DAWN OF JUSTİCE: NASIL BULDUK?


Batman v Superman, sonunda vizyona girdi ve bizler, filmi bugünden izlemeye çalıştık. Çoğumuz izledi, bazılarımız haftasonu izlemeyi planlıyor. İzleyenlerin fikirleri oluştu, bazılarımız beğendi, bazılarımız film sitelerindeki eleştirilerin nedeninin Marvel fanboylarının düşük puan vermesinden kaynaklı olmadığını anladı. Ben filmi pazar izlemeyi planlamış olmama rağmen, insafsız bir sitede inceleme okurken "Spoiler Alert!!!" uyarısı olmadığından mütevellit bir güzel yedim Spoiler' ımı, tatsız tatsız yazıyorum bu yazıyı şu anda. Ama Spesifik' teki diğer arkadaşlarım filmi izlemişler ve fikirlerini bizlerle paylaştılar. Neyse, lafı uzatmadan işte Spesifik Yöneticilerinin ve üyelerinin film hakkındaki düşünceleri!

Batuhan İnci: "Film, Ben Affleck' ten Batman, Gal Gadot' tan Wonder Woman Olmaz Diyenlere Sert Bir Yumruk İndirmiş!"
Size yalan söylemeyeceğim. Film başlarda biraz sıkıcıydı. Ama sonrasında bize kendini sindire sindire hayran bıraktıran bu filmi beklememize kesinlikle değdi. IMDb' de puanı 7.7'y e düşürenler utansın!

Halil Gustin(Evet, soyadı gerçekten Gustin değil): "Beklentileriniz Çok Yüksekse Hayal Kırıklığına Uğrayabilirsiniz."
Filmin temposu ilk yarısında beklediğimden düşüktü. Umduğum kadar çok aksiyon sahnesi mevcut değildi. 2. yarıda da ise Wonder Woman'ı bolca görmüş olmamız, favori karakterim olduğundan herhalde, beni bayaa mutlu etti. Filme ayrı bir hava da kattığını düşündüğüm karakteri, Gal Gadot beyazperdeye beklediğimden daha iyi yansıtmış

Batuhan Kesin: "Aksiyon Bakımından Pasif Kalmış."
Film yeterince güzeldi. Özellikle Lex Luthor' u çizgi romanlardaki bilmiş ve egolu hali yerine daha psikopat bir karakter olarak resmetmiş olmaları hoşuma gitti. Ancak filmin aksiyon yönünden biraz zayıf kaldığını söylemem gerek.

Ataberk Öztürk: "Muazzam."
Filmi sonunda izleyebildim. Gerçekten çok ama çok iyiydi. Efektlerinden tutun, müziklerine,karakterlerin işlenmesinden tutun PC Arkaplanı yapılacak derecesinde muazzam tek çekimlik karelere, tam bir Zack Snyder filmiydi..Efektler biraz abartılmış olsa da duyguyu en içten şekilde vermeyi başarabildi. Küçüklüğümün 2 efsane karakterini (ve az da olsa Justice Leauge' i) birleştiren bu filme kötü demek bir çizgi roman fanının aklından bile geçmemeli. Bruce Wayne'nin olduğundan daha yaşlı gösterilmesi, acımasız bir Batman olması ve ailesine olan özleminin birleşimi ortaya
Nolan' ınkinden farklı bir batman çıkarmış ve bu kanımca çok iyiydi.
Lex Luthor Jr. ın  ise jokervari psikopat karakteri bizlere güzel yansıtıldı. Bu arada filmin sonunda minik bir süpriz var fakat Marvel filmlerinden alışık olduğumuz after-credit sahnelerinden yok.

Hiç yorum yok: