KARAKTER TANITIMLARI- CRIMSON FOX KİMDİR?

CW'de yayınladığı Arrow ve Flash gibi ergen kahraman dizileri ile binbir laf yiyen, ancak diğer yandan da Preacher, Lucifer gibi güzelim yapımları ile de kalplerimize su serpen DC Comics şimdilerde ise süper kahraman dizilerine yeni bir boyut getirmeyi planlamakta: Super Kahraman olmayan bir Super Kahraman dizisi! Kafanız mı karıştı? Şöyle izah etmek daha doğru olacaktır o zaman: ''DC Kahramanların olduğu dünyada, sıradan halkın yaşantısı nasıl olurdu?'' sorusuna Lois Lane-vari karakterimiz Emily'nin gözünden cevap verilecek olan Powerless başrolünde bir süper kahraman/kötü bulundurmayan ilk DC yapımı süper kahraman dizisi olacak.  Fragmanda da söylenenlere göre o evrende hali hazırda Superman, Aquman, Wonder Woman gibi kahramanlar bulunmakta olsa da, kendilerini göremeyeceğiz. Ancak elimiz boş kalmasın, üzülmeyelim diye oraya C listesinden, pek tanınmayan bir kahraman olan Crimson Fox eklenmiş. Çok tanınmıyor olsa da DC çizgi roman tarihinde önemli bir geçmişi olan bu karakteri dizi gelmeden, güzelce bir öğrenelim istedik, kaynak taramalarımızı yaptık, wiki'leri kurcaladık, hazırız! Siz de hazırsanız kimmiş bu Crimson Fox, detayları ile öğrenelim.



Crimson Fox, Vivian ve Constance D'Aramis ikizlerinin kahramanlığa soyunduklarında kullandıkları nick-nameleridir. Batman'a özenmişler ve ailelerinin intikamını almak için Crimson Fox olmuşlardır.

Yaratılışı:
Crimson Fox (Diğer adları ile Le Renarde Rousee), Keith Giffen ve Bart Sears tarafından 1989 yılında yaratılmıştır. İlk olarak "Justice League Europe #6" çizgi romanında gözükmüştür. Karakter daha sonra DC Animasyon Evreni için uyarlanmıştır.

Orijini:
Vivien ve Constance D'Aramis kızkardeşler, ilaç şirketinde çalışan araştırmacı bilim adamının kızıydı. İkizler annelerinin şirketteki deneylerden dolayı oluşan kanserden öldüğünü öğrenince şirket, onları mahvedebilecek hukuka uygun davanın olduğunu biliyordu. Bu yüzden babalarını öldürdüler. Bu olaylardan sonra ikizler, şirketin CEO'su Maurice Puanteur'a karşı intikam yemini ettiler. Şirketi açığa vurmak ve onları işinden etmek için rekabetçi bir şirket kurdular. Adını Revson Şirketi koydular.

Kızkardeşler, kimliğini gizli tutmaları için Constance'yi ölmüş gibi gösterdiler (Kuradan Constance çıktı). Vivian iş meseleleri ile uğraşırken, Constance'de suçla mücadele eden Crimson Fox oldu. Ölü taklidi yaptılar, çünkü bilinen bir iş sahibinin garip zamanlarda ortadan kaybolmasının biraz açık olabileceğini düşündüler. Bu, onlara mükemmel bir gizli kimlik kazandırdı. 


Karakter Gelişimi:
Crimson Fox, ilk olarak Justice League Europe'da gözüktü. Daha sonra ailesini öldüren adamı öldürdü ve intikamını aldı. İkiz olması ve tek olmaması nedeniyle, ruh hali ve alışkanlıkları genelde değişti. Daha sonra da yavaşça arka plan karakteri oldu. Karakterin olağanüstü kostümü, kahramanlarla olan grup resimlerinde oldukça göze çarpmasını sağladı. İkizlerin ikisi de öldükten kısa süre sonra Blackest Night'da geri döndü.

Global Guardian'larda bir tane daha Crimson Fox vardı fakat orjinal D'Aramis kızkardeşlerle bağlantısı her zaman belirsiz oldu.


Yaşadığı Önemli Olaylar:
***Fox'dan Sonra:
Vivian, Dünya Gıda Örgütü sponsorluğunda savaş yetimlerine bağış yapıyordu ve onu konuğu Bruce Wayne oldu. Para toplama merkizi nakit paralarla dolu küre idi. Ve bir anda hırsızlar bu küreyi çalmaya çalıştılar. Fox, Justice League Europe elçiliğine, daha doğrusu Captain Atom'un yatak odasına girmesine neden olan bir helikopterden kurtulmaya çalıştı.
Power Girl ve Elongated Man'in yardımıyla Crimson Fox, suçluları yakaladı ve Fransız polisine teslim etti. Fakat Captain Atom, odası yıkıldığı için öfkelenmiş ve Crimson Fox'un da hapise girmesini istemiştir. Batman bir adım öne atmış, Crimson Fox'un suçluları durduğunu, Fransız halkı tarafından sevildiğini ve ona bağırmak yerine bize katılmasını sorması gerektiğini söylemiştir. 
Crimson Fox, bunu yerine Captain Atom'un yüzüne tükürür, tokat atar ve önceden kırılmış camdan atlar. Bu JLE ile olan işin sonu gibi görünüyordu fakat ertesi gün Captain Atom yeni bir yatak ve Fox'un JLE'ye katılacağını söyleyen bir not alır.

***Tüy Yumağı:

Elongated Man, Fox'a Justice League Europe Elçiliği'nde gezdirirken Wally West de eğitim odasını göstermek için gönüllü olmuştu. Fox endişeliydi çünkü hiçböyle bir oda kullanmamıştı fakat Wally ona düşük seçeneğin "çocuk oyuncağı" olacağını garantilemişti. Fox onunla gitmişti fakat Wally'nin kullandığı deyimi bilmiyordu. Takım farkında değilken Kedi Stinky gizlice eğitim odasına girdi ve seviyeyi en yükseğe getirdi. Fox, bazı robotlar tarafından birden saldırıya uğradı ve Wally yardım edemedi. Captain Atom öne atılarak Fox'u korudu ve robotları yendi. Bu macera Crimson Fox'un ilk takım savaşıydı.

***Bialya Blues:

Crimson Fox, Justice League Elçiliği'ne geri döndüğünde orada kalabalık vardı. İlk başta bunu Justice League'e karşı bir ayaklanma sandı fakat daha da yakından bakınca kalabalığın mutlu olduğunu farketti. Elçiliğe girdiğinde Sue Dibny, Global Guardian'ları tanıtır.

Daha sonra Justice League ve Global Guardians birlikte, Queen Bee tarafından gönderilen dev robota karşı savaştılar. Fox, robotu kesmek için pençelerini kullandı ve robotun en can alıcı noktasına vurdu. Fakat robot neredeyse kalabalık dolu yere düşüyordu. Şansına Godiva ve Olympian oradaydı ve robotu yakaladılar. Sonra, Captain Atom'un robotun parçalarını yok ettiği kanalizasyona kadar takımı takip etti.


***Extremist Vektörü:

Extremist, Dünya'ya geldiğinde, Fox, Captain Atom, Wally West, Power Girl, Rocket Red, Elongated Man ve Metamorpho ile birlikte işgalci olabileceklere karşı savaşıyordu. Fox, Tracer'a karşı çıktı ve yeniyor gibi gözüküyordu fakat Dreamslayer, bütün takıma ateş attı ve Fox yere yığıldı.

Sonra ikinci savaşta, takım plan yaptı ve Wally, Fox ile birlikte Dreamsleyar'ı oyun dışı yaptı, bu sayede de Doomslayer büyü yapamadı. Fakat plan başarısız olunca Dreamslayer, Justice League'i, Angor'a ışınlamayı başardı ve onları orada bıraktı.


Angor'da takım gerçek insanlara benzeyen tuhaf robotlar görmüşlerdir. Captain Atom bu saçmalığa dayanamayıp robotlara saldırınca, robotlar da takıma saldırır. Wally onlara kaçmasında yardım eder ve eve gitmek için Mitch Wacky ile Silver Sorceress'i bulurlar.


Dünya'ya döndüğünde Extremist ile olan final savaşta yer almadı fakat Silver Sorceress onu, Dreamslayer'a süpriz yapmak için biçimlendirir.


***Ölüm:

Gizli kimliklerini paylaştıktan sonra Vivian, Puanteur tarafından öldürülür (Justice League America #104). Vivian ölünce yerine Constance geçer fakat Constance'de Mist/Nash tarafından öldürülür (Starman Vol.2 #38). 

Crimson Fox, daha sonra Black Lantern olarak geri canlanır. Ön planda fazla gözükmemiştir, sadece Nekron'un Coast City'e saldıran ekibinde gözükmüştür. Black Lantern Madam Rogue ile birlikte bazı JLA ve Teen Titans üyelerine saldırmışlardır.


***Yeni Crimson Fox:

"One Year Later" etkinliğinden sonra yeni bir kadın, Crimson Fox adını sahiplenmiştir. Paris'te çalışan bu Fransız kahraman, Global Guardians üyesidir. Yeni Crimson Fox, D'Aramis mirasına varis olduğunu söylemiştir. Ailesi ile ilişkisi tam belirtilmemiştir.  

Güçleri ve Yetenekleri:
Güçleri:
-Çeviklik
-Tehlikeyi Önceden Sezebilme (Örümcek-Hissi gibi)
-Empati
-Vahşilik
-Zihin Gücü
-Feromon Kontrolü
-Dayanıklık
-Gelişmiş Duyma
-Gelişmiş Görüş
-Gelişmiş Koklama
-İzini Bulabilme
-Gelişmiş Hız
-Cezbedilme

Yetenekleri:

-Şirket Yönetebilme
-Liderlik
-Silahsız Dövüş

Silahı:

-Çelik Pençeli Eldiven

Başka Versiyonları:

+++Trinity World:

Crimson Fox, bu evrende Morgaine LeFay tarafından tüylü bir hale büründürülmüştür.


Dizi Halleri:

-Justice League Unlimited animasyon dizisinde hep arka planda gözükmüştür ve hiç konuşmamıştır.
-DC'nin yeni çıkacak olan komedi dizisi Powerless'de gözükecektir. Karakteri Atlin Mitchell oynayacaktır.

Hiç yorum yok: