshaw'ı gördük! Bunun şerefine de Cyborg Superman'dan biraz bahsedelim, kimmiş bu adam sizlere kısaca açıklayalım istedim. 
Cyborg Superman, organik parçaları Superman ile özdeş olan, bir çoğunun "Doomsday'in elinde ölen Krypton'un Son Çocuğu'nun bizzat restore ettiği Cyborg" diye inandığı kişidir. Şu an Manhunter'ların büyük ustası ve Sarı Fener Birliği'nin çekirdek üyesidir. 

YARATILIŞI :

Dan Jurgens tarafından 1990 yılında yaratılmıştır. İlk olarak "Adventures of Superman #465" çizgi romanında gözükmüştür. 2010 yılında "Green Lantern Corps #52" da ölmüştür.


ORİJİNİ : 
O zamanın parlak bilim adamı Hank Henshaw ve üç arkadaşı, korkunç radyasyon fırtınası ile karşı karşıya geldiklerinde uzaydan dönüyorlardı. Radyason geminin makinelerini etkiledi ve mekik amaçlanan hedeften uzak bir yere çakıldı. Dört araştırmacı kendilerini enkazdan kurtardıklarından sonra, Hank arkaşları Steve ve Jim'in korkunç biçimde değiştiklerini gördü. Steve yaşayan radyasyon oldu ve Jim'in bedeni de kendini imha etti ve çevrelenen alan enkazdan arındırıldı. Hank'ın karısı iyi gibiydi, fakat ondan uzak durduğu için Hank kendini hastalıklı hissediyordu.

Grup, mutasyonlarını düzeltmek için Metropolis'deki LexCorp araştırma tesisine gittiler, fakat Superman ile karşılaştılar ve daha sonra zaman alan mücadeleye dahil oldular. İşler halledildi fakat o zaman da Hank radyasyon etkisi göstermeye başladı. Hank'in etleri kemiklerinden döküldü ve neredeyse ölmek üzereydi. Ayrıca Terri semptomlar sergilemeye başladı, varlığından silinmeye başladı. Hank karısının tedavisi için çok çalıştı, fakat hızlı gitti. Steve gökyüzüne uçtu ve Jim de intihar etti. Hank, Terri'yi düzeltecek tedavi ile geri geldi, fakat kullanamadan öldü. Neyse ki Superman oradaydı ve Terri tamamen yok olmadan onu kurtardı. 


Bir süre sonra, Hank yeni formu ile geri döner. Psişik bedeni öldüğünde, bilincini enerjiye çevirdi ve üzerinde çalştığı makineye aktardı. Bir şekilde makinenin kontrolünü ele aldı ve robotik bedeni nakliye niyetine kullanmayı başardı. İlk düşüncesi travmatik olaylara tanık olan bir zamanlar karısı olan Teri idi.


Henshaw, Terri'yi buldu, fakat sonra robot şekilnde görününce ve güvenlik geldiğinde aniden ayrılınca Terri daha da rahatsız oldu. Henshaw, Terri'yi ziyaret edince hissettiklerini duyunca, en iyisinin Dünya'dan ayrılmak olduğuna karar verir ve kendi başına avlanmaya devam etmiştir. Hankshaw, Superman'in doğum matrisini buldu ve kendine yeni bir beden yaptı, bu sayede uzayda tekrar gezebilecekti. Superman onu buldu ve durdurmaya çalıştı, fakat Hank uçup gitti.



KARAKTER EVRİMİ : 
***Modern Çağ / Yeni Evren :
Cyborg Superman'in orijini her seferinde küçük değişikliklerle (genelde Superman'in yapıp onun yapamadıkları) bir çok kez tekrarlandı, fakat genelde Cyborg'lü öykülendi. Cyborg Superman, Superman'den nefret ettiğinden ve delirdiğinden beri, bazı şeyler açıkça yanlış, fakat diğer değişikliklerle birlikte, radyasyon dalgasının sebebi ve Teri'ye ne olduğu gibi, bu deli adamın hikayesinin sonuçlarının tekrar aynısını söylemek çok zor. Bu nedenler, değişiklikler aşağıdaki paragrafda yazmaktadır ;

Cyborg Superman, Mongul ile buluştuğunda Hank, insanlığının bozulmasının onun suçu olduğunu ve Hank'i dünyadan sürgün ettiğini açıklamıştır.


Cyborg Superman, Ruh Duvarı'nda Mavi Superman ile çatışırken, arkadaşlarının ölümüne Superman'in sebep olduğunu çünkü bencil olduğunu ve onların zekalarından korktuğunu söylemiştir. Sinestro Birliği'nin bir parçası iken Dünya'ya saldırdığında Cyborg Superman, Superman Eradicator'ü güneşe fırlatarak dolaylı yoldan radyasyon fırtınasına neden olduğunu söylemiştir.


***New 52 / Ana Evren :

New 52'de Team 7 sorunlarıyla ilgilenmektedir. Onu Doktor Henshaw isimli İleri Protez Araştırma Merkezi'nde robotik genetik alanında çalıştığını gördük. Spartan, reaksiyona girdiğinde ve herkesi zihin kontrollü cyborg yaptığında Henshaw'ın bedeni öldü, fakat zihni merkezin güvenlik duvarı tarafından korundu. Henshaw'ın bedeni bir çok ölü beden ile birleşti ve dev cyborg canavarına dönüştü

Convergence sonrasında Yeni Evren Superman'i (Pre52 Superman), Hank Henshaw'ın gemisi Excalibur'u gezegene çarpmaktan kurtarmıştır. Superman şu an ki Hank Henshaw'ın Cyborg Superman olmamasını umar ve geminin kokpitini açtığında Hank'i gemide yalnız bulur.


***Rebirth : 

Rebirth'de Cyborg Superman, Hank Henshaw değildir. Cyborg Superman Supergirl'in biyolojik babası Zor-El'dir. 


DİĞER VERSİYONLARI :
***Marvel / DC Crossover : 
İlk başta Silver Surfer / Green Lantern Crossover'ında gözükmüştür. Silver Surfer'a karşı Parallax Hal Jordan ile birlikte savaşmıştır. 
Daha sonra Superman / Terminator Crossover'ında çok az bir rol oynamıştır.
Bir de Fantastic Four / Superman crossover'ında Galactus'u durdurmaya yardım etmiştir.

***Smallville Universe : 

İlk olarak "Smallville Season 11 #1" çizgi romanında gözükmüştür. Orijini normal Cyborg Superman'in orijinine benziyor. Hank Henshaw ve ekibi dünyaya dönerken bir anda gemi bozulur ve Superman sadece 3 kişiyi kurtarabilir. Hank Henshaw büyük yaralanır ve ölür. Daha sonra Lex Luthor'un Superman'e kurduğu tuzak olduğu anlaşılır ve karısının isteği üzerine Hank Henshaw'ın zihni bir robota aktarılır. Normal'in tersine vücudunda hiç insan eti yoktur full cyborgdür ve kafası televizyondur. Bu evrende Superman'den değil Lex Luthor'dan nefret etmektedir.

***Supergirl Universe : 

İlk olarak Supergirl dizisinin 2.Sezon 7.Bölümü'nde gözükmüştür. Martian Manhunter gelmeden önce DEO'nun sahibidir fakat daha sonra Martian Manhunter'ı korumaya çalışan Jeremiah Danvers ile dövüşür ve uçurumdan düşer. Daha sonra onu Cadmus bulur ve Cyborg Superman'e dönüştürürler.

OYUN HALLERİ : 

-SNES & Genesis video oyunu The Death and Return of Superman'de gözükmüştür.
-DC Universe Online multiplayer oyununda Yellow Lantern hali gözükmüştür.
-Injustice : Gods Among Us oyununda da gözükmüştür.

GÜÇLERİ VE YETENEKLERİ : 


Güçleri : 
-Elektronik Bilinç
-Teknolojik Şekil Değiştirme 
-Patlayıcı Ateş Gücü
-Enerji Kalkanı
-Yenilenme (Bir yeri kopsa tekrar yaratabilir)
-Cyborg Kryptonian Piskolojisi (İnsan-üstü Kuvvet, Zarar Görmemezlik, İnsan-Üstü Dayanıklık, Uçma, İnsan-Üstü Hız, Süper Nefes, Süper Duyma, Gelişmiş Duyular, Isı Bakışı)

Yetenekleri : 

-Teknopati (Belirli bir meslekte çalışmanın neden olduğu hastalık)
-Dahi Seviyesinde Zeka

ZAYIFLIĞI : 

-Kryptonite 

SİLAHI : 

-Yellow Lantern Yüzüğü 

Hiç yorum yok: