BATMAN V SUPERMAN 2. HAFTASINDA GİŞEDE %70 ORANINDA BİR DÜŞÜŞ YAŞADI!


ilk hafta sonunda rekor bir başarı ile ulusal gişede 166 milyon dolarlık bir gelir elde etmiş olan Dawn of Justice' ın, ikinci hafta sonunda bu kazancı %70 oranında düştü. 
Yapım cuma günü vizyonda olduğu 4,256 sinemadan 15 milyon dolar kazanç elde etmiş, ve tüm hafta sonu boyunca sayı 50 milyon dolara ulaşmış. Haftayı tekrar lider olarak kapatmış olsa da bu büyük düşüş uluslararası gişede de görüldü. Filmin gişesi Çin' de %87, Birleşik Krallık' ta ise %77 oranında azaldı.
Eğer bir karşılaştırma yapmak gerekirse; Filmin en büyük rakibi sayılan Avengers serisinin 2. filmi Ultron Çağı' nda bu oran %58, Nolan' ın efsane filmi The Dark Knight' ta ise %53' tü. Hatta artık çoğumuzun X-Men evreninin yüz karası kabul ettiği (Stüdyo dahil) X-Men Origins: Wolverine' de bile düşüş oranı %68' di.
Bence, filmin çoğu kişi için beklentilerin altında kalmış olması ve eleştirmenlerin filmi hunharca kötülemesi sonrası bu düşüş pek de garip değil. Böyle giderse gişede The Dark Knight' ı bile yakalayamayacak olan filmin, genelinde 975 milyon dolara yakın bir gişe elde etmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok: