THE PUNISHER KILLS THE MARVEL UNIVERSE- [Ç.İ.]- ''HOYDA...''


Merhaba Arkadaşlar, bugün sizlere Marmara Çizgi’ nin Nisan ayında bastığı, Garth Ennis' in yazıp, Dougie Braithwaite’in karakaleme aldığı Punisher Marvel Evrenini Öldürüyor' un incelemesini yapacağım. Bunu çevirdiği için Egemen Görçek'e ve Grafik uygulamasını ele aldığı için Yiğit Sakmar'a teşekkür ederek hikayemize bir özet getirerek başlamak istiyorum...Ha bu arada unutmadan, yazı hikayeyle ilgili ağır SPOILER içerir. Yani daha kitabı okumadıysanız tadınız kaçar, üzülürsünüz, belki bize karşı kin beslersiniz, baştan söyleyelim de...


Her şeyin başladığı o an...
Olay başlangıcına gelirsek Hell's Kitchen' daki bir parkta süper insan çatışması yaşanıyor. Avengers ve X-men oraya gidip uzaylılarla savaşmaya başlıyor. Bunu öğrenen Punisher hemen parka gidiyor çünkü karısı ve çocuklarının o parkta olduğunu hatırlıyor.Parka gidiyor ve karısı ile çocuklarının öldüğünü görüyor.O an hüzünleniyor, Cyclops' un konuşmasıyla çileden çıkarak onu öldürüyor ve etrafa rastgele ateş açıp birkaç süper kahramanın ölmesine sebep oluyor. Sonra tutuklanıp mahkemeye çıkarılıyor. Avukatlığını hepimizin Daredevil olarak bildiği Matt Murdock yapsa da Frank, müebbet hapis cezası alıyor.Görevliler onu cezaevine götürürken Kesselring adlı birinin evine gittiğini öğreniyor.Sonra Kesselring onu birkaç insanla tanıştırıyor.Bu insanların  süper kahramanlar yüzünden zarar görmüş kişiler olduklarını öğreniyor. Kesselring onu süperkahramanları yok etmesi için kurtardığını Punisher' a açıklıyor. Ona her türlü ihtiyacını karşılayacağını söylüyor,tabi ki o da kabul ediyor ve sonra Frank, süper kahramanların hepsini öldürmeye başlıyor. Tüm işlerinde başarılı oluyor. Hatta en sonunda Kesselring ile bir tatsızlık yaşıyor ve onu da öldürüyor. Sonra da son hedefi olan Daredevil' i öldürmeye gidiyor ve hedefini tamamlayarak onu da vahşice katlediyor. Ancak Matt, Frank' in adını sayıklayarak maskesini çıkarıyor. Punisher' ın gördüğü yüz ise bir daha unutamayacağı türden: Eski dostu Matt Murdrock... Yaşadığı bu şok ile, vahşiliğinin sınırlarının istemeyeceği bir yere geldiğini anlıyor ve silahı başına dayayıp, sıkıp intihar ediyor.


48 sayfalık bu çizgi roman, uzun ciltler okumayı sevmeyenler için bire bir. İnce bir cilt olmasından ötürü de fiyatı da ülkemizde satılan diğer ciltler gibi 20-40 barajının altında, 8 TL civarında. Bu fiyata Türkçe basım ancak Avenging Spider-Man veya X-Women serilerini okuyabilirsiniz. Serinin çizimleri de fena sayılmaz. Eğer seriyi 10 üzerinden değerlendirmemiz gerekirse, bol aksiyonlu hikayesi, sonundaki dramatik olay ve Punisher' ın yıllardır yapmasını beklediğimiz olayın gerçekleşmesi hatrına 7 puanı verebilirim.

Hiç yorum yok: