MARVEL-FOX MÜCADELESİNDE SON NOKTA: DEATH OF X!


Nedir bu Death of X? Kimle kim kapışacak? Sonuçlarında ne olacak? Marvel neden böyle bir şey yapıyor? Bu soruların hepsinin cevabı makalemizde isterseniz başlayalım.

Death of X, Marvel'ın 2016 sonbaharında başlatacağı yeni Marvel NOW! olayında başlayacak bir seri. Bu seride Marvel Comics'in en ünlü ekiplerinden birisi olan X-Men ve yine Marvel Comics'in son zamanlarda parlayan ve sürekli gündemde kendine yer bulan, hatta ve hatta Marvel'ın Sinematik Evreni'ne solo film olarak sokmayı düşündüğü ekip, ırk olan Inhumans karşı karşıya gelecek.

Serinin adından yola çıkarsak savaşın kazananı Inhumans olacak gibi gözüküyor. Peki Marvel bunu neden yapıyor? 
Neden X-Men gibi köklü, popüler ve sevilen bir ekibi, Inhumans gibi yeni yeni popülaritesini artıran, seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bir ekibe karşı bozguna uğratıyor?


Bunun cevabı aslında çok bariz: Sinema Yayın Hakları.
Herkesin bildiği üzere X-Men'in sinema yayın hakları 20th Century Fox adlı şirkette. Bazı kesimlere göre X-Men filmleri gayet güzel ve Fox'ta kalmaya devam etmeliyken, bazı kesimlere göre son derece vasat ve hakları bir an önce Marvel'a geri dönmeli. Benim şahsi fikrim ise şu yönde: Fox'un çıkardığı son iki X-Men filmi ( X-Men: Days of Future Past ve X-Men: Apocalypse) son derece kaliteliydi ve seyir keyfi yüksek filmlerdi ama bu iki yapımdan önceki filmler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 

Marvel'ın bu hakları alarak Mutantları, Sinematik Evreni'ne dahil etmek istediği gayet açık ve net. Bunun içinde bazı taktikler uyguluyor. Daha önce yapmadığı bir şey de değil. Çok geriye gitmeye gerek yok. Bakınız;Yine Fox'un çektiği Fantastic Four filmi... ''Rezalet. Berbat. İğrenç.'' gibi yorumlar aldı herkes tarafından. Peki bunun üzerine Marvel ne yaptı? Secret Wars event'inden sonra yeni başlattığı evreninde Fantastic Four karakterlerini başka gruplara dağıttı. Biri Guardians of the Galaxy'ye, biri Inhumans'a katıldı, diğer ikisinden ise haber yok...

Bu sayede de büyük ihtimalle Fantastic Four'un sinema yayın haklarına çok yakında kavuşacak. Aynı mahallemizin dost canlısı kahramanı Örümcek-Adam'a kavuştuğu gibi.


Diyelim ki: Inhumans, Mutantlar'ı bozguna uğrattı ve Mutant ırkını yeryüzünden sildi. Marvel Studios'ta bir şekilde X-Men'i Sinematik Evreni'ne dahil etmek üzere Fox ile anlaştı. O zaman ne olacak? Mutantlar çizgi roman evrenine nasıl geri dönecek?

Şöyle açıklayalım; Çizgi roman evreninde ölen birini hayata döndürmek zor bir şey değil, hakeza Marvel filmlerinde bile ölen karakterini fazla ölü tutamıyor. Mesela Inhumans ve Mutantlar arasında ki savaş sırasında bir Mutant saklanabilir, savaştan kaçar gizlice Mutant ırkını tekrar çoğaltmaya çalışır, ve sonunda yeni bir Mutant doğar. Veya ölen canlıları tekrar hayata döndürme gücü olan bir Mutant ortaya çıkar ve Wolverine, Magneto, Cyclops gibi kemik Mutant karakterler tek tek hayata döner falan filan, belli olmaz yani. Hatta dönerlerse Inhumans ile kan kardeşi falan bile olabilirler. 

Marvel bu. Ne yapmaya çalışıyor, uzun vadeli planı ne, hiç biri belli değil.

Hiç yorum yok: