JUSTICE LEAGUE SENARYOSU SIZDIRILDI!- ''PEK DE FENA DEĞİL GİBİ...''

Belki hatırlayanlarınız olacaktır, bir kaç hafta önce buradan Marvel'ın hacklendiği hakkında bir haber yayınlamıştık. Hakkında bilgi edindiğimiz filmlerin daha hiç biri gösterime girmediğinden ötürü ''Aa, bak denilenler doğruymuş!'' ya da ''Bu kadar da sallanılmaz.'' gibi genel bir kanıya varamadık. İşte o haberden bir ay sonra şimdi de etrafta şöyle bir haber yayıldı: Justice League'in senaryosu sızdırıldı! Ne kadar doğrudur bilemeyeceğim, çünkü filmin çıkmasına daha 1 yıla yakın bir süre var, ama şimdilik elimizde olan bilgiler elle tutulur ve yeterince mantıklı şeyler. İsterseniz bir de siz göz atın, olur ya da olmaz kararını kendiniz verin!
SPOILER Uyarısı: Bu yazıda gelecek yıl vizyona girecek olan Justice League filmi hakkında potansiyel spoiler'lar bulunmaktadır. Yazıdaki hiç bir dedikodunun doğruluğu kanıtlanmamıştır ancak bir yandan da yalanlanmamıştır.


-Filmin başlangıcında, insanlar, Atlantisliler ve Amazonlar dünyayı işgal etmek isteyen Parademon'lar ile bir savaş veriyorlar. Bu savaş esnasında açılan portalde Darkseid'in silüeti gözükse de yüzünü göremiyoruz. Bu portalı kapatmayı başaran ve orduyu yenen dünyalılar, orada kalan 3 Motherbox'u kendi aralarında paylaşıyorlar.
-Ardından bir Knightmare Batman'li sahne daha görüyoruz. Sonra öğreniyoruz ki bu da bir rüya sahnesiymiş. Bruce korku ile uyanıyor. Rüyanın ardından Lex Luthor'u ziyaret etmek için Arkham Asylum'u giden Bruce, orada onunla Batman v Superman'in sonundaki ''O geliyor!'' muhabbeti hakkında bir görüşme yapıyor. Ayrıca denilene göre Lex'in karakteri bu film ile daha da çizgi romandakine benzer bir hal almış.
-Bir kaç ay sonra Bruce'u fakir bir kasabada görüyoruz. Kendisi oraya, köylülerin yemek ihtiyacını karşılayan ve ''Balıklarla konuşabildiği'' rivayet edilen bir adamı bulmak için gitmiş. Aradığını bulan ve Arthur Curry ile karşılaşan Bruce, ona kurduğu takımdan bahsediyor. Ancak takıma palavra diyerek teklifi geri çeviren Arthur ve Bruce arasında bir tartışma yaşanıyor. Zaten fragmanda da gördüğümüz bu sahne sonrası Bruce Batcave'e geri dönüyor ve Wonder Woman ile olan ''Daha yukarı mı yoksa aşağı mı?'' muhabbetini yapıyorlar. Ardından Flash bir anda elinde bir hamburger ile oraya geliyor ve ''Balıkçı teklifini kabul etti mi?'' diyor ve bir anda Batman'in Barry'i takıma davet ettiği flashback sahnesini görüyoruz. 
-Sonraki bölümde Batman, Wonder Woman ve Flash, beraber Cyborg'u takıma dahil etmek için Star Labs'e gidiyorlar. Cyborg ilk başta teklifi kabul etmiyor. O gece Star Labs'den bir kaç bilim adamı Parademon'lar tarafından kaçırılır. Bunun vesilesi ile Cyborg da Batman'in takımına yardım etmeyi kabul ediyor.
-Batman, kaçırılan bilim adamlarının yerini tespit ettiğini söyleyerek fragmanda da gördüğümüz o tünele gidiyor. Orada Cyborg ve The Flash ile bir 2v1 antreman yapan Batman ikisini de yeniyor. Bunun üzerine hem Barry, hem de Victor şok oluyorlar.
-Daha sonra bazı Parademon'ların Clark'ın Smallvile'deki mezarını kazdığını görüyoruz. Mezar açılınca ise, saçları ve saklları uzamış olan Superman ile karşılaşıyoruz. Bu Paraemon'lar bedeni Ace Chemicals'da esir tuttukları bilim adamlarına götürüyorlar. Orada karşımıza ilk kez Steppenwolf çıkıyor. Bedeni görünce ''Darkseid Krypton'luyu istiyor.'' diyor. Bu sırada ekip binaya dalıyorlar ve Steppenwolf ile dövüşmeye başlıyorlar. 
-Flash Steppenwolf'dan elindeki Motherbox'u almaya çalışıyor ama beceremiyor. Steppenwolf heme Apocalypse'e bir portal açıyor ve oradan kaçıyor.
-O sırada bir anda Atlantis' e geçiliyor ve orada Aquaman ve Orm'u yeryüzü hakkında tartışırken görüyoruz. Ayrıca odada Mera ve Vulko da var. Aralarındaki kavga tam da şiddetlenirken taht odasını Parademon'lar basıyor ve oradaki Motherbox'u alarak kaçıyorlar. Aquaman onları takip ediyor ancak Stepphenwolf'la karşılaşarak teke tekte ona yeniliyor. Stepphenwolf onu tam öldürecekken, Justice League oraya giderek onu kurtarıyorlar. Bu sayede Aquaman de ekibe dahil olmuş oluyor. Daha sonra ekip, şehrin belirli yerlerinde bazı Parademon portallarının açıldığını öğreniyor. Hemen hazırlanıp yola koyuluyorlar. İlk savaş Superman'in anıtının yakınında başlıyor ve bu savaşı kazanıyorlar.
- Daha sonra Cyborg ve Batman beraber Superman'i Yalnızlık Kalesi'ne götürüyorlar. Aralarında duygusal bir konuşma geçtikten sonra orada Superman'in solar kıyafetini bularak ona giydiriyorlar. Biraz zaman geçtikten sonra Superman uyanıyor ve bir anda ne olduğunu anlamadığından ötürü onlara saldırıyor ve sonra da kaçıyor.
-Batman ve Cyborg ekibin yanına geri dönüyorlar ve istila edilen yerleri bir bir kurtarmaya çalışıyorlar. İş giderek zorlaşmaya başlıyor ama tam kaybedecekken Superman çıkageliyor. Steppenwolf ile dövüşmeye başlayan Superman, ekibin de yardımı ile onu alt ediyor.
-Superman ve Batman yıkımın arasında insanlara yardım ederken, Batman v Superman'deki savaşı kimin ''gerçekten'' kazandığı hakkında şakalaşıyorlar. Superman ''Kazanmana izin verdim.'' diyerek gülümsüyor.
-Olayların ardından kutlamalar yapılıyor ve halk artık Superman'in değerini bilmeye başlıyor. Aynı zamanda Superman de artık aynı çizgi romanlardaki gibi umudun sembölü haline gelmiş ve gülümsüyor.
-Batman, Flash'a yeni bir kostüm veriyor. Aynı zamanda Barry, yaşananların etkisi ile olgunlaşıyor. 
-Perry White, filmin sonunda uçan yeşil yüzüklü bir adamdan bahsediyor.
-Lex Luthor, Batman'i öldürmesi için Deathstroke'u tutuyor.
-Clark evinde annesi(MARTHA) ve Lois ile sohbet ederken, bir anda Martian Manhunter geliyor ve Superman'e ''Barinac senin peşinde.'' diyor.
...ve film bitiyor.


Açıkçası, filmin gerçek senaryosu eğer gerçekten buysa güzel bir DCEU filmi izleyebilirmişiz gibi geliyor bana. Batman v SUperman'daki saçma hikaye örgüsü ve karakterlerin garip işlenişi ardından, bu film ile hem Lex Luthor, Clark Kent gibi karakterler özlerine döner, hem de arada yapılacak minik şakalar ile eğlenceli bir film izleyebiliriz. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce bu senaryo gerçek mi? Yoksa sadece bir sazan avı mı?

Hiç yorum yok: