SPIDER-MAN' İN CIVIL WAR KOSTÜMÜ- DETAYLI İNCELEME

Dün yayınlanan Captain America: Civil War fragmanı gerçekten kaliteliydi. İçeriği güzeldi, verdikleri ipuçları zekiceydi ve filmden önce görüp keyfimizi kaçıracak sahneler yoktu. Son 2 saniyede de Spider-Man' in yeni kostümünü görmüş olduk. Bazılarımız nefret etti, bazılarımız çok beğendi, ki ben aralarındaydım. Ama şimdiye kadarki en çizgi roman kostüm olduğu konusunda herhalde hemfikiriz, değil mi? Biz, biraz araştırdık, inceledik ve bu yeni kostümümüz detaylarını nerelerden almış, kimlerden esinlenmiş öğrendik. İşte 4 maddede Spider-Man' in MCU Kostümü!

1. Gözler
Herhalde logodan sonra en çok konuşulan konu hareket eden gözler oldu. Önceki iki film serisinde daha Todd McFarlane tarzı iri gözler, kullanılmıştı. Bu sefer ise Humberto Ramos' un sıklıkla kullandığı daha siyah ve hareket eden gözler tercih edilmiş. Fragmanda gözleri hareket ederken duyduğumuz cızırtı sayesinde biliyoruz ki solo serilerdeki kostümlerin aksine daha mekanik ve odaklamaya yarayan bir sistem bizi bekliyor.
Humberto Ramos' un hareket eden gözleri
2. Öndeki Logo
Solo filmlerdeki modernize ve karanlık kostüm havasından ötürü büyük ve sivri resmedilen örümceğin yerine bu sefer daha mini ve geometrik bir logo tercih edilmiş. Esinlendikleri yer ise döneminin en çok satan çizgi romanlar listesine girmiş, usta çizer Todd McFarlane' in resmettiği Spider-Man 1990 Serisi.
Todd McFarlane' den Spider-Man çizimleri
3. Kemer
Spider-Man, çizgi romanlarda biz görmesek de her zaman bir kemer giyer. Bu çoğunlukla içindedir. Scarlet Spider gibi bazı varyasyonlarında dışarıda bulunan kemer, bu yapımda da kostümün dışarısına konulmuş. 
John Romita JR. dan bir çizim ve Scarlet Spider
4. Arka Logo
Bu sefer, önceki yapımdakilerin aksine yine sivri bir örümcek yerine tombul ve kare bacaklı klasik örümcek tercih edilmiş. Herhalde insanların laf etmediği tek detay da bu oldu.
Bizim bulduklarımız bu şekilde. Kostümü şimdiden yargılamamak gerektiğini düşünüyoruz. Eğer sizlerinde bulduğunuz detaylar varsa yorum kısmında belirtin. Kendisini MCU' da canlı kanlı ilk kez göreceğimiz, Captain America: Civil War 6 Mayıs' ta vizyona girecek!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Herhalde bu kadar berbat olabilirdi :(

Adsız dedi ki...

Andrew ve Tobey gibi olmayacak olsa da bu çocuğun da iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum