PREACHER[D.İ.]- ''FLASH'I ARROW'U BOŞVERİNDE...''(SPOILER'SIZ)

Bu yıl Garth Ennis ve Steve Dillion'ın yarattığı, DC Comics şirketinin Vertig Comics altyapısında çıkan eserler kategorisine dahil olan, ki bu kaliteli olduğunu tescillemek gibi birşey, aynı adlı eser Precher, Seth Rogen' ın uğraşlarıyla sonunda dizi uyarlaması olarak bizlere sunuldu. Konusuna gelecek olursak: 
Tanrının gitmesi ile birlikte cennette kaos ortamı oluşmuştur, bu ortamdan tabiri caizse faydalanan birbirine aşık bir şeytan ve bir meleğin bebekleri doğar. Bebek neredeyse tanrı kadar güçlüdür bu sebeple cennetin kaos ortamındaki sözde yöneticileri bebeği bir kafese kapama kararı alırlar. Bebek durur mu! Kaçar cennetten ve dünyaya gelir, bir çok insanın bedenine girer ama ''ne sebeple olduğu bilinmiyor'' bu kişileri beğenmeyerek bedenlerini havaya uçurur. Avrupa benim Afrika senin insan insan gezip hepsini patlatarak ilerleyen bu cani bebişin yolu Teksas'ın Annville kasabasına düşer. Burada eskiden kiralık bir katil olan ama yaşadığı bir olay sebebiyle tabiri caizse doğru yolu bulup vaiz olan Jesse Custer adlı karakterimizin bedenine girer. Fakat gariptir ki bu muazzam güçteki bebek Jesse abimizi beğenir ve içinde yaşamaya karar verir, tabi bir takım güçlerde Jesse karakterinin kontrolüne geçer. Dananın kuyruğu da burada kopar zaten.
Ben şahsen çizgi romanı okuduğum için açıklamaya devam edersem Spoiler vereceğim diye bir endişe oldu içimde o sebeple konumuz kaba taslak bu şekilde beğendiyseniz izleyerek devamını öğrenebilirsiniz.  


Şimdi bu diziyi sizlere neden önerdiğime gelecek olursak. Sebebi bol aksiyon olması falan değil söyleyeyim bunu baştan. Zaten dizi sakin ilerliyor daha çok ilginizi çekmek ve merak uyandırmak üzere kurulmuş olay örgüsü, bu seyir zevkinizi yüksek tutuyor ama önerme sebebim bu da değil. 
Benim bu diziyi sizlere önerme sebebim bu tür yapımların klasik planı olan ''üstte güzel ve merak uyandıran olay örgüsü, altta insanların ders çıkarabileceği ve düşündürücü olan bir takım gizli mesajlar''. Evet, tahmin ettiğiniz gibi ben bu gizli mesajlar için öneriyorum bu diziyi. Ama mesajların ne olduğunu ben de söyleyemem çünkü herkesin kendine göre bir anlam çıkaracağı ve kendi hayat ilerleyişlerine göre ders çıkaracağı mesajlar bunlar. 


Evet dostlar bir dizi önerisinin daha sonuna geldik. İzleyin, izleyin oğlum cidden iyi! 
Son olarak diziye biraz daha sempati duyup başlama arzunuzu güçlendirmesi için Willie Nelson'dan Time of the Preacher şarkısını dinlemenizi öneririm. Esen kalın Hoşçakalın..

Hiç yorum yok: