KARAKTER TANITIMLARI- DOOMSDAY KİMDİR?


DİKKAT! Yazıda Olası Çizgi Roman ve Film SPOILER' ları Bulunmaktadır.
Yakın bir zamanda Jimmy Kimmel' ın Youtube sayfasından yayınlanan 2. Resmi Fragman, pek çok şeyi ifşa etmişti. Bunlardan en önemlisi de çoğumuz için, Doomsday' in resmi kötü olarak açıklanmış olması ve kendisini ilk kez dünya gözüyle görmüş olmamızdı.
Ninja Kaplumbağalar ve Abomination karışımı gibi, Ha
Pek beklediğimiz gibi bir Doomsday olmamış da olsa, hepimiz içten içe kendisini filmde göreceğimiz için sevinmiştik. Sonuçta Doomsday, Superman'in en azılı düşmanlarından biriydi ve bir dönem hepimizi derinden üzen Superman' in Ölümü' nün de baş kötüsüydü. Ancak çizgi roman okumayan ancak bu tür filmler hoşuna giden büyük bir kitle karakterin kim olduğunu merak etti. Injustice' ta gördükleri, ama adını ve kim olduğunu tam bilmedikleri bu canavar neydi?
Doomsday, önünde duran her şeyi yok eden vahşi bir yaratık. Bu abimizle ilgili bilmeniz gerek en önemli şey, 1992 yılında çıkan "Death of Superman" serisinde Man of Steel' i öldürmüş olması. Güçleri arasında süper dayanıklılık, hız, rejenerasyon ve tekrar canlanma var(baya ölünce daha güçlü bir şekilde dönüyor...)
Pek çok farklı orijin hikayesi anlatılmış olsa da, karakterin tipi çoğunlukla aynı kalmıştır. İlk görülüşünde ise Superman' in gezegeni Krypton' tan gelen ve üzerinde deneyler yapılmış bir canavar olarak tasvir edilmiştir. 
Doomsday Wonder Woman'a Böğürürken
Eğer Smallvile dizisini izlediyseniz, belki karakterin Power Rangers kötüsü kılıklı halini hatırlıyorsunuzdur. Zod' un yarattığı bir canavar olarak hikayeye dahil olduğu dizinin son sezonunda ve pek çok animasyonda da gözüken canavarımızın filmdeki orijini de 2007 yapım DC Comics Animasyon filmi "Superman: Doomsday' dekine benzeyecek gibi görünüyor. Animasyonda Lex Luthor' un Superman' i klonlaması yoluyla hayat bulan Doomsday, tahminimce filmde General Zod' un cesedi üzerinden yaratılacak. Bu tahminimi ise Comic-con fragmanında gördüğümüz Zod' un cesedi ve Luthor' un atarlı sözlerinden yola çıkarak yürütüyorum.
Superman: Doomsday- 2007
Sağlam bir kötü adam olan Doomsday' in filmde olacak olması çoğu hayranı sevindirse de insan "Superman ölecek mi?" diye düşünmüyor değil. Neyse film yarın vizyona girecek, cevabını veremediğimiz sorular teker teker cevaplanacak. Peki Doomsday sizce iyi bir final Boss' u mu, yoksa film sadece ikilinin arasındaki kavgaya mı odaklanmalıydı? #BvSHaftası

Hiç yorum yok: