CONJURING 2[F.İ.]-"MCU'NUN YENİ RAKİBİ: CONJURING-CU!"

Herkese merhaba. Sizlere bugün Korku Seansı 2 filminin Spoiler'lı incelemesini yapacağım. 2013 te birinci filmi çıkan Korku Seansı'nın bu yıl 10 Haziran 2016 tarihinde ikinci filmi vizyona girdi. Yönetmenliğini James Van'ın yaptığı bu korku filmi 2 saat 13 dakika sürüyor. Başrollerini birinci filmde olduğu gibi bu filmde de Vera Farmiga(Lorraine Warren) ve Patrick Wilson(Ed Warren) paylaşıyor. Bu film, birinci filme göre daha çok paranormal olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan Warren çiftine odaklı. 


Warren çifti hayret verici paranormal araştırmalarına, kötü niyetli bir ruhun dört çocuk büyüten bekar bir annenin evine dadanması üzerine aileye yardım etmek için Kuzey Londra' da bulunulan Green Street'e doğru yola koyulması ve olayı çözmeleri genel özettir. Dört çocuk annesi olan Peggy Hodgson'un iki kızının Janet ve Margaret Hodgson kardeşlerin ruh çağırma oyunu oynamasıyla ruh işleri başlar. Oynadıklarında hiçbir şey olmaz. Kızlar uyuduktan sonra Janet aniden uyanır ve kendini yatağında değil de salon da yerde yatarken bulur. Sonra Janet odasına gider ve yatar. Ertesi gün ruhla konuşur ruh ona kaldıkları evin onun evi olduğunu onların gitmesi gerektiğini söyler. Janet durumu ablasına açıklar ama ablası ikna olmaz sonra yatakları hızla sallanmaya başlar ve Hodgson kardeşler annelerine durumu izah eder. Kızlar ve anneleri kızların odasına gider ve başta inanmaz ama sonra dolap hızlıca hareket ettiğinde şok olur ve diğer çocuklarını da alıp komşusunun evine gider.
Komşusu polisi arar sonra polisler gelir ve eve bakarlar başta inanmazlar ama sonra sandalye aniden hareket eder ve herkes evden çıkar. Polis bu işin onları aştığını söyleyip onları kiliseye yönlendirir. Sonra birkaç kişi incelemeye gelir ama kimse bir şey anlamaz. Sonra Warren çifti gelir bir süre o evde kalırlar. Lorraine gelmeyi hiç istememiştir çünkü öngörüsünde bir ruhun eşini öldürdüğünü görmüştür. Ve bu işlere bir süre ara vermek istemiştir ama maalesef yapmamıştır. Ruhla olan konuşmalarında ruhun adının Bill Wilkins olduğunu, gözleri kanayarak oturduğu koltukta öldüğünü öğrenirler. Araştırmalara devam ederler birkaç gün evde kalıp kanıt bulmaya çalışırlar evde bir sürü olay olur ama hiçbiri için kanıt bulamazlar. Ses kayıtları çekip ruhla iletisime geçselerde onlara inandırıcı bir şey gereklidir bir fotoğraf veya video.
En son bi olay olur ve kameralar Janet'ın kasten eşyaları fırlattığını çeker. Evde bulunan herkes hüsrana uğrar ve evi terk eder. Hiçkimse Janet'ın bunu ruh onu ailesini öldürmekle tehdit ettiği için yaptığını bilmiyordur. Sonra Warrenlar tam trene binip gidecekken ses kayıtları düşer ve iki ses kaydını birleştirip ruhun varlığını kanıtlarlar. Sonra Lorraine bir öngörü görür ve hemen eve geri dönerler. Janet ın ailesi dışarıda, Janet ise içeride ruhunu kaybetmek üzeredir hemen onu kurtarmaya giderler. Sonra Lorraine Bill Wilkins in bir piyon olduğunu,arkasında çok daha kötü birisi olduğunu öğrenir o kişinin ismini bulmaya çalışır ve en sonunda bulur. Ruhun adı Valac'tır.Hemen eve girer. Her yer darmadağınık, her şey parçalara ayrılmıştır. Janet tam pencereden düşecekken Ed onu kurtarır ama onunda ayağı kayar düşmek üzeredir. Tutunduğu perde kaymaya başlar. Lorraine odaya girer tam onları kurtaracakken Valac onu duvara yapıştırır. Sonra Lorraine bir ayet okuyup Valac'ı cehenneme geri gönderir ve hemen Ed ve Janet'ı kurtarır. Filmde burada son bulur. 


Dediklerine göre bu hikaye gerçekmiş ve bunlar 1970'li yıllarda yaşanmış. Ve aile bu durumu yaşadıktan sonra aynı evde yaşamaya devam etmişler. Tam 40 yıl geçtikten sonra Janet Bill Wilkins'in öldüğü koltukta ölü bulunmuş. Bu arada filmin sonunda bu durumu yaşayan ailenin birkaç fotoğrafını ve olayın genel özetini vermiş. Böyle paranormal olayları incelemeyi ve okumayı seviyorsanız bu filmin orjinal hikayesini araştırın derim. Film çok güzeldi gerçekten saçma ve mide bulandırıcı korku filmlerinden değildi. Ben şahsen bugüne kadar korku filmi izlemeyi sevmediğim için en fazla yirmi tane falan korku türünde yapım izlemişimdir ve en çok bunda korktum. Yani gerçekten korkunçtu. Film 10 üzerinden 9 puanı hak ediyor. Büyük ihtimalle Korku Seansı 3 filmi de çıkacak. Ve ona da gitmeyi düşünüyorum. Eğer korku filmlerini seviyorsanız bu filmi izlemezseniz çok şey kaçırırsınız. 

Hiç yorum yok: