JUST GO WITH IT[F.İ.]-"ADAM SANDLER'I SEVİYORSANIZ GİDER AMA..."

 Bugün, başrollerinde Jennifer Anniston ve Adam Sandler' ın bulunduğu, 2011 yapım komedi filmi Hayatım Yalan' ı inceleyeceğiz. İncelememize başlamadan önce isterseniz konu hakkında bir özet geşelim ve...AH, unutmadan yazı film hakkında ağır SPOILER içerecektir. Yani filmi merak ediyorsanız ve bu yazıyı okursanız detayları öğreneceğinizden tadınız kaçabilir, benden söylemesi.


''Düğün gecesinde karısının onun ve ailesi hakkında kötü sözlerini duyan ve onunla sadece doktor olacağı için evlendiğini öğrenen Danny, düğünü terkeder ve en yakındaki bara gider. Barda güzel bir kız parmağındaki nişan yüzüğünü fark eder ve kaç yıldır evli olduğunu sorar. Danny ise o an bir çılgınlık yapar, 6 yıldır evli olduğu ve karısının ona kötü davrandığı yalanını atar. Ve kız ona acıyarak eve götürür. O gecenin ardından Danny bölümünü değiştirip estetik cerrahı olur. Ayrıca Nişan yüzüğünün hatunları çekmekteki gücünü farkeder ve kadınları sürekli bu yüzük ve yalanlarla tavlar. Ancak bir partide şans eseri tanıştığı Palmer adındaki bir öğretmene gerçekten tutulur ama kız onun nikah yüzüğünü görür ve Danny' nin evli olduğunu sanar. Daha sonra Danny karısı ile boşanacağı söyler. Palmer ise karısıyla tanışmak istediğini belirtince, Danny ise sekreteri Katherine Murphy' i  kız arkadaşına karısı olarak tanıtır daha sonrada yalanlar birbirini kovalar ve içinden çıkılmaz bir hal alır. ''


Hayatını yalanlarla kadınları ayartmaya harcamış bir estetik cerrahı bir kıza gerçekten aşık olursa bu yalanların sonu nereye kadar gidebilir? İzlerken yalanları takip etmekte zorlanacağınız film çoğu Adam Sandler filmi gibi komedisi daha ağır basan bir ''romantik komedi'' filmi. Senaryosu gerçekten güzel bir şekilde yazılmış ve filmin sonu saçma kurgulara kurban olmamış. Garip bir şekilde Adam Sandler, ve diğer oyuncularda rollerinin üstesinden gelmeyi başarmışlar. Eski bir klasik olan Cactus Flower filminden esinlenerek yapılan Just Go With It, çoğu romantik komedinin aksine aşk olayını fazla kaçırarak genel kitleyicinin sıkılmasını engellerken, romantizm izlemeyi seven insanları da üzecek davranışlarda bulunmamış.


Dünya çapında 215 milyon dolara yakın bir gişe elde eden, IMDb adlı film/dizi oylama sitesinden genel seyircinin oylarıyla ortalama 6,4 puan alan, ki bir komedi filmi için hiç de fena değil, bu filmi ''haftasonunda izleyebileceğiniz boş zaman aktiviteleri'' bölümünüze yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok: