KARAKTER TANITIMLARI- BLACK PANTHER KİMDİR?

Black Panther, sinemadaki ilk görünüşünü gelecek hafta Captain America: Civil War ile yapacak. Peki hepimizin bildiğini zannetiği ancak adını bile tam olarak düzgün telaffuz edemediğimiz T'Challa kimdir?
Black Panther' ın ilk görünümü-Fantastic Four #52- Temmuz 1966’dır. Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratılmıştır. Yaratıldığı tarihten beri büyük bir hayran kitlesine sahiptir ve ilk Siyahi Süper Kahramanlardan biridir.
T'Challa, bir Afrika ülkesi olan Wakanda'nın kralı T'Chaka'nın oğludur. Ailesinin hükmettiği Wakanda'nın ekonomisi sahip olduğu, çok nadir bulunan Vibranyum madenleridir. Babası vibranyum madenlerini ele geçirmeye çalışan Ulysses Klaw tarafından öldürülünce T'Challa intikam almaya yemin eder ve madenlere yapılan saldırıları engellemeyi başarır. Avrupa ve Amerika'daki en iyi okullarda okuyarak eğitimini tamamlayan T'Challa babasının tahtını teslim almak için geri döner. Dövüş ve avcılık konusunda sınavlardan geçerek fiziksel yeteneklerini ispatlamayı başarır. Wakanda'nın panter tanrısı olan Black Panther ünvanını alır. T'Challa'nın yönetimindeki Wakanda modern ve yüksek teknolojiye sahip, fakat Afrika geleneklerine de sıkı sıkıya bağlı bir ülke olur. T'Challa kendisine yakıştırılan Black Panther adıyla ülkesinin en iyi savaşçılarını yönetip iç ve dış tehditlere karşı ülkesini korur. Bu sırada Fantastic Four ve Captain America gibi dostlar edinir.
Bu yıl böyle bir versus  gösterirler umarım
Captain America, bir ara Avengers'dan ayrıldığında Black Panther'e ekipte onun yerine geçmesini teklif eder. Black Panther bu teklife sıcak bakar, çünkü bu sayede hem Kuzey Amerika ve onların suçla mücadele yöntemleri hakkında daha fazla şey öğrenecektir, hem de Wakanda'nın batıdaki temsilcisi olabilecektir. Aslında bu teklifi kabul etmesinin bir diğer nedeni de Avengers'daki bilgisayarlar sayesinde Amerikan hükümetinin gizli bilgilerine ulaşabilecek olmasıdır. Ülkesinde yerini bir başkasına devredip Amerika'ya giden T'Challa burada Luke Charles adlı yeni bir kimlik alarak Amerika'daki genç Afro-Amerikalılara soylarının eski kültürlerini öğretebilmek için öğretmenlik yapmaya başlamıştır. T'Challa bir süre sonra Wakanda'ya geri döner, ancak Avengers ve Fantastic Four' la iletişimini kesmes, ara sıra onlara yardım eder. Yani Wakanda'ya dönüşünden itibaren Avengers'ın yedek üyelerinden biri olmuştur.
Ayrıca Black Panther, Defenders ve İlluminati gruplarına da üyedir. Marvel’ın şuan ki devam eden anad evreni, All New All Different evreninde Ultimates grubunda görev yapmaktadır. 
Black Panther'ın herhangi bir süper gücü yoktur fakat Vibranyum denen ve Marvel evreninde Adamantium ile beraber var olan en sağlam metalinden yapılmış kostümü ona pek çok avantaj sağlar. Bu kostüm onun alabileceği fiziksel zararları en aza indirir, ayrıca gölgelere daha iyi gizlenebilmesini sağlar. Vibranyumdan yapılma pençeleri ve yüksek mesafelere sıçrayabilmesini sağlayan botları vardır. Ayrıca yanında özel enerji bıçakları da taşımaktadır. 
Black Panter' ı 9 gün içerisinde izlemiş olacağız. Chadwick Boseman tarafından canlandırlan karaktern sinemaya uyarlanmış halini, filmi izleyen ilk eleştirmenler beğenmiş. Bakalım bizler ne düşüneceğiz... Captain America: Civil War 6 Mayıs' ta sinemalarda!

Hiç yorum yok: