TMNT: OUT OF SHADOWS[F.İ.]-"KÖTÜNÜN İYİSİ"

5 Eylül 2014 tarihinde vizyona giren 1 saat 40 dakika süresi olup Megan Fox'un oynadığı,Jonathan Liebesman'ın yönettiği Ninja Kaplumbağalar film serisinin ikinci filmi 24 Haziran 2016 tarihinde vizyona giren,Dave Green in yönettiği Megan Fox,Stephen Amell,Noel Fisher gibi oyuncuların yer aldığı Ninja Kaplumbağalar 2:Gölgelerin İçinden adlı bu güzel filmin Az Spoilerlı incelemesini yapacağım.Az Spoiler'lı dememin sebebi filmi size özetleyip tüm tadını kaçırmak istememem çünkü gerçekten çok çok güzel bir filmdi.


Filmin başlangıcı April'in 15 yaşında M.I.T den mezun olmuş,aşırı zeki ve bi o kadar da aptal olan Baxter Stockman ile konuşup onun Shredder'la bir bağlantısını bulmasıyla başlıyor. Shredder ve Bebop ile Rockstead adlı suçluları başka bir hapishaneye sevk edecekken Shredder'ın adamları onu kaçırmaya çalışıyor.Kaplumbağalar engel olmaya çalışsa da başaramıyorlar ve Shredder ışınlanma makinesi sayesinde serbest kalıyor. Işınlanma makinesi Shredder'ı üslerine değilde Krang'in yanına ışınlıyor. Krang ile bir anlaşma yapıyorlar. Baxter'ın bir makine yapmasını isteyen Krang bu makineyle dünyayı Feth edip insanlığın sonunu getirmek istiyor. Shredder dan da isteği makine parçalarını toplayıp Baxter'ın makineyi yapması. Shredder parçaları toplamak için onunla aynı sevk aracında olan Bebop ile Rockstead'i kullanıyor ve onlara Krang'in verdiği serumu enjekte ettirip Boğa ile Yaban domuzuna dönüşmelerini sağlıyor. O sırada orada olan April serum tüpünü alıyor ve son sürat koşuyor en sonunda April'i çıkmaz sokakta sıkıştıran Shredder'ın ninjaları ondan serumu almaya çalışırken beklenmedik bir şeyle karşılaşıyorlar. Sevk aracında polis olan Casey Jones buz hokeyi sopası ve diskleriyle ninjaları yeniyor ve sonra kaplumbağalar ve April ile birlikte hareket etmeye başlıyor.


Donatello bu serumu ayrıştırarak onları insana çevirmeyi sağlayacak bir formül elde ediyor ama Leonardo bu fikri hiç sevmiyor ve ikisi arasında sır olarak kalmasını istiyor. Maalesef öyle olmuyor. Konuşmalarını duyan Michelangelo Raphael'e durumu açıklıyor. Bunu duyan Raphael sinir küpüne dönüyor ve Leonardo'yla araları bozuluyor. Kardeşler ikiye ayrılıyor. Diğer tarafta ise aletin ikinci parçasını müzeden alıyorlar.Son parça için Brezilya'ya gidiyorlar. Dört kaplumbağa toplanıp kargo uçağıyla gizlice Brezilya'ya gidiyor ama yolda Bebop ve Rockstead'in son parçayı aldıklarını birkaç dakika sonra uçağın yanından geçeceklerini öğreniyorlar. Plan yapıyorlar uçak tam geçerken atlıyorlar. Uçakta Bebop ve Rockstead ile kavga ediyorlar ve uçak parçalanıp havadan karaya doğru hızlıca düşüyor. En sonunda parçayı alan Bebop ile Rockstead gidiyorlar.Sonra Baxter aleti yapıyor ve Shredder Baxter'ı Tokyo'daki tesislerine tıkıyor. Ardından aleti Krang'e götürüyor.Krang Shredder'a ihanet ediyor ve onu dondurup mahzene atıyor.Bu sırada polis departmantı Ninja Kaplumbağalarla işbirliği yapıyor ve kaplumbağalar yeryüzüne çıkıyor. Kaplumbağalar kendi aralarındaki sorunu hallediyor ve artık sadece kardeş değil bir ekip olarak Krang'in karşısına çıkıp onu durdurmaya çalışıyorlar ama Krang onları fena hırpalıyor. Ancak en sonunda kardeşler Krang'i yenmeyi başarıyor ve onu geldiği yere yolluyorlar. Ardından onlara şehrin anahtarı veriliyor ve film burada bitiyor.
Bana sorarsanız film 10 üzerinden 7.5'i hak ediyor. Film güzeldi,hikaye ve oyunculuk ta güzeldi ama son 20-25 dakika kendinizi oyundaymış gibi veya animasyondaymış gibi hissediyorsunuz.Bu film sonu başlarına göre çok da güzel olmasa da sinemada izlemeyi hak ediyor.

Hiç yorum yok: