ASSASSİN'S CREED FİLMİ HAKKINDA TÜM BİLDİKLERİMİZ!

Ubisoft'un Tom Clancy's serisiyle beraber en uzun soluklu serisi olan Assassin's Creed'in sene sonunda çıkacak olan ve oyunlardan bağımsız olarak yeni bir hikayeye sahip olacağı filminden bilgiler teker teker sırasıyla gelmişti. Bu bilgilerin ışığında bir yapboz birleştirircesine bilgileri birleştirerek elimizde ne var onu sunalım dedik. Tamam giriş faslını uzatmak iyi degildir, bi kaç parçası eksik olan yapbozumuza geçelim.

Öncelikle ilk olarak ana karakterden bahsedelim, Callum Lynch. Kendisi, Suikastçilerin beyazperdedeki macerası yolunda bizleri de peşinden sürükleyecek, öyle ki bu macerada bu arkadaşı sürenin yarısından fazla kısmını kapüşonlu olarak değilde Abstergo'da iken göreceğiz. Kendisi büyük ihtimalle AC'nin film evreninde ki Desmond Miles görevini görecek. Kendisi için bu maceranın başlangıcına göz atarsak elimizdeki parçalar eksik ancak şimdilik bildiğimiz şey bu adam infaz vakti gelmiş bir suçlu ve resmi olarak ölümü gerçekleştirilen ancak gizlice Abstergo'nun kendisi adına çalıştırdığı bir denek. 
Abstergo'nun deneği demişken bahsedelim, filmdeki simule teknolojisi çok daha farklı olacak. Zaten %65'i şimdiki zamanda geçecek olan hikâyede ki Abstergo simülasyon sistemi oyundakine göre daha iyi görünüyor. Şimdilik fotoğraflardan farklı tekniklerde görsek de fragmandan bildiğimiz üzere şimdilik bu teknoloji, Callum'a bağlanmış bir cihazın Callum'un hareketlerini kopyalayarak Aguilar üzerinde uygulamasıyla çalışıyor.

Yan karakterlerden bahsedecek olursak, yönetmen Justin Kurzel'in daha önce de Fassbender ile çalıştığı Macbeth'te de bir diğer başrol olan Cottilard'ın karakterinin adı bize söylenene göre Doktor Sophia Rikkin. Oyunlardan karakter olmadığını biliyoruz ancak Rikkin soyismi oyun takipçilerinin aklına kazınmış olabilir, evet Alan Rikkin ismi oyunlardan duyduğumuz bir isim ve kendisi oyundaki Abstergo CEO'su pozisyonu ile filmde de bulunacak, hatta kendisini en son Batman v Superman: Dawn of Justice filminde ki Alfred Pennyworth rolü ile görmüştük: Jeremy Irons. Kuvvetle muhtemel bu güzel ablamız da Alan Rikkin'in kızı olacaktır. Ha, bir de oyunda ve filmde bulunan bi' karakterden bahsetmişken sizlere güzel bir haber vereyim, filmde oyunlardan bildiğimiz ve sevdiğimiz (Ezio ve Altair gibi önemli karakterleri beklememiz gerektiğini de söyleyerek) bir karakterin de bulunacağını biliyoruz.

Lynch'ın simule edeceği kişi ise döneminin usta İspanyol Suikastçisi Aguilar olacak. Kendisinin geçmişe niye gittiğini bilmiyoruz ancak Leap of Faith videosunda ufaktan bi' Eden Elmasını gördük amma ve lakin kendisi bu macerasında yeni bir şeyin de farkına varacak (pek Spoiler sayılmaz ancak bu konuda titizseniz belirtilen kısmı okumayınız.)
----------------------------------------------------------
Callum Lynch kendisinin soyu itibari ile gizli bir suikastçı toplumunun torunlarından olduğunu fark edecek.
Büyük ihtimalle Callum ve Aguilar arasında ata-torun ilişkisi olacak.
----------------------------------------------------------
Gideceği dönem ile ilgili sahip olduğumuz bilgiler ise hikayenin İspanyol engizisyon döneminde geçtiği ve karakter motivasyonunun tıpkı Syndicate'te olduğu gibi çürümüş toplum ve yönetime baş kaldırması olacak.

Şimdilik bu bilgiler ışığında güzel bir hikaye izleyeceğize benziyor, yani şahsım açısından öyle görünüyor, sizin düşünceleriniz ne yönde, ve filmde göreceğimiz bu oyunlardan tanıdık sima sizce kim olacak? Sizleri bu soru ile başbaşa bırakıp ben çekiliyorum, iyi günler!

Hiç yorum yok: