YAZ SICAĞINDA VAKİT GEÇİRMEK ADINA SEYREDEBİLECEĞİNİZ 45 FİLM!

Zevkinize göre film bulmak genellikle zor şeydir. Hele ki oyuncular, yönetmenler ve film ekibi konusunda pek bilginiz yoksa bu iş sizin için daha da zorlaşır. Bazen film eleştiri sitelerine bakar, bazense arkadaşlarınıza sorarsınız. Ancak, sonuç çıkmaz bazen. İşte biz de bu esmeyen yaz günlerinde, harıl harıl terlerken geçmeyen saatlerde boş durmayın diye sizler için tam 45 filmden oluşan bir liste hazırladım. Listenin geneli dünya çapında popüler olmasına rağmen, ülkemizde pek rağbet görmemiş, dram, aksiyon, bilim kurgu, macera ve tarihi türdeki yapımlardan oluşmakta.
NOT: Bu blogumuzda yayınlanan 2. film önerileri listesi. Eğer önceki yayınladığımız 50 filmlik listeyi de okumak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz!

Demolition
IMDb Puanı - 7.1
Metascore - 49
Eşini trafik kazasında kaybeden yatırım uzmanı Davis Mitchell'ın bir bankamatik şirketine yazdığı şikayet mektupları giderek kişisel sorunların bulunduğu mektuplara dönünce Davis ve müşteri temsilcisi Karen arasında ilginç bir ilişki başlar.

The Drop
IMDb puanı - 7.1 
Metascore - 69
Bob Saginowski, kuzeni Marv ile birlikte bir bar işletmektedir. Ancak bar sıradan barlardan ziyade gangsterların ortak buluşma noktası olan ve karanlık işlerin döndüğü bir bardır, buna rağmen Bob ve Marv bu işlerden uzak durmaya çalışırlar. Bir gün komşusu Nadia ile bir köpek bulan Bob köpeği sahiplenir ve Nadia ile aralarında da bir yakınlık başlar, ancak sıkıntı şurada başlar ki; köpeğin eski sahibi ve Nadia'nın eski sevgilisi azılı bir suçlu olan Eric Deeds'dir ve bu şartlar Eric ile Bob'u birbirine düşürür, bunlar yaşanırken öte yandan barları soyulur ve tüm bela ikilinin üstüne kalır. Bob ve Marv bu işlerin altından kalkmaya çalışırken arkada çok daha büyük entrikalar dönmektedir.


John Wick
IMDb puanı - 7.2
Metascore - 68
John Wick, hayatının kadını ile tanıştıktan sonra kanlı işleri bırakan eski bir tetikçidir ancak karısı kanserden öldükten sonra hayatı dramatik bir hal alır, kendisine karısından kalan son miras olan köpeği ile ayakta kalmaya çalışan Wick, bir gece bir grup tarafından gasp edilir, köpeği öldürülür ve arabası çalınır. Bunun eski ortağı Viggo'nun oğlunun başının altından çıktığını öğrenen John Wick, tek yoldaşı ve umursadığı son iki şeyin uğruna amansız bir intikam mücadelesine girişecektir.


Sucker Punch
IMDb puanı - 6.1 
Metascore - 33
Annesinin ölümünden sonra zorla akıl hastanesine kapatılan Babydoll, oradaki arkadaşlarını da örgütleyerek özgürlük uğruna hayatları boyunca görebilecekleri en büyük mücadeleye girişirler.

Apocalypse Now
IMDb puanı - 8,5 
Metascore - 90
Yüzbaşı Willard aldığı görev sonucu ekibi ile birlikte Vietnam'da Amerikan ordusuna isyan eden ve orman kabilesini vahşi bir şekilde yöneten Albay Walter Kurtz'un işini bitirmek için takibe başlar. Kurtz'u takip eden Willard, savaşın acımasızlığının altında ezilerek, git gide takip ettiği adama benzemeye başlayacaktır.

Inglourious Bastards 
IMDb puanı - 8.3
Metascore - 69
Almanya'nın büyük bir alana hükmettiği ve Nazilerin Fransa'yı Yahudilerden ayıkladıkları dönemde Shosanna, ailesinin infazı sırasında her şeye tanıklık eder ancak oradan kaçmayı başarır ve intikam yemini eder. Öte yandan farklı bir ülkede Nazi nefreti ile dolup taşan ve bunu ekibine de aşılayan Aldo Raine, Nazi katletmek için ekibiyle sivil bir şekilde Fransa'ya seyahat eder. O dönemde Yahudi öldürme rekoru ile tanınan Er Zoller'ın filminin galası Shosanna'nın işlettiği sinemada yapılacaktır, intikam yemini eden Shosanna, Aldo Raine ve ekibi ve Nazilerin önde gelen isimlerinin kaderi o sinema salonunda birleşir.

From Dusk Till Dawn
IMDb puanı - 7.3 
Metascore - 52
Texas'ta sıkı bir soygun gerçekleştiren Gecko Biraderler, önlem amaçlı olarak yanlarına bir rahip ve bir aileyide rehine alarak buluşmak için bir barı seçerler ancak bar sıradan barların aksine, vampirlerinde bulunduğu sıradışı bir bardır.

Bourne Trilogy
IMDb puanları - 7.9/7.8/8.1
Metascore - 68/73/85
Ülkemizde Geçmişi Olmayan Adam ismi ile vizyona giren, hafıza kaybı yaşanmış ve her yerde aranan Jason Bourne'un anlatıldığı serinin ilk üç filmi.

Good Will Hunting
IMDb puanı - 8,3 
Metascore - 70
Will Hunting MIT'te çalışan genç bir temizlikçidir, bir gün tahtada yazılmış kimsenin çözemediği bir matematik sorusuna denk gelir, soruyu rahatlıkla çözer ve ortadan kaybolur. Daha sonra profesör tarafından keşfedilen Will, yaptığı bir kavga yüzünden hapis cezası yer ve profesör ile ilişkileri orada başlar.

Reservoir Dogs
IMDb puanı - 8.4
Metascore - 78
Kod adlarını renk olarak belirleyen çetenin giriştikleri en son soygunda olay yerine anında bir polis ekibinin varması, bu matrak çetede bir hainin olduğuna işarettir.

Sicario
IMDb puanı - 7.6
Metascore - 81
Sicario, idealist bir FBI ajanı ve özel tim kuvvetlerinin Suarez'deki uyuşturucu kartellerine verdiği amansız mücadeleyi, kusursuz bir operasyonu konu alıyor, sinematografisi ile göze çarpan film eleştirmenlerden tam not alarak nasıl bir film olduğunu kanıtlamıştır.

Looper
IMDb puanı - 7.4
Metascore - 84
2072 yılı, teknolojinin ilerlemesinden dolayı güvenlik gelişmiştir. Kirli işlerle uğraşanlar için cinayet artık imkansızlaşmıştır ancak mafyaların eline düşen ve zaman makineleri ile infaz edilecek bir kişi, 2042'ye gönderilir. Bu kişi Looper adındaki bir grup suikastçı tarafından katledilir. Joe için Looper olmak çok kolay gelir, ta ki öldürmek için kendisinin yaşlı hali karşısına çıkana kadar.

The Astronaut's Wife
IMDb puanı - 5.3
Metascore - 37
Spencer ve Jillian mutlu bir çifttir, bir gün Spencer'ın uzayda iki dakikalığına NASA ile iletişimi kopar ancak daha sonra kendisi başına bir şey gelmeden işin içinden sağ salim çıkmayı başarır. Spencer dünyaya döndükten bir süre sonra Jillian ikizlere hamile kalır ve hayat onlar için çok mutlu gitmektedir, ta ki Jillian ikizlere hamile kaldıktan sonra kabuslar görmeye başlayana kadar. Çocukların Spencer'dan olmadığını, hatta dünyaya dönen şeyin Spencer değil başka bir varlık olduğunu düşünmeye başlar. O iki dakikalık zaman diliminde ne olduğunu Jillian, hatta NASA dahil kimse bilmemektedir.

12 Angry Men
IMDb puanı - 8.9
12 kişilik bir yargı odasında, hüküm sürecinde herkes aynı şeyi düşünmektedir, bir kişi hariç. Bu durum ilginç bir fikir çatışmasına yol açar.

Argo
IMDb puanı - 7.7
Metascore - 86
4 Kasım 1979 yılı İran devrimi döneminde militanlar Amerika Büyük Elçiliğine girip 52 kişiyi kaçırmayı başarır, o sırada kaçan 6 kişi Kanada Elçiliğine sığınır ancak hayatları hala tehlikededir. CIA sızma uzmanı Tony Mendez, sahte bir film senaryosu hazırlayarak bu 52 rehini kurtarmaya girişir.


The Town
IMDb puanı - 7.6
Metascore - 74
Bir hırsız çetesinin lideri olan Dough McRay, işi gereği hiç kimse ile yakınlaşmamalıdır, ne var ki son işleri sırasında rehine almak zorunda olduğu banka müdiresi Claire Keesey'e aşık olması Dough'un hayatını altüst edecektir.



A Beautiful Mind
IMDb puanı - 8.2
Metascore - 72
Kazandığı burs ile Princeton'da eğitim gören Dahi John Nash, ilk başlarda kendini zekasıyla gösterse de daha sonra şizofreni ile baş etmeye çalışır, John kendi kafasında yarattığı kurgusal gerçeklik ile gerçeği ayırt edememeye, dahilik ve deliliği ayırt eden ince çizginin üstünde durmaya başlamıştır.



American Hustle
IMDb puanı - 7.3
Metascore - 90
Usta dolandırıcı Irving Rosefield ve ortağı Sydney, Richie DiMaso tarafından yakalanır. Yargılanmamalarının tek yolu ise FBI adına, kendileri gibi usta dolandırıcıları analiz etmek, bu plan başta masumane gözüksede sonradan değişikliğe uğramaya başlar.



Ex Machina
IMDb puanı - 7.7
Metascore - 78
Genç yaşına rağmen başarılı kariyeri ile göze çarpan Caleb, CEO'su Nathan tarafından bir haftalık tatil ödülü kazanır ama kendisini bir deneyin beklediğinden habersizdir, kendisini Ava adında bir yapay zeka beklemektedir.



Sleepers
IMDb puanı - 7.5
Metascore - 49
Suskunlar'a da ilham kaynağı olmuş bu film, yaptıkları bir hata yüzünden bir yıllığına cezaya çarptırıldıklarında, gardiyanlar tarafından taciz, dayak gibi şeylere maruz kalan bir grup çocuğun hayatlarının dönüm noktalarını yaşaması ve bunu bir yara izi gibi taşımalarına tanıklık ettiriyor bizi, ta ki 10 yıl sonra, kendilerini savunabilecek yaşa geldiklerinde gardiyanlardan biriyle karşılaşana denk.


Taxi Driver
IMDb puanı - 8.3
Metascore - 93
Vietnam'da savaşın izlerini atamayan Travis Bickle'ın taksi şoförlüğü yaparak yaşadığı vahşeti yok saymaya çalışma hikayesi, sosyal sıkıntılar yaşayan Travis'in bunu yenmeye çalışması ancak bunda da başarısız olması eline bir silah alarak sokakları temizlemeye soyunması. Bu film, sıradan bir filmden ziyade, çürümüş topluma ve çürümüş bir zihniyete tutulan bir aynadır.



Killing Them Softly
IMDb puanı - 6.2
Metascore 64
Bazı filmler vardır, tek yapılma amacı mesaj, eleştiri yapmaktır. Buda öyle filmlerden ancak filmin deriniyle ilgilenmeyenler için, seyir zevki 0 filmlerdendir bu tarz filmler, açılışı ile kendini bu tarz filmlerden olduğunu gösteren bu film Polisiye tarz film adı altında bir Amerika özeleştirisidir. Konuya gelecek olursak bir yeraltı soygunu gerçekleştiren ve bunu kusursuz yaptığını sanan 3 acemi soyguncunun Jackie Cogan adlı soğukkanlı, işlerini kibarca halleden bir katil tarafından takip edilmelerini anlatıyor.



True Romance
IMDb puanı - 8
Metascore - 57
Çekingen bir tezgahtar olan Clarence bir gün sokakta dolaşan Alabama'ya ilk görüşte aşık olur ve aşkına karşılık bulur, Alabama'nın yeni kötü yola düşmüş bir fahişe olduğunu öğrenir. Alabama'nın patronunu öldürmeye gider ve bunda başarılı olur ancak kendi çantası ile mafya çantasını karıştırır ve 5 milyon dolar değerinde kokain dolu bir çantayı kaçırmış konumuna düşer, böylece serüven başlar.



Spy Game
IMDb puanı - 7
Metascore - 63
Emekliliğine kısa bir süre kalan Muir, eski dostu ve ortağı Bishop'un 24 saat içerisinde infaz edileceğini öğrenir, emekli olmaya hazırlanan Nathan Muir hiçbir yetkisi olmadan bir operasyon başlatmaya çalışır, son görevini hükümeti için değil eski bir dostu için yapmaya uğraşır.



This Boy's Life
IMDb puanı - 7.3
Metascore - 60
Bekar Caroline, her kafası estiğinde seyahat eden ve oğluyla hiçbir şeyi takmadan arzuladığı şeyleri gerçekleştiren biridir. Bir gün doğru adam olduğunu düşünüp Dwight ile evlenmeye karar verir ancak Dwight disiplin manyağı sadist biridir. Toby bir an önce kasabadan kaçıp eski özgür hayatlarına kavuşmak ister ama bu o kadar kolay değildir.

Natural Born Killers
IMDb puanı - 7.3
Metascore - 74
Mickey ve Mallory, birbirlerine çok aşık bir çifttir ancak kendilerini diğer çiftlerden ayıran bir özellikleri vardır, katil ruhları. Route 666 otobanında rastgele insan öldüren bu ikili hem medya hemde polisler tarafından en çok aranılanlar listesine kısa yoldan giriş yapar.



Minority Report
IMDb puanı - 7.7
Metascore - 80
Kahinler ve teknolojinin birleşmesi ile cinayetleri öngören bir teknoloji oluşturulmuştur ancak bu sistem, bir gün Dedektif John Anderton'un ileride cinayet işleyeceğini söyleyince, avcı av konumuna düşmüştür. Anderton neler döndüğünü çözmeli ve ismini aka çıkarmalıdır.


Memento
IMDb puanı - 8.5
Metascore - 80
Sürpriz son yönetmeni Nolan'ın ilk yapımlarından ve de en iyi yapımlarından. Ghajini'ye de ilham kaynağı olan film, sürekli hafızasını kaybeden Leonard Shelby'nin dövmeler ve fotoğraflar ile hayata tutunmasını ve bunu sadece hayatının kadınına tecavüz edip onu öldüren manyağı bulmak için yapmaktadır. Film sondan başa doğru ilerleyen kafa karıştırıcı anlatım yöntemi ile dikkat çekiyor.



Insomnia
IMDb puanı - 7.2
Metascore - 78
Yine bir Christopher Nolan başyapıtı, esrarengiz bir cinayetin peşine düşen Will ve Hap ikilisi, araştırmaları sonucunda yazar Finch'in peşine düşerler, bu takip sırasında Hap Eckhart hayatını kaybeder. Öfke ve intikam duyguları ile dolup taşan Will yanına yeni bir yardımcı alarak bu işin peşine düşer.



Lock, Stock and the Two Smoking Barrels
IMDb puanı - 8.2
Metascore - 66
Farklı işlerde çalışıp farklı yeteneği olan dörtlü bir grup bir gün bir kumar oyununa katılarak turnayı gözünden vurmayı planlar, Eddy aralarındaki en yetenekli isim olduğu için oyuna o katılır ancak önceden hazırlanan bir hile yüzünden kaybederler ve mafyaya borçlanırlar, parayı denkleştirmek için her türlü şeyi denerler ancak gözlerinin önündeki bariz gerçeği dördü de göremiyordur.



King Arthur
IMDb puanı - 6.3
Metascore - 46
King Arthur yapımlarının en eli yüzü düzgün uyarlaması, Clive Owen'ın performansı izlenmeye değer. İsminden de anlaşılacağı üzere King Arthur'a odaklanan bir film.



K-Pax
IMDb puanı - 7.4
Metascore - 49
Bir anda dünyada beliren Prot ile ilgili hiçbir kayıt yoktur ve kendisi K-Pax adında bir uzaydan geldiğini savunmaktadır, ancak deliler hastanesi müdürü onun bir deli olduğunu ve yalan söylediğini savunur ve bunu kanıtlamak için her şeyi deneyecektir.



Unforgiven
IMDb puanı - 8.3
Metascore - 82
Little Bill Daggett sadist bir şeriftir, adaletli davranmayı her zaman reddetmiştir, namlı tetikçi Will Munny artık buna bir son vermenin zamanı geldiğini anlamıştır, halkın intikamı eski tetikçi Munny, onun dostu ve genç bir adamın ellerinden gelecektir.



The Negotiator
IMDb puanı - 7.3
Metascore 62
Rehin kurtarma uzmanı olan Danny Roman işlemediği bir suçun altında kalınca son çare olarak hayatı boyunca mücadele verdiği şeyi yaparak insanları rehine alıp, sesini duyurmaya çalışır.



Jackie Brown
IMDb puanı - 7.5
Metascore - 64
Jackie Brown, bir havaalanında hosteslik yapan, aynı zamanda da nakte ihtiyacı olduğu için silah kaçakçısı Ordell adına çalışan biridir. Yaptığı illegal bir iş sırasında polis tarafından deşifre olunca kendisi, Ordell'in de hedef tahtası haline gelecek ve açıkta kalan yarım milyon dolarlık parayı elde etmek için saflar arasında müthiş bir mücadele başlayacaktır.



Interview with a Vampire
IMDb puanı - 7.6
Metascore - 59
Vampir Lestat tarafından vampir yapılan soylu Louis, vampirliğe alışamamıştır ve açlığını gidermek için bir insan öldüremez, bunun üzerine Lestat bu sorunu gidermek için başka bir kızı daha vampir yapar.



The Social Network
IMDb puanı - 7.7
Metascore - 95
Mark Zuckerberg'in Facebook'u yaratma hikayesi, teknolojide devrimin ilk adımları.



Catch Me If You Can
IMDb puanı - 8
Metascore - 76
Henüz çocuk yaşta, sahte belgelerle bir cerraha, bir pilota istediği herhangi bir kimliğe dönüşebilen ve bunları yaparken FBI'da peşinden koşturan Frank'in hikayesi. Bir kedi-fare, hatta sadece farenin oyunu.



Source Code
IMDb puanı - 7.5
Metascore - 74
Ölen kişinin yerine geçerek ölüm anı nelerin olup bittiğini anlamak için geliştirilen bir simule teknolojisi ile bombayı patlatan kişinin kim olduğunu anlamaya çalışan Yüzbaşı Colter, daha büyük tehlikeler doğmadan önce bombacıyı bir simülasyon ile bulmak zorundadır.



The Departed
IMDb puanı - 8.5
Metascore - 86
Polis istihbaratına sızmış bir mafya ajanı, ve aynı istihbarattan aynı mafyaya sızmış bir polis, iki taraflı bir köstebek oyunu. Muhteşem bir kurgu ürünü.



Inside Llewyn Davis
IMDb puanı - 7.4
Metascore - 92
Başını sokabileceği bir yeri bile olmayan Llewyn Davis'in acımasız şartlar altinda hayatta kalmaya çalışırken aynı zamanda müzik piyasası ile saygı değer bi yer kazanmaya çalışmasını anlatan, tüyler ürperten müzikal hikayesi.



Knight of Cups
IMDb puanı: 5.8
Metascore: 53
Psikolojik sarsıntıları arasında dik durmaya çalışan yazar Rick ve hayatındaki kadınlar ile yaşadıkları şeyler. Filmin puanı düşük çünkü her kesime hitap eden bir yapım olduğu pek de söylenemez.



Suite Française
IMDb puanı - 6.9
Metascore - 63
Kadrosunda yeni Harley Quinn'imiz Margot Robbie'nin de bulunduğu II. Dünya Savaşı sırasında geçen romantik bir hikaye.



Tinkor Tailor Soldier Spy
IMDb puanı - 7.1
Metascore - 85
George Smiley, bir zamanlar hükümetin gizli servisi adına çalışan biri iken devlet tarafından servisten atılır, daha sonra Soğuk Savaşın etkilerinin halen baş gösterdiği dönemde devlet, George'u tekrardan gizlice ağına katar çünkü gizli servise sızmış köstebek bir Sovyet ajanı vardır. George, Budapeşte'den İstanbul'a uzanan bir ihanet hikayesini çözerek itibarını tekrar kazanmalıdır.



The Good Shepherd
IMDb puanı - 6.7
Metascore - 61
Edward Wilson, eğitimi ve keskin zekası ile CIA'in gözdesi konumuna çok kısa sürede ulaşmıştır, Strateji Servisi Ofisi'nin kuruluş dönemlerinde bu ofiste bulunan Wilson, Soğuk Savaş başladığında ülkesi icin hizmet ederken sosyal hayatında ki ihmalkarlıklarını telafi edemez ancak ülkesine verdiği hizmet sırasında bu fedakarlığı yapmaya zaten hazırdır.
Listem böyleydi, umarım işinize yaramıştır. Sonraki film listesini yazana kadar görüşmek üzere!

Hiç yorum yok: