INJUSTICE: GODS AMONG US/ CİLT 1- ÇİZGİ ROMAN İNCELEMESİ

Injustice:Gods Among Us orijinal adıyla oyundan uyarlanan ve oyunun başlangıcından önce olanları anlatan Tom Taylor'ın yazdığı, Jheremy Raapack, Mike S. Miller, Bruno Redondo, Axel Gimenez, Diana Egea gibi isimlerin çizdiği, Tulgan Köksal'ın çevirdiği, Ozan Çağatay'ın görsel uygulamasını yaptığı ve Çizgi Düşler'in bizlere sunduğu Dc Comics'ten Injustice:Tanrılar Aramızda-Yıl Bir'in ilk cildinin bir Spoiler'lı incelemesini Yapmak için burada bulunmaktayım. Umarım beğenirsiniz.

Eğer konuyu özetleyecek olursak; Clark Lois'in hamile olduğunu öğrenir. Bu haberi Batman'e söyler ve bebeğin Vaftiz babası olmasını ister ama işler öyle gitmiyordur. Çünkü Joker'in bir planı vardır, Clark'ın eşi Lois'i kaçırmıştır. Justice League seferber olup onu aramaya başlar. En sonunda Batman bir denizaltında onu bulur ama bu bir tuzaktır ve Superman Lois'i Doomday olarak görür. Bunun sebebi Joker'in hazırladığı zehirli gazdır. Superman Doomsday sandığı Lois'i uzaya kadar çıkarır ve onun ölümüne sebep olur. Bu sırada Justice League Joker ve Harley Quinn'i yakalar. Joker'in tam planı şudur: Superman'in Lois'i Doomsday sanması ve ona zarar vermesi. Lois'in kalbi durunca da içine düzenek olarak yerleştirdiği büyük ve çok güçlü bir füzenin patlaması ve yüzlerce hatta binlerce masum insanın ölmesi. Bunu yapınca hem Superman'in psikolojisi altüst olacak, hem binlerce can kaybedilece, hem de Justice League dağılıp paramparça olacaktı. Eh, planının işe yaramadığını söyleyemem.


Joker ve Harley binlerce masum insanın ve Superman'in sevgilisi yeni hamile olan Lois'in ölümüne sebep olur. Yeni baba olacağını öğrenen Clark Lois'i ve henüz doğmamış olan bebeğini istemeden Joker yüzünden kendisi öldürür bunun üzerine tüm öfke ve kinini Joker'a kusar ve onun karnını çıplak elleri ile deşer. Sonra Superman uzun bir süre ortalarda görünmez. Ama saklanmanın yaptığından gizlenmenin yanlış olduğunu anlar ve kahramanlığına geri döner. Sonrasında Birleşmiş Milletlere gider ve gerçek kimliğini,Clark Kent olduğunu,muhabirlik yaptığını açıklar. Bu olaydan sonra Superman Birleşik Devletler Ordusunun attığı bir füzeyi durdurur ve General bunu başkaldırmak olarak görür. Superman'in ailesini kaçırttırır ve evlerini yakar. Bu olaylar olurken Diana Superman'e destek oluyor,Clark'ın ailesini bulmaya çalışıyordu birkaç Justice League üyesi ile. Mirror Master'ın Kent ailesini kaçırdığını ve aynanın içine hapsettiğini öğrenen ekip, Clark'ın anne babasını kurtarır. Bu sırada Batman Justice League üyelerinden uzakta başka işlerle meşguldür. Batman Başkanı bu haraketten sonra dikkatli olması için uyarır. Aquaman kısmına geçecek olursak balinaların avlandığını gören Arthur sinirlenir ve denizcilerin gemilerini batırır. Bunu tespit eden Cyborg diğerlerini bilgilendirir ve diğerleri Curry'nin yanına giderler. Wonder woman Arthurla konuşmaya çalışır ama bir asker Diana'ya Ateş eder ve Diana buna sinirlenip Aquaman'e yumruğu geçirir. Ve böylelikle bir savaş başlar. Bu sırada Clark, Bruce'un yanına konuşmaya gider. Hararetli bir konuşma yaparlar. En sonunda Superman Batman'e birliktelik teklif eder ama Batman kabul etmez. Aquaman ile diğer üyelerin savaşı devam ederken Superman'de oraya gider. Arthur'u uyarır ve Arthur savaşı durdurur. Ama Aquaman kolay pes etmez Dünya'nın heryerine Atlantis Ordu'larını açığa çıkartır. Superman buna çok sinirlenir ve Wonder Woman,Green Lantern ve Shazam'la birlikte Atlantis'i okyanustan kaldırıp Sahra Çölü'nün ortasına koyar.


Bunun üzerine Aquaman Ordusunu karalardan çeker ve Atlantis Okyanusa geri döner. Bu olaydan sonra Süperman bir haber bültenine çıkarak kısa bir röportaj verir ve Joker'i öldürdüğünü canlı yayında söyler. Ve Arkham'a gider. Bunu anlayan Batman be Nightwing de hemen yola çıkar. Oraya giderler Superman oradaki suçluları daha güvenli bir yere götürmek ister ama Batman buna izin
vermez. Bunu üzerine Harley kelepçelerinden kurtulur ve yine yapacağını yapar. Suçlularla Justice League'in savaşı başlar. Robin ve Nightwing konuşurlarken Nightwing Robin'i uyarır ama Robin hırsına yenik düşerek elindeki sopasını Dick in başına atar ve Dick'i öldürür. Bu olaydan sonra Batman birkaç kişiyi Gotham'a saldırı için çağırır.


Soldan sağa, Batman'in ekibi: Batman, Catwoman, Black Canary, Batwoman, Huntress, Green Arrow, Black Lightning
Böylece Injustice:Tanrılar Aramızda Yıl 1 Cilt 1 burada son bulur. Bence çok güzel bir çizgi romandı. Çizimleri, konusu, hikayenin kendisi, ilerleyişi ve çevirisi gerçekten çok güzeldi. Eğer bu çizgi romanı 10 üzerinden değerlendirmem gerekseydi rahatlıkla 9 puan verirdim. Bu çizgi romanı okumanızı tavsiye ederim. Eğer zaten okuduysanız devam serisini okuyun. Yakında ona da bir incelem yapacağım. Bu çizgi romanın fiyatı şu an 20-21 TL civarında. Bence bu fiyata değecek bir çizgi romandı ilk cilt. Okuyun, okutturun.

Hiç yorum yok: