KARAKTER TANITIMLARI- SPİDER-VERSE (PART 1)

Ya, Spider-Man'in Marvel evrenindeki en popüler karakter olduğu konusunda hem fikiriz değil mi? MCU'nun da etkisi ile Iron Man ve Cpatain AMerica gibi diğer karaktlerin de tanınırlığı artsa da bu Spider-Man'in tanınırlığının akıl almaz boyutunu asla değiştiremeyecek. Düşünebiliyor musunuz, ''Bu tutmaz!'' kafasında yarattığınız bir karakter, öyle büyük bir hayran kitlesi ediniyor ki, bir çok dizisi, animasyonu yapılıyor, üstüne 5 uzun metraj Hollywood filmi geliyor, 1 tanesi de şu an yapım aşamasında... Herhalde Stan Lee, Spider-Man'i yaratırken hiç de böyle bir yere varacağını tahmin etmemişti... Ee, tabi kendisi popüler olunca, pek çok da yan versiyonları yapılır karakterlerin, çizgi roman evreninde. Bu yazımızda o versiyonlardan bir kısmını inceleyelim dedim. Hazırsanız, ilk Spider-Man'imiz Peter Parker ile yazımıza başlayalım:

Spider-Man (Peter Benjamin Parker) Earth-616
Ana evrende olup en çok bilinen bu Spidey 1962 yılında Stan Lee ve Steve Ditko tarafından yaratılmıştır ve 15 yaşından sonra örümcek adam olmuştur. Zaten diğer tüm Spider-Verse'ün ilham kaynağı olan karakter halen Marvel'ın en çok satanlar listesinde kendine yer edinmesini biliyor.

Scarlet Spider (Ben Reilly) Earth-616

Jackal tarafından yaratılmıştır. Orjinal Peter'in klonu olup onun tüm anılarına sahiptir ancak adı Peter değildir.
Green Goblin'in ellerinde can verene kadar Scarlet Spider olarak savaşır. Ve bir ara da Carnage ile birleşip ortalığa kaos salmayı da ihmal etmemiştir.

Scarlet Spider ( Kaine ) Earth-616

Çakal tarafından yaratılan başka bir Peter klonudur. Örümcek sensor yeteneği evrim geçirmiştir. Bu sayede geleceği görebiliyor ve kendisine "vay be" dedirtiyor. Bambaşka bir spidey yani bu Kaine. Hatalı bir şekilde klonlanmış bu yüzden deformasyona uğramıştır. Bedeni değişiktir yani biraz. Norman Osborn, Ben Reilly'nin gerçek Peter Parker olduğunu  Orijinal Peter Parker'ın ise aslında klon olduğunu Kaine'e inandırmıştır. Bu sayede Kaine Parker'ı klon kardeşi olarak görmüştür. Ben'den ise nefret etmiş ve onu yok etmek istemiştir.
Sonra Parker polise teslim olmazsa onun klon olduğunu ifşa ediceğini söylemiştir ve Kaine teslim olmuştur.
Sonra bu karakterimiz iyi olmuştur ve mutasyona uğrayan bölgeler temizlenmiştir. Yani tam anlamıyla yüzü gönlü açılmış.
Son olarak da Kaine devasa bir örümceğe dönüşmüş ve Spider-verse de önemli bir rol oynamıştır.


Superior Spider-Man (Otto Octavius) Earth-616

Evet doğru okudunuz Otto Octavius ve ana evren.Ölüme çok yakın olan Otto, Parker'i kandırıp bilincini değiştirmiştir. Parker'ın bedenine Otto, Otto'nun bedenine iste Parker'ın bilinci yerleşmiştir. Bilinçleri yer değiştirdikten sonra Otto'nun bedenin yaşam fonksiyonları durmuş ve Peter bu beden de ölmüştür. Bundan sonra Otto iyi biri olmayı düşünmüş ve geçmişteki suçlarını unutturmaya çalışmıştır.
Sonra Green Goblin ile karşılaştıktan sonra onun aynı zihinde olan Peter onu yenemeyeceğini söyleyip vücudunu kendisine bırakmasını söylemiştir. Otto da bunu anlayıp kabul etmiştir ve Goblin yenilmiştir.

Küçük eklemeler yaparsak Otto venom'u alarak Superior-Venom olmuştur. Ve bu seriyi D.R'den alabilirsiniz!


Spider-Woman ( Jessica Drew ) Earth-616

İlk örümcek kadındır. Deney sonucunda güçlerini kazanmıştır. Nick Fury'nin gizli ajanı daha sonra da Örümcek-Kadın olmuştur. Spider-Verse sonrası kostümünü değiştirmiştir.


Spider-Girl ( Anya Corazon ) Earth-616
Anya,Brookyn'de yaşayan basit bir öğrencidir.Örümcek Topluluğu adındaki eski bir grubun büyücüsü onu bir yabancıyı kurtarırken görünce örümcek güçlerine kavuşmaktadır.
Örümcek topluluğuna bundan sonra yardım etmiştir.

Silk ( Cindy Moon) Earth-616

Peter ile aynı örümcek tarafından ısırılmışlardır.Yıllarca güçlerini saklamıştır. Hapise düştükten sonra Peter onu kurtarmış ve İpek ismini alarak kötülerle savaşmışlardır.

Bu seferlik burada keselim e mi! Biraz da diğer partlara kalsın Örümcek-Adam,Kadın ve Çocuklarımız! Amma da Spider-Men varmış ana evrende değil mi? Neredeyse Peter'ı sıradanlaştıracak kadar... Ee, peki multi-verse'deki Örümcekler?! Onlardan da sonraki yazıda bahsedelim! Şimdilik esen kalın sadık Örümcek-Okurlarımız!

Hiç yorum yok: