DC UNIVERSE ONLINE[O.İ.]- ''DC'NİN SERBEST DÜNYA ATILIMI NE HOŞ OLURMUŞ ÖYLE!''

DC Comics'in ve süper kahraman oyunlarının en önemlilerinden biri olan ve herkese önerebileceğim DC Universe Online için bir incelem serisi yapmaya karar verdim! Bu yazım SPOILER içermeyecek ve genelinde başlamayı düşünenler ve yeni başlamışlar için kaleme alıyorum. Eğer ilgi gelirse seriyi devam ettirmeyi ve daha ileri seviyeler için de taktikler vermeyi ve önerilerde bulunmayı düşünüyorum. O zaman indirilene kadar bilgisayarınızın anasını ağlatan, kota düşmanımız DCUO'ya her yazımda olduğu gibi bir kaç soru eşliğinde incelemeye başlayalım!


Oyunun Konusu Ne?
Oyunun konusu kendi karakterinizi yaratıp, tarafınıza göre bir takım görevleri yaparak son seviyeye ulaşmanız. Sizin izlediğiniz yol bakımından veya oluşturduğunuz karakter bakımından amacınız değişebilir. İzlediğiniz yol, oynanış tarzının oyununuzu değiştirmesi ne kadar serbest bir oyun olduğunu gösteriyor. İsterseniz şehirde uçarsınız, isterseniz 
süper hızınız ile dolaşırsınız veya görev yaparsınız, bu size kalmış bir şey yani.
Kısaca oyunun amacı görevleri yaparak son seviye olmak.


Türkçe Dil Desteği Yokmuş Ama?
Bu size hiç sıkıntı yaratmasın. Oyunun dili zaten pek ağır değil, İngilizcenizin yetmediği kısımları da atlayıverin anlamanız gereken kısımlarda sizden istediği şeyler "Yok et. Öldür. Tutukla. Git" gibi basit şeyler.


Serbest Dünya Nasıl?
Çok ama çok iyi. Elbette bir sınır var ama zaten elinizdeki alan yeterince büyük. Metropolis'te gökdelenlerin yanlarından uçarken, Gotham'a gidip karanlıkta uçmaya devam edebilirsiniz. Yani mekan değiştirebiliyoruz anlayacağınız. Bu ilk mekan seçimi ise ilk başta seçtiğiniz usta'ya bağlı. O yüzden seçimlerinizi iyi yapmalısınız. Zaten seçimler konusuna birazdan değineceğiz.


Görevler Eğlenceli mi?
İlk başlarda gerçekten çok farklı bir oyun olduğunu göreceksiniz ve görevler hep aynı da kalmıyor. Bilinen DC süper-kötü kahramanlarıyla da savaşabiliyorsunuz. Tabi bunlar ayrı zor oluyor ayrıca arkadaşlarınızla oynarsanız görevi bitirmek bir hayli kolay olacaktır.(tabi bu da xp dağılımını etkiler ama çok daha eğlenceli olacağından emin olabilirsiniz.) Ee, tabi bir süre sonra görevler basitleşiyor ama gerçek oyunun son seviyeden sonra başladığını söyleyebilirim. Bir tane göreve örnek verecek olursak da ilk görevlerden belirli mekana gidip size gösterilen kişileri ele geçirmeniz, ve size gösterilen birimleri yok etmeniz. Birçok görev bu mekanizma ile oluşmuş ama farklıları da var tabi ki.


Karakter Seçiminde Ne Önerirsin?
Bu alanda ben size ne olduğunu açıkladıktan sonra kendimin ne düşündüğünü açıklayacağım. İlk başta "Erkek mi? Kız mı?" diye soruyor bizlere. Sonra ise kötü mü, iyi mi olacağınızı seçmeniz gerek. Her ikisinde de eğlenirsiniz ama canınız ne istiyorsa onu seçin. Bana kalırsa nasıl olsa bir oyundayız kötü olalım, can yakalım! Bir de bir süre bir şey yapmadığınızda aktif olacak duruşlarınız var. Bu gibi seçimleri atlayacağım çünkü burada neredeyse hiçbir etkisi yok gibi. Hangi elementi seçeceğiniz ise sizin hangi rolde oynayacağınıza bağlıdır. Mesela "Tank" rolünde oynayacaksanız Buz veya Ateş seçmenizi ben de öneriyorum oyun da öneriyor zaten. Yanlarında yazan yazıları okuyup öğrenebilirsiniz. Mentor yani usta ise mekanınızı belirlemek için diyebiliriz.
Karanlık severseniz: Joker veya Batman'i; Gelecekteki dünyamızı görmek, biraz da olsa yaşamak istiyorsanız Superman veya Lex Luthor'u seçebilirsiniz. Ve geldik en önemlilerinden birine: Yetenekler. Uçmak gerçekten güzel oluyor. Binaların tepesinden deniz manzarasını izleyebiliyorsunuz Metropolis'teyken. Ve mesela süper hızda süper hızlı bir şekilde denizin üstünde koşabiliyorsunuz. Akrobatik olmayı seçtiyseniz ise daha çok bir Batman oluyorsunuz diyebiliriz. Benim seçimim şuan kullanmaya devam ettiğim Süper Hız yeteneği. 


Başlayalım mı Sence Yani?
Oyunu bayağı zorlanarak indireceğinizi söyleyebilirim. Ben bayağı kez sildim ve indirdim 10. seviyeye kadar eğlenerek oynuyorsunuz ancak ondan sonra birazcık sıkıyor. Seviye atlamak da o kadar kolay değil. Benim önerim oynayın sıkılıncaya kadar ancak sıkılınca silmeyin 1-2 ay sonra canınız isteyince yine girin bu sefer de 20 olursunuz. Böyle böyle son seviyeye ulaştığınızda asıl eğlence başlar. Çünkü dediğim gibi oyun son seviyede başlıyor.

Hiç yorum yok: