GERÇEK KÖTÜLER: BEYAZPERDE TARİHİNİN EN ŞEYTANİ 15 KÖTÜSÜ!

Bildiğiniz üzere içinde bir çatışmanın, kavganın geçtiği filmlerin en önemli noktalarından biri de bu filmin kötü karakteridir. Ee, haliyle kötü bir karakteri hakkıyla beyazperdeye yansıtmak zor iştir. Karakterin, orjininden tutun, motivasyonuna, yönetmen ve senaristler için çok sancılı bir süreç olmuştur hep filmin kötü adamını yaratmak. Dikkatinizi çektiyse yazımın başından beri kötü adam dedim. Bir kötü adamı bile yansıtmak bu kadar zorken, ülkemizde Cuma günü vizyona giren naçizane filmimiz Suicide Squad'ın işi ne kadar zordu varın siz düşünün. Adamlar ekibi oluşturan sekiz üyenin yanı sıra, yan kadroda bulunan Joker, Enchantress ve Monster T.'yi de DCEU' ya tanıttılar, daha ne olsun? Kadronun da neredeyse yarısı kötü adamlarladan oluşunca, hazırda film daha sıcakken bir liste hazırlayalım, bakalım beyazperdenin en azılı 15 kötüsü kimmiş görelim istedik.Yazıya başlamadan da belirteyim, bu listeyi tamamen öznel fikirlerimle hazırladım, yani hiç bir veriye dayanmamakta. Sonra gelip de ''Vay anam onu niye koymadın, vay babam o nasıl listeye girdi?'' gibi ithamlarda bulunmayın, yorumlarda birbirimize girmeyelim. Bu konuda mutabık olduysak eğer, o zaman başlayalım!

15. Deckard Shaw
Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Furious 7
Neden?: Deckard Shaw, Hızlı ve Öfkeli serisinin 6. Filmiyle tanıdığımız Owen Shaw'ın belalı abisi. Askeri geçmişi ile göz doldurması, sürekli donanımlı, kuşanmış bir şekilde bulunarak Dominic ve ekibinden bir adım önde olmasıyla Deckard Shaw listenin 15. sırasında kendine yer bulmayı başarıyor.

14. Immortan Joe

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Mad Max: Fury Road
Neden?: Post apokaliptik bir dünyaya hükmeden bir lider, savaş çocuklarının gözünde ilahi bir boyutu olan ve onları Valhalla'ya taşıyacağına inanılan, böyle epik filmlerde nadir gördüğümüz böylesine epik bir kötüyü listeye almasak haksızlık olurdu elbette. Belki de tek eksiği diğer karakterler kadar etkileyici olmamasıydı.

13. Commodus

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Gladiator
Neden?: Tarihi bir gerçekliği bulunan Commodus karakteri, Joaquin Phoenix'inde muhteşem oyunculuğu ile bizleri kendinden soğutarak en iyi yansıtılan kötülerden biri.

12. Loki

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Thor, Thor the Dark World, Avengers
Neden?: Hilelerin tanrısı, Odin'in üvey oğlu ve Thor'un baş düşmanı. Thanos'un ilk güvendiği kişi olarak Tesseract için dünyaya saldıran Loki, Tom Hiddleston'un da başarılı oyunculuğu ile dünyanın en kudretli kahramanlarına kafa tutayor. Çizgi roman aleminde olduğu gibi beyazperde de en iyi yansıtılan kötü karakterlerden biri kendisi.



11. Hans Landa

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Inglourious Bastards
Neden?: Eğer Quentin Tarantino'nun yönettiği bir filmde kötü adamı canlandırıyorsanız, seneye damgasını vuracak bir performans çıkarmanız ve bu tarz bir listeye girmeniz çok olasıdır, bunlara sahip olmasının yanı sıra Yahudi Avcısı Landa'nın Christoph Waltz gibi bi aktörle hayat bulması, onun bu listeye girmesini kaçınılmaz yapıyor.

10. John Doe

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Se7en
Neden?: Se7en filmini izleyen herkes için "O kutuda ne var?!" sahnesi ayrı bir yerde bulunur. Yedi büyük günahı işleyenleri acımasızca avlayan, kendini avmış gibi göstersede film boyunca avcı konumundan düşmeyen bu karakter filmin sonunda da kendini feda etme pahasına yediyi tamamlıyor ve bu kanlı oyunu kazanıyor. Ee, böyle bir deha katilin listeye girmemesi ayıp olurdu.

9. Anton Chigurh

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: No Country for Old Men
Neden?: Aldığı en iyi film Oscar ödülü ile seneye damgasını vuran No Country for Old Men'in merkezinde yer alan ve neredeyse gördüğü herkes için tehlike bir teşkil eden bu karakter, Javier Bardem'in oyunculuğu ile listenin 9. sırasında kendine yer buluyor.

8.Calvin Candie

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Django Unchained
Neden?: Hans Landa'dan da bahsederken söylediğim gibi, bir Tarantino filminde kötü adamın olması gerektiği gibi yansıtılacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Bana göre şu dönemin aktif tüm aktörleri arasında bir numara olan Leonardo DiCaprio'nun bu karaktere hayat vermesi, ona unutulmayacak kötü adamlardan biri olması için tabiri caizse gaz veriyor. Django'nun karısını konfor kızı olarak kullanan zengin pamuk tarlası sahibi Calvin Candie listemize balıklama dalan karakterlerden şüphesiz.

7. Megatron

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Transformers Film Serisi
Neden?: Michael Bay'in aslında aşırı derecede overrated olsa da bi' o kadar da sevilen robotik dünyası Transformers'ta kendince haklı olan ana kötü Megatron'un, Optimus Prime'a karşı açtığı bu büyük savaş ile listeye girmeyi hak eden kötülerden.

6. Tony Montana

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Scarface
Neden?: Scarface filminin ana karakteri Tony Montana, Küba'dan göç ettüğü zaman sektörde çok önemli bir yeri yokken suç lordu olma yolundaki basamakları tabiri caizse ikişer ikişer çıkan psikopat karakter, kesinlikle bu listede olması gereken karakterlerden biri.

5. Sauron

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Ortaçağ Film Evreni
Neden?: Orta Dünya efsanesinin en büyük kabusu olmayı başarabilmiş, Lord of the Rings serisinde olayların başlamasına sebep olmuş ''o'' yüzüğün gerçek sahibi, karanlıkların efendisi Sauron! 

4. Lord Voldemort

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Harry Potter Film Evreni
Neden?: Koskoca bir büyücülük dünyasında, en güçlülerin bile adını etmekten çekindiği birinden bahsediyoruz. Ölüm Yadigarları, hortkuluklar gibi pek çok sırrı barındıran, neredeyse Hogwarts'ı ele geçirecek olan bu karakteri listeye almasa mıydık yani?

3. Keyser Söze

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Usual Suspects
Neden?: Baba tarafı Alman olan ama kendisinin Türk olduğunu kabul eden Keyser Söze, John Doe sonrası bir başka Kevin Spacey kötüsü, belki de listenin en pisliklerinden birisi. X-Men'in yönetmeni Bryan Singer'ın ilk yıllarında çektiği film Olağan Şüpheliler'in baş kötüsü olan Keyser, filmin sonuna kadar belli olmayışı ve bizde yarattığı gizem ile listede bu sıraya yerleşmeyi başardı.

2. Darth Vader(Anakin Skywalker)

Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Star Wars Serisi
Neden?: Oğluyla olan garip bağı yüzünden, bir iyi bir kötü çizgisi arasında gidip gelmesine rağmen, patates suratlı torunu Kylo-Ren'e ilham vermiş olan ve galakside kötülüğün ve karanlığın bir simgesi olmuş Darth Vader, artık bazı kişiler için bir yaşam tarzına dönüşmüş olan Star Wars'un kuşkusuz en meşhur karakterlerinden. Özellikle ''Baban benim!'' lafıyla ün salmış karakteri listenin 2. sırasına koymamızın sebebi karakterin sahip olduğu ün ve karanlık karizma. 
Listemizin 1 numarasını açıklamadan önce isterseniz, aday olmasına rağmen listeye girmeyi ucu ucuna kaçıran adaylara bir göz atalım:
SOLDAN SAĞA- Davy Jones(Karayip Korsanları), Valentine(Kingsman: Gizli Servis), Magneto(X-Men), Shere-Khan(Orman Kitabı), Khan(Uzay Yolu/Star Trek), Frank Costello(Departed)
...VE 1 NUMARA!!!
1. The Joker(Şüphesiz)
Hangi Filmlerde Karşımıza Çıktı: Batman, Dark Knight, Suicide Squad
Neden Bu Listede: Çizgi roman tarihinin belkide en önemli ve belki de baş düşmanı olan Batman'den ötürü en başarılı kötü adamlarından biri olan palyaçolar kralı The Joker'ı bu listenin başına koymasak, karakterin 75 yıllık tarihine de rolü gerçekten içinde yaşayan ve nesiller boyu bizlere aktaran bu 3 efsanevi aktöre çok ama çok ayıp olurdu. Eğer bu 3 aktör bize bir şey öğrettiyse bilin ki budur: Jack Nicholson'ın Joker'i şakacı bir gangsterdir. Her an ortamı yumuşatacak bir şaka yapabilir. Bize şakacı ruhlu olmayı öğretmiştir. Yeni ve son Joker'imiz Jared Leto, sevdiğin peşinden koşan bir mafya bozuntusudur. Aşık olduğu kadına sahiplenmeyi ve onun için gerekirse birilerinin canını yakmayı öğretmiştir bizlere. Ve son olarak, Heath Ledger'ın Joker'i... Bizlere her daim, ne olursa olsun gülmemizi öğütler. İşler ne kadar da kötüye gitse, karınız sizi terk etse de, ebeveyinleriniz size kötü davransa da hep yüzünüzden gülümsemenizi eksik etmeyin der :)

Hiç yorum yok: