CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR' UN OLASI SONUÇLARI

DİKKAT!!! Yazı Fazlasıyla Olası Spoiler İçerir. Eğer sizde benim gibi kader kurbanı olmak istemiyorsanız okumayın, tabi çok merak ediyorsanız da size kalmış...


Zaman çok çabuk geçiyor. Deadpool filmi ilk kez açıklandığında, veya Batman v Superman' in Teaser Trailer' ındaki "Kanar mısın?" lafını duyduğumuzda ne kadar da heyecanlanmıştık hatırlasanıza! 2016 yılının muazzam olacağı daha o zamanlarda belliydi. Bu düşüncelerimizin ardından zaman geçti, Deadpool vizyona girdi, bir "R" seviyesi süper kahraman filminin neler yapabileceğini bizlere gösterdi ve Dawn of Justice' ın çıkmasına da şunun şurasında 2 hafta var. Ve bu iki film hakkındaki konuşmalar bittiği zaman, insanlar, Batman v Superman' i ilk çıkış tarihinden eden, 1 milyar barajını geçmesi beklenen ve seleflerinin Godfather' ı olarak adlandırılan yegane film Captain America: Civil War' ı beklemeye başlayacaklar. Bu sefer önceki filmi Age of Ultron' da olduğu gibi haftalık fragman çıkartmayan Marvel, filme bizi yavaş yavaş hazırladığı gibi, bizlerle paylaştığı videolarda da konuyu pek açık etmiyor. Ancak geçtiğimiz günlerde, dayısının Marvel' da çalıştığını iddaa eden bir gencin filmi izlediğini söyleyerek bir yazı paylaşması sonucu internet ortamının kafası karıştı. Bu adam ne diyordu, yazı gerçek miydi? Biz ekip olarak yazının uydurma olmasını ve  gerçekse de dayının işten atılmamasını umuyoruz. Gelin, yazıyı hep beraber inceleyelim!

Captain America Ölüyor!
İhtimal: %70
Eğer çizgi romanları takip ediyorsanız, Captain America' nın Civil War olaylar çizgisinin sonunda Sharon Carter ve Crossbones tarafından vurularak suikaste uğradığını biliyorsunuzdur. Bu iki karakterin filmde olması bir yana, filmin sonundaki Iron Man vs. Captain America final dövüşünün sonunda öpüşüp barışacak değiller ya! İlla ki biri bu kavgayı kazanacak. Ve yukarıya koyduğumuz o %30' luk ihtimal de hani diğer taraf kazanırsa diye.

War Machine Ölüyor.
İhtimal: %100
Bizce Rhodes abimiz bu filmde kesin ölecek. Kaçarı yok yani. Hatta kendisi öldüren de Winter Soldier olacak ki Tony bu adamdan gerçekten öldürecek derecesinde nefret etsin. Sonuçta önce anasını, babasını öldür, sonra sokağın ortasında silahla saldır, bir de en iyi arkadaşını vur, bir de "Ben eski ben değilim" havalarına gir! Zaten Tony' nin olayların sarpa sarmasına neden olacak "Süper-İnsan Hapishanesi" fikri buradan çıkacak gibi duruyor.

Black Widow Ölüyor!
İhtimal: %30
Bu ölüm haberiyse aralarındaki en az tahmin edilebilir olanı ki zaten biz de pek ihtimal vermiyoruz. Ancak, dün çıkan yeni fragmanda Natasha ve Tony arasında geçen konuşmaya dikkat ederseniz, Tony' nin "Senin için geliyorlar." lafını duyabilirsiniz. Bizce, Natasha, Tony' e ve devlete ihanet ediyor ve bu konuşma gizli bir mekanda geçiyor, sırf Tony, Widow' u seviyor diye onu uyarıyor. Kendisi için gelen kişi de, tahminimce şimdiye kadar hiçbir promo spot, fragman veya haberde görmediğimiz, sadece filmde olduğunu bildiğimiz Baron Zemo ve onun adamları.(Hidra lan işte!)

Scarlet Witch ve Vision, Olayların Geldiği Boyuttan Rahatsız Olup, Beraber Kaçıyorlar.
İhtimal: %60
Bu teorinin dayanak noktası ise hava alanı ve final kavgaları. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi eğer War Machine hakkı rahmetine kavuşursa, bu iki tarafı da derinden etkileyecek bir olay olur. Final kavgası da çizgi romanlardaki hikayeden farklı olarak sadece Steve ve Tony arasında geçiyor. Belki de nedeni bağzılarının ölmüş, bağzılarının kaçmış ve bazılarının da...

Falcon ve Hawkeye Tutuklanıyor, Ant-Man Kaçıyor
İhtimal: %75

Yeni Fragmanda gördüğümüz şeylerden biri de "Süper-İnsan Hapishanesi". Tony' nin bunu süper-suçlular için tasarladığını biliyoruz. Bizce burası bir Thunderbolts filmi için de çok müsait bir ortam. Ama şimdilik devlet tarafından suçlu olarak görülen Captain America' nın takımındakileri tutmak için iyi bir yer olabilir. Cap' i öldü diye kabul edersek, Scarlet Witch te kaçarsa, geriye kalanlar da ya tutuklanacak ya da Scott gibi kaçacak. Bu arada kaçmak demişken...

Winter Soldier Kalkanla Beraber Kaçıyor
İhtimal: %90
Bizce o yazıdaki, fragmanlarda hakkında ipucu verilmeyen ve olması en yüksek ihtimalli olan şey, Cap' ın ölümü sonrası Bucky' nin kalkanla beraber kaçması. Çizgi romanlarda bir dönem kendisini Captain America olarak gördüğümüz ve Steve' in ölümü sonrası yerine geçme olasılığı Falcon' dan sonra en çok olan kişi kendisi. Zaten Sebastian Stan' in kontratında daha çok film var.

Spider-Man Savaşa Iron Man Tarafında Başlıyor, Sonra Captain' ın Tarafına Geçiyor, Bu Yüzden Tutuklanıyor. Ancak Stark, Yaptıklarından Pişman Olup Peter' ı Kaçırarak Serbest Bırakıyor
(Evet, çok uzun bir başlık oldu)
İhtimal: %35 (?, salladım)
Yazıya başlamadan söylemeliyim: Kostüm harika olmuş. Bazı insanlar çok iğrenç olduğunu söylüyor ama onlara tek diyebileceğim gidip biraz çizgi roman okumaları. Teoriye gelirsek, pek olasılık vermediğimi söylemem gerek. Eğer tutuklanırsa kimliği açığa çıkar, ve çocuk daha 15 yaşında olduğuna göre Marvel, Spider-Man' in önemli kurallarından birini bu kadar çabuk harcamak istemeyecektir. Hem çizgi romandakinin aksine taraf değiştireceğini düşünmüyorum.

Solo Spider-Man Filmi Civil War Öncesinde Geçecek.
İhtimal: %85
Eğer, yukarıda yazanlar doğruysa olası. Hem Peter' ın Tony ile nasıl tanıştığını görmek, solo bir filmde daha güzel olur.

Pepper, Tony' e Sırt Çeviriyor
İhtimal: %45
Eğer, çizgi romandaki hikayeye sadık kalınırsa, bir noktada Tony, Cap' ın takımını yakalayabilmek için hapishanedeki süper- kötüleri(öhömm, Crossbones) kullanacak. Bunu gizli bir şekilde yaptığından dolayı, Pepper' ın öğrenmesi durumuna kendisinin pek hoş karşılamayacağını düşünmeden edemiyor insan.


Black Panther Ülkesine Dönecek

İhtimal: %100
Bu başlık biraz saçma oldu, adamın zaten ülkesine döneceği aşikar. Biz en iyisi olaylara nasıl karıştığı hakkında kafa yoralım. Çizgi romanlarda Civil War' ı tetikleyen olay, Stamford Patlamasıydı. Burada ise bir grup olay zincirinin sonunda insanların sabrının tükendiği katliam, T'Challa' nın da katıldığı UN' de gerçekleşecek olabilir. Bizce patlamanın sorumlusu Winter Soldier olacak veya oymuş gibi gösterilecek. Hatta belki de Black Panther' ın babası da burada ölür ki, kendisinin Bucky' den nefret etmek ve babasının öcünü almak için savaşa katılmasının bir nedeni olsun.

Bruce Banner, Natasha' nın Mezarına Ziyarete Gidince Orada Thunderbolt Ross Tarafından Yakalanıyor, Bir Kapsül ile Uzaya Gönderiliyor!
İhtimal: %30
Ya, olsa çok hoş olur! Hem Anthony Mackie' nin yakın zamanda yaptığı konuşmanın yalan olmadığını öğrenmiş oluruz, hemde Thor: Ragnarok' da Planet Hulk veya Hulk vs. Thor gibi yapımların bir uyarlamasını beyazperdede görebiliriz. 

Filmde bulunduğu öne sürülen sahneler bunlar. Peki arkadaşımızın yazısındaki Spoiler treni sona erdi mi? Tabi ki hayır! Artık izledi mi salladı mı bilemiyorum ama, kaliteli bir yazıymış. Son olarak...

BONUS: After Credits Sahnesi
After-Credits Sahnesinde Thanos' un istila filosuyla Dünya' ya doğru geldiğini ve koltuğunda oturarak, her zamanki gibi sadece konuştuğunu görüyoruz. Kısacası yine icraat yok, ama laf çok. 

Gencimizin söyledikleri bu kadar, peki sizce gerçek mi? Yoksa hayal gücü çok mu iyiymiş? Yorumlarda belirtebilirsiniz!

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bruce banner li baslikta uzaya gonderiliyor dediniz. Ragnarokta jane olmayacak bu da ya dunyaya gelmicekler yada sadece cok kisa sure duracaklar demek. Bu baslik ile dunyaya gelmiyecekleri daha cok ihtimal kazaniyor