BİLİN BAKALIM HANGİ X-MEN MARVEL EVRENİNE GERİ DÖNDÜ!


Eğer, Secret Wars sonrası çıkan çizgi romanları takip ediyorsanız, biraz kafanız karışmış olabilir. Asıl amacı multi-evrene bir Reboot çekerek, DC Comics' in New 52' si misali, bizlere serileri takip edebilmek için kolaylık sağlaması planlanan, ancak Multi-evrenleri yok etmediği gibi ANAD evrende de karışıklığa yol açan All New- All Different Marvel' ı takip etmesi biraz zor anlayacağınız. Daha farklı hikayeler sunabilmek için karakterlerin ırklarını, yaşlarını, cinsiyetlerini değiştiren Marvel, eski hallerinden de vazgeçemiyor ve onları ANAD evrene ekliyor. Secret Wars öncesi süper asker serumunun etkisi geçmiş, yaşlı bir adama dönüşen Steve Rogers da ANAD evrene böyle taşınmıştı. Ancak Marvel, geçtiğimiz haftalarda genç Steve Rogers' ın başrolde olduğu bir başka seriyi duyurmuştu. Bu da aynı evrende iki Steve Rogers olacağının işaretiydi. Anlaşılan eski karakterlerin dönüşü Captain America ile sınırlı kalmayacak.
Geçtiğimiz günlerde 3. sayısı çıkan Agents of S.H.I.E.L.D' da şu an ANAD evrende Old Man Logan hali bulunan ve kızı-klonu X-23' e Wolverine rölünü devreden, eski Wolverine James Howlett' i gördük. Akıbeti ne olur bilinmez ama bir kerelik bile olsa kendisini tekrar görmek beni sevindirdi. Belki ANAD evrende değil, Spidey(Spider-Man' in lise yıllarını anlatan çizgi roman. Bilmeyenler için, şu an ANAD evrendeki Peter Parker zengin bir iş adamı. Süper Kahraman arabası bile var!) tarzı bir serisi olsa hoş olurdu.

Spesifikçiler! Gördüğünüz gibi Wolverine' in dönüşü hakkındaki düşüncelerimiz pozitif. Peki, bu geri dönüş hakkında sizler ne düşünüyorsunu? Klasik Wolverine' in dönmesi iyi mi olmuş, yoksa 3. bir Wolverine artık abartı mı olmuş?

Hiç yorum yok: