BİRAZ FAZLA POLEMİK OLDU: HARLEY QUINN & BIRDS OF PREY

Harley Quinn ismini bilirsiniz, Batman: The Animated Series ile çıkışını yapan ve ondan sonra beğenilip çizgi romanlarda baş gösteren ve hikayelere ayrı bir tat, ayrı bir eğlence katan bir karakter. Kendisi live-action uyarlaması olarak daha önceden TV'de görülmüş olsa da DCEU'nun 3. filmi olan Suicide Squad'da Margot Robbie'nin yorumu ile beyazperdeye, genişletilmiş evrene ve de DC ve Marvel'ı film evrenleri ile takip edenlerin gözüne girdi, Suicide Squad'ın pek beğenildiği söylenemez ki benim açımdan da çerezlik olarak bile beklentiyi karşılayamamış boş bir filmdi. Man of Steel ile evrene çok güzel girip Batman v Superman ile ufak bir hayal kırıklığı yaratan Warner Bros. Suicide Squad gibi bir malzemeyi çöpe atınca takipçileri çok kızdırmıştı, radikal bir film kararı ile de yine gündeme geldiler: Harley Quinn solo filmi. Harley Quinn filmi, Harley Quinn'i merkeze alacak ve Birds of Prey'e ev sahipliği yapacak bir film olacak, Birds of Prey elbette harika bir malzeme ancak Suicide Squad ile büyük bir önyargı oluşturan Warner Bros. bu önyargı yüzünden filmi bekleyenleri tam olarak ikiye böldü diyebiliriz. Peki biz, daha doğrusu ben ne düşünüyorum buraya yazarak ifade etmek istedim.
Öncelikle Harley Quinn filmine karşı olan kitlenin bir kısmı Margot Robbie karşıtı kitle ve ben yazının asıl kısmına buraya değinerek girmek istiyorum. Robbie, Hollywood'u fazla sıkı takip etmeyenlerin bilmediği ve yeni aşina olduğu bir isim ama kendisini pek de sandığınız kadar zayıf değil, aksine benim açımdan çok önemli bir isim. Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio gibi çok önemli iki isimle çalışmış, About Time, Suite Francaise gibi filmlerde gayet sağlam bir iş çıkarmış, The Wolf of Wall Street'te herkesi kendine hayran bırakmış bir aktris kendisi aslında ve Harley Quinn yorumlaması da herkesin düşündüğünün aksine gayet hoştu. Zaten Robbie ilerleyen DCEU yapımlarında kendisine karşı bir önyargı besleyenleri utandıracaktır.

Bir diğer karşı çıkan kısım ise daha işlenecek önemli şeyler varken neden bu diyen kısım. Şimdi SS filmi yüzünden bir önyargı ile yaklaşanlara sonuna kadar hak veririm ama burayı da anlamıyorum. Sanki HQ filmi geldikten sonra Green Arrow, Hal Jordan karakterler tamamen gelemeyecekmiş gibi bir yaklaşım var, ha evet tamamen gereksiz olduğunu düşünenler de var ama neden tamamen gereksiz olsun ki? Filmin geleceği 2018-2020 arası takvim WB/DC film skalasında The Flash, Shazam, The Batman, Green Lantern Corps gibi ciddi derecede önemli ve ağır filmler olması bekleniyor, WB'nin yaptığı şey açıkça ortada, Deadpool style, yani seyirci evrenin ciddiyeti arasında çerezlik, eğlenceli şeyler izleyebilsin diye araya serpiştirilen bir film ki Birds of Prey ismine dikkat çekmek istiyorum. Ultra derecede ciddiyetsiz olmayacağı bu isimden belli zaten. Birds of Prey demek Batgirl demek, Huntress demek, Black Canary demek, zaten Harley Quinn ismi de Joker, Batman gibi isimleri de ihtimale katıyor diyebiliriz, anlayacağınız gayet güzel, hoş ve hem ciddiyeti hemde eğlenceli kısmı bulunan bir malzeme var.
Bir diğer önemli husus ise Harley Quinn'in de bir ekibinde bulunduğu olan Suicide Squad filminin beklentileri zerre karşılayamamış olması. Bu konuda da düşüncem şöyle ki Suicide Squad'dan daha uzak bir film olacak, bildiğiniz gibi Suicide Squad filmi yazarlarına filmi yetiştirmek için çok çok kısa bir zaman verildi, HQ filmininde 2019 civarı geleceğini ve kalem işinin şimdiden başlandığı düşünülürse daha çok vakit ayrılmış ve daha pürüzsüz bir senaryo göreceğiz, Birds of Prey malzemesi de işleri daha çok ilginçleştiriyor. Kalem işiyse Christina Hodson'da, kendisi pekte tanınan biri değil ama çok önemli bir iş çıkaracağına gönülden inandığım biri. Şu an itibariyle kariyerinde bir film var o da Shut In. Ee? diyeceksiniz ama kendisi bu kadarı ile de kısıtlı değil. En iyi yayınlanamayan senaryoları toplayan Black List'e üç kere senaryosu düşmüş birisi ve şu an Warner Bros.'ın yaptığı The Fugitive filminin reboot'unun da kalemi kendisinde. Anlayacağınız kalemi kuvvetli birisi, hatta altın çağında. 
Harley Quinn, BoP, DCEU, Margot Robbie ve Christina Hodson faktörleri ile de kuvvetli gişe yapacak film evrene Birds of Prey'i de sokarak evren için hem eğlencelik, hem önemli bir iş çıkaracak ve de harcadığınız vakte değer olacaktır. Heyecanla bekliyoruz.

Hiç yorum yok: