KARAKTER TANITIMLARI- BARON HELMUT ZEMO KİMDİR?

Görünüşe bakılısa Civil War' ın asıl kötüsü Baron Zemo olacak. Çoğumuzun izlemiş olduğu Earth' s Mightiest Heroes' un ana kötüsü olarak karşımıza çıkan ve bize kendisi nefret ettiren Zemo' yu klasik mor maske ise görür müyüz bilemem ama görmesek de kahramanlarımız için zorlu bir rakip olacağı kesin. Peki, Captain America' nın ezeli rakiplerinden Baron Helmut Zemo kimdir?
Animasyon Zemo
Baron Helmut Zemo, bir Nazi bilim adamı ve Captain America'nın II. Dünya Savaşı'ndaki düşmanı olan Baron Heinrich Zemo'nun oğludur. Babası tarafından Nazilerin üstün ırk olduğu iddialarına ve sadece Zemo ailesinden bir ferdin dünyayı yönetmesi gerektiğine inandırılarak büyütülmüştür. Başarılı bir bilim adamı ve stratejist olan Helmut Zemo, babasının ölümünden Captain America'yı sorumlu tutup intikam almaya çalışmıştır yenilmiş ve kimyasal maddelerin içine düşerek tüm vucüdu yanmıştır. Zemo daha sonra babası gibi Baron Zemo adını alarak dünyayı ele geçirme ve baş düşmanı olan Captain America'dan intikam alma planlarını sürdürmüş, fakat planları hiçbir zaman işe yaramamıştır. Süper-güçlü suçlulardan oluşan, ilk olarak babasının yaratmış olduğu Masters of Evil adlı ekibi tekrar kurmuştur. Hatta bu ekip Avengers'ın malikanesini ele geçirmeyi başarmış ve takımı büyük bir yenilgiye uğratmıştır
X-Men' in bir düşmanı olan Onslaught ile yapılan savaşın ardından, Captain America ve diğer Avengers üyeleri öldü sanıldığı zamanlarda, Baron Zemo kendine Citizen V adıyla yeni bir kimlik yaratmış ve Masters of Evil'ın eski üyelerinden Thunderbolts adlı birliği kurmuştur. Zemo'nun liderliğindeki Thunderbolts New York'un yeni kahramanları olarak kabul edilmiş ve Fantastic Four'un ekipmanlarını kullanma iznini almışlardır. Ele geçirdiği ekipmanlarla Zemo neredeyse dünyayı kontrolüne alma planında başarılı olacakken kahramanlığa devam etmek isteyen diğer Thunderbolts üyeleri ona karşı gelmiş ve Zemo da kaçmak zorunda kalmıştır.
Zemo' nun hiçbir süper gücü yoktur, lazerler, zeka kontrol aletleri ve kişisel koruma aygıtları gibi yüksek teknolojik ekipmanları kullanarak mücadele eder. Kendisi pek çok animasyon da karşımıza çıkmış olsa da ilk kez canlı olarak Captain America: Civil War' da Daniel Brühl' ün performansı ile hayat bulacak.

Spider-Man, Black Panther ve Baron Zemo gibi pek çok karakterin ilk görünüşlerini yapacakları Captain America: Civil War, 6 Mayıs' ta vizyona girecek.

Hiç yorum yok: