BEING HUMAN[D.İ.]- ''ERGEN CANAVAR KONSEPTİ DÜZGÜN İŞLENİRSE...''

Ülkemizde çıktığı dönemlerde rağbet görmemiş lakin aynı ada sahip eserin ikinci uyarlaması olmasından mütevellit yurt dışında bayağı yankı yaratmış muhteşem bir baş yapıttır.
Konusuna değinecek olursak;
Bir vampir, bir kurt adam ve bir hayaletin aynı evi paylaşması ve başından geçenlerin anlatılmasıdır lakin, bunun da temelinde dizinin isminden de anlaşılacağı gibi asıl mesaj farklılıklara rağmen insan olabilmek, bunun için uğraşmaktır.


Spoiler vermeden sizlere şöyle kabaca bir gidişatı anlatayım.
2 bin yaşında olan ve öncelerde kan arzusuna kapılıp hatalar yapan pişman bir vampir, arkadaşları ile kamp yaptığı gecede kurt adam saldırısına uğrayan ve ısırılması sayesinde kurt adama dönüşen bir genç ve bir hayalet! Bunun içeriğini paylaşmam seyir zevkinizi bozar bu yüzden izleyip görmelisiniz.
-Geçmiş yaşamından pişmanlık duyan ve bu pişmanlığı azda olsa dindirebilmek için hastanede çalışıp insanlara yardım eden Aiden Wate adlı karakter aynı hastanede hemşirelik yapan Josh adlı karakterle tanışır ve kısa sürede samimi bir arkadaşlık kurarlar. İkisi de oldukları şeyden pişmandır ve bunu gizlemek için ellerinden gelen her şeyi yapar, lakin ne kadar çevrelerinden bu durumu gizleseler de kendilerinden asla gizleyememektedirler. Hayat bu ikili için zor ve bir o kadar yalnız sürdürmeleri gerek uzun bir maratondur. Bir gün oturup sohbet ettiklerinde içinde bulundukları durum farklı olsada şartların aynı olduğunu ve bu zorluklara birlikte göğüs gerebileceklerini fark ederler. Farklılıklarına rağmen kendilerini hor görmeyen bu iki arkadaş bir ev tutarak normal bir yaşam sürmek isterler.-
Tabi ki işler pek de umdukları gibi ilerlemez, yerleştikleri evde bir hayalet vardır ve bununda yanı sıra geçmiş peşlerini bırakmaz ve bu ekibin normal olabilme, en azından öyle yaşayabilme mücadelesi başlar..


Bu da dizinin İngiliz versiyonu
Şimdi gelelim bu diziyi sizlere neden önerdiğime ...
Öncelikle kesinlikle olay örgüsü yüzünden değil! Daha çok içerdiği mesajlar yüzünden izlemenizi isterim bu diziyi. Çağımızın aksiyon macera tabanlı ama altında çıkarılacak hiçbir yaşamsal dersi olmayan dizilerin aksine ''Being Human'' muhteşem bir anlatım ile birlikte bizlere farkılıkların yaşama engel olmadığını anlatmakta. Dizi karakterlerinin çabaları ve uğraşları, normal olabilmeyi istemeleri, başlarından geçen olaylar sonunda aldıkları dersi ve aralarındaki duygusal bağı izledikçe emin olun içinizde eksik olan bir kaç parça tamamlanıp, cevaplanmamış bir kaç soru cevaplanacak. Çok övdüm değil mi, evet ben bu dizinin büyük bir hayranıyım ki ileride çocuklarıma bile izletmeyi düşünüyorum :D Şaka bir yana karakterime çok etki ettiğini ve bu diziden çok ders aldığımı düşünüyorum. Sizlere bu diziyi önerme sebeplerim bunlar, umarım izler ve umarım benim gibi beğenirsiniz. Esen kalın dostlar..

Hiç yorum yok: