THE DEFENDERS TEORİLERİ: BUNDAN SONRA NELER OLACAK?

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere temeli hiçbir kaynağa dayanmayan tamamen kendi düşünceme dayalı bir kaç teorimi anlatacağım. O kadar dizi önerisiydi, incelemesiydi derken birazda teori üretelim değil mi? O zaman haydi ilk teorimize...
''Yazının bu kısmından sonrası Daredevil 2.Sezonu ve Jessica Jones 1.Sezonu hakkında spoiler içerecektir''

Bildiğimiz üzere Marvel şirketi Netflix ile birlikte süper kahraman dizilerine farklı bir tat getirdi. Daredevil, Jessica Jones derken sırada Luke Cage ve Iron Fist dizileri var ve bu diziler Defenders dizisi için ön hazırlık işlevi görecek. Açıklamalara göre başlarda her dizi birer sezon şeklinde olacak ve Defenders dizisine bağlanacaktı, lakin Daredevil'ın gördüğü yüksek ilgi Marvel abimizin çok hoşuna gitmiş olsa gerek(Cepleri doldu tabi ehehehe :D) ikinci sezonu da çekmeye karar verdiler. Jessica Jones'ta aynı yoğunlukta rağbet görmese de belli bir kitle tarafından çok sevildi ve onun da ikinci sezonunu çıkarmaya karar verdiler. Şimdi haliyle bu diziler rağbet görünce ve uzatılınca ilk sezonlarından Defenders'a bağlanacakları senaryolar çöpe atıldı ve yeni bir senaryo hazırlandı. İşte benim teorim de bu senaryo hakkında:
Bilindiği gibi Daredevil ve diğer Defenders karakterlerinin yaşadığı alanlar birbirine çok yakın ve olası bir saldırıda birbirleri ile etkileşimde olan yerler. Şimdi benim düşünceme göre yazarlar Defenders dizisinin baş kötüsünü Daredevil ile dizi camiasında gördüğümüz The Hand olarak düşündüler. Bu sebeple malum dizimizin ikinci sezonun da bu konu işlendi ve sezon finalinde ise ucu açık bir şekilde bırakıldı. Elektra'nın Black Sky olarak canlanacağı çok bariz ve hepimiz bunu anladık diye umut ediyorum. Bana kalırsa Black Sky uyandıktan sonra ilk işi Hells Kitchen'a saldırmak olacak. Tek başına dayanmaya çalışan Matt Murdock abimizin yardımına ise civar semtlerde yaşayan ve bu olaydan etkilenen diğer Defenders üyelerimiz koşacak. Kaç sezon sürer bilmem lakin ben kesinlikle böyle olacağını düşünüyorum, yardımlaşma hariç başka bir şekilde de bağlayabilirler karakterlerin birleşmesini ama The Hand baş kötü olacak, demedi demeyin.

Bu arada bu hikayenin sonu da Daredevil'ın Shadowland hikayesine bağlanabilir ve dizimizin 3.sezonunda bu işlenebilir. Dilerseniz birde bu yöndeki teorimi anlatayım:
''Defenders ekibi dizinin sonunda Black Sky'ı yenecekler ve hand lidersiz kalacak, bunun üzerine aynı adlı romanda da olduğu gibi hand daradevil'a liderleri olması teklifini sunacak. Tabiki saygı değer avukatımız Matt bu teklifi reddedecek. Bunun üzerine Hand Kingpin yani Wilson Fisk'e liderleri olması için teklif sunacak, bunu duyan Daredevil eğer Hand Kingpin gibi birinin eline geçerse olacakları önlemek için Hand'in teklifini kabul edecek ve bu şekilde Daredevil'ın the Hand'in lideri olduğu Shadowland hikayesini göreceğiz'' 

Bir küçük ayrıntımız daha var.. Bilindiği gibi Shadowland hikayesinde Daredevil Bullseye karakterini öldürüyor, yani karakter hikaye ilerlemesi ve Daredevil'ın karakter gelişimi olarak çok önemli. Geçtiğimiz zamanlarda Daredevil karakterini canlandıran Charlie Cox yaptığı bir röportajda dizide Bullseye karakterini görmeyi çok istediğini söylemişti. Ne dersiniz teorim için uçuk olsa da güzel bir temel olarak gösterilebilir değil mi? Evet şimdilik benden bu kadar, daha fazla tespit bulabilirsem bu teorilerim hakkında sizler ile paylaşacağım. Okuduğunuz için teşekkürler, hoşçakalın!

Hiç yorum yok: