FIFTY SHADES OF GREY[F.İ.]- ''KIRBACIN, KELEPÇENİN B*KUNU ÇIKARMAK''

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımızda E.L. James adlı İngiliz bir ev kadının sapkınlığın sınırlarını zorladığı, başrollerinde kırbaç fetişine sahip zengin bir genci oynayan Jamie Dornan ve kendisine eşlik eden Dakota Johanson'ın bulunduğu IMDb ve Wikipedia gibi sitelerde Romantizim, Dram ve Erotik kategorileri yazmasına rağmen, sadece bir tanesinin hakkını veren, hatta biraz tadını kaçıran, geçtiğimiz yılın gişe devlerinden Fifty Shades of Grey' i(Grinin Elli Tonu) inceleyeceğiz. Yapımın verilebilecek en yüksek sınırlama olduğu için +18 yaş sınırı aldığını, olsaydı +38 verilmesi gerektiğini belirtelim. Yani 18 yaşından küçük arkadaşlarımızın bu filmi izlemesini önermem. Hatta hiçbirinizin önerdiğimi söyleyemeyeceğim. Bu yazı bir caydırıcı olur umarım. Ama illa diyorsanız ben izleyeceğim, o zaman belirtelim bu yazıda filmle ilgili ağır SPOILER var. Eğer filmin dandik konusunu öğrenmek istemiyorsanız, resimden sonrasını okumayın, tabi sırf malum sahneler için izliyorsanız siz bilirsiniz, bak bu son uyarıydı!


Bir İngiliz edebiyatı öğrencisi olan Anastasia Steele, ev arkadaşı olan Katherine'in röportaj ödevini yapmak için Grey şirketine gider.Çünkü Katherine hastadır. Şirkete gider ve Grey ile görüşür. Çekici, karizmatik, aşırı yakışıklı ve bir o kadar da gizemli olan Grey, Anastasia'nın sorularına cevap verir. 26 yaşında olan Anastasia, Grey'den aşırı etkilenir ve ona aşık olur. Sonra Grey onun çalıştığı dükkana uğrar,mail atayım derken ikili arasında bir şeyler başlar. Sonra Grey yavaş yavaş kendini gösterir. Sekse düşkün olduğunu, başkasıyla aynı yatakta yatmadığını, romantik bir adam olmadığını, sevgili ve aşk gibi meseleleri saçma bulduğunu açıklar Anastasia ile birkaç kez seks yaparlar. Sonra Anastasia'yı evine götürür ve ona oyuncaklarını gösterir. Oyuncaklardan kastım tabi ki Playstation, X-Box tarzı konsollarda oynanacak türden şeyler falan değil. Kemerler, ipler, kelepçeler, kırbaçlar ve daha birçok şey... Sonra Anastasia'ya bir anlaşma sunar. Bu anlaşmada kendinden Dominant, Anastasia'dan ise İtaatkâr diye bahseder. Kuralları çok katıdır ve bu saçma kurallar, Anastasia' yı bir sevgili olmaktan çok bir seks kölesine çevirir. Anastasia kuralları okur aklındakileri sorar ve anlaşmayı gözden geçirir. Ama imzalamaz çünkü bir tür kuşku içindedir. Grey bunu fark eder ve onu alıştıra alıştıra bu işe başlatır. Artık ikisi için de anlaşma önemsizdir. Grey artık Anastasia'ya aşık olduğunu, Anastasia'nın onu değiştirmeye başladığını fark eder. Tabi ki aşkını ona itiraf etmek yerine bunu kendi içinde dindirmeye çalışır. Anastasia'nın mezuniyet töreninde Grey konuşma yapar. Tabi Anastasia için değil. Zaten Grey okulun en büyük bağışçısıdır çünkü. Mezuniyet günü Anastasia'nın üvey babası ve Grey tanışırlar. Törenden sonra Anastasia ve Grey Anastasia'nın evine giderler. Grey, Anastasia'ya mezuniyet hediyesi olarak pahalı bir araba almıştır! Ertesi gün Anastasia Grey'in evine gider ve yine seks yaparlar. Seksten sonra Grey Anastasia'yı ailesine yemeğe götürür. Sonraki gün Anastasia annesinin yanına gider. Grey de oraya gider ve Anastasia'nın annesi ile Grey de tanışır. 2 gün sonra Grey de yine seks yapmak üzerelerken Anastasia bu durumdan sıkıldığını, ona neden sevgili gibi dokunamadığını, neden normal insanlar gibi ilişki yaşayamadıklarını sorar. Grey ise ''Ben buyum, normal olamıyorum.'' gibisinden açıklamalar yapar. Anastasia sonunda sinirlenir ve bana en kötüsünü yap der. Ohooo... Sonra oyun odasına giderler. Grey kemeri alır Anastasia'yı soyar ve 6 kez ona vurur. Anastasia ağlar ve Grey'den uzaklaşır. Grey'in niyetini anlamıştır. O Grey'e aşık olmuştur ama Grey'in onu seks objesi hatta bir köle olarak gördüğünü sonunda fark eder. Sonra Grey'in ona verdiği her şeyi bırakıp gider... 


Ve film böyle biter. Bana kalırsa film çok kötü bitti. Bir kere yarım bırakılmış gibiydi. Sırf devam filmi gelecek diye bağırıyordu yani. Eh, zaten resmileşti ama biz tekrar söyleyelim: Bu illetin devamı da gelecek. Devam filmi olacak olan ''Karanlığın Elli Tonu'' gelecek sene vizyona girecek, açıkçası ne kadar saçma bir konusu olsa da film nasıl devam edecek, merak etmiyor değilim. Grey, Anastasia'dan özür dileyip aşkını ona itiraf edecek mi, bu kırbaç sevdasının sonu gelecek mi, bekleyip göreceğiz. Şimdiyse filme bir puan biçelim o halde! Grinin Elli Tonu' na 10 üzerinden verdiğim puan 5! Ellerinde az da olsa bir şeyler var gibi ama 2 saatlik filmin 1 saat 20 dakikasına yakını Grey' in Anastasia'ın üzerinde denediği manyak manyak fantezilerle geçti. Tamam filmin asıl kategorisi erotizm ama araya biraz da olsa yazdıkları gibi aşk ve dram koyabilirlerdi. Tabi belki sevmişsinizdir film, 2017' ye kadar beklemek istemezseniz filmin ''Siyahın Elli Tonu'' adıyla bir de parodisi var, ona da bakın derim. Esen kalın, bir sonraki incelememde görüşmek üzere. 

Hiç yorum yok: