KARAKTER TANITIMLARI- APOCALYPSE KİMDİR?

Ülkemizde 19 Mayıs'ta vizyona girecek olan X-Men Apocalypse filmi için herkes çok heyecanlı(Tabi, pençeleri görünce...) Açıkçası benim de beklentilerim bayaa bir yüksek. Ancak beklentimin Wolverine' den ziyade Marvel' ın en baba kötilerinden Apocalypse' in sinemaya taşınıyor olması. Her fragmanda sesini değiştiriyor olsalar da Oscar Isaac(Efe' nin profil resmindeki adam) kaliteli bir oyuncu ve tahminimce sağlam bir performans sergilemiştir. Peki, çoğu kişinin Marvel' ın en azılı kötüsü kabul ettiği bu tanrı-vari kötü adamımız kimdir?
Apocalypse yaklaşık 5000 yıl önce eski Mısır'da doğdu. Anormal ve çirkin görünümünden dolayı çölde ölüme terkedildi fakat Sandstormers adlı bir kabilenin lideri olan Baal çocuktaki güç potansiyelini farkedince onu kendisi yetiştirmeye başladı ve ona ''İlk Olan'' anlamına gelen En Sabah Nur adını verdi. İnsana benzemeyen görünümü ve garip güçleri yüzünden sürekli korkulan ve nefret edilen Nur, o çocuk kalbini uçsuz bucaksız çöle gömerek, ruhsuz birine dönüşmeye başladı. Kabilenin tek ve en önemli kuralını d bu şekilde öğrenmiş oldu: Sadece güçlüler hayatta kalmayı hakederler. 
Apocalypse' in Rama-Tut' a kafa atmasına saniyeler kala
Bu dönemde Mısır, Firavun Rama-Tut tarafından yönetiliyordu. Pek çok kişinin bir tanrı sandığı Rama-Tut aslında düşen bir yıldız gemisinden Baal ve kabilesi tarafından kurtarılmış, çok ilerideki bir gelecekten gelen bir zaman yolcusuydu. Mısır'ı hakimiyetine alıp güç kazandıktan sonra Rama-Tut, gemisinin yerini öğrenmek için Baal ve kabilesini katlettirdi, kurtulanlar ise işkenceye maruz kaldı. Aslında Rama-Tut'un geçmişe geliş nedeni Apocalypse'in bu zamanlarda doğmuş olduğunu bilmesinden dolayıydı. Gezegendeki en güçlü varlığın doğduğu zamana gidip onun efendisi olmayı istemişti yani Rama-Tut. Varisi olması için Nur'dan bağlılık yemini etmesini istedi. Nur bunu reddederek onunla savaştı. Rama-Tut yenilerek geleceğe kaçtı. O zamandan beri Nur, Apocalypse adıyla(Mahşer Günü anlamında) gezegeni fethetme hırsı ile yaşamakta. Savaşlarla kavrulan ve sadece güçlülerin hayatta kalıp, zayıfların yok oldukları bir gezegenin efendisi olmayı istiyor.
Apocalypse, bir dönem incilde de bahsedilen Mahşerin Dört Atlısı' nı -War (Savaş), Famine (Kıtlık), Pestilence (Veba) ve Death (Ölüm)- biraraya gelmiştir. Ancak bu takım kısa süre sonra X-Men tarafından durdurulmuş ve Death’i kaybetmiştir.  Günümüzde ise Apocalypse, Charles Xavier'ın kurmuş olduğu bir Mutant grubu olan X-Men' le uğraşmakta.

Apocalypse' ın vücudu çok güçlü ve atletiktir. Bilinen hiçbir zehirden etkilenmez. Kendisi vücudunu istediği gibi büyültebilir ya da küçültebilir. Ayrıca bu arkadaşımız yaşlanmaz. Çoğu kahramanın yapabildiği gibi güçlü enerji patlamaları yaratabilir. Hulk'la teke tek, rahat bir şekilde dövüşmüş ve onun güç seviyelerine ulaşabilmiştir. Çok az zarar alır ve aldığı zararlar tıpkı Wolverine' de olduğu gibi rejenere olur.
Uçabilir ve Teleport gücüne sahiptir. Nur, vücudunun moleküler yapısını değiştirebilir ve farklı madde formlarına dönüşebilir. Boyut değişikliğini maximum seviyeye ulaştırabilir. Ayrıca transmutasyon özelliğiyle çoğu mutantın formuna geçebilir. Enerji emerek kendi enerjisini maksimum seviyelere ulaştırabilir ve vücudundaki enerjiyi dışarı saldığı zaman maximum hızına ulaşır. Kendisinin ayrıca Telepati ve Telekinezi gibi beyin güçleri vardır.Çok zekidir.Mahşerin dört atlısını toplamış  ve Apocaylpse Planı' nı başlatmıştır.Kendi yarı organik kanı, ölse bile farklı bir bedende canlanmasını sağlayabilir.
Apocalypse'in Dört Atlısı' ndan yukarıda çok kısa bahsetmiştim fakat daha detaylı bir şekilde inceleyelim. Apocalypse’in yüksek seviyedeki zekasının ve kutsal teknolojisinin en belirgin uygulamalarından biri de Dört Atlıyı toplamasıdır.  Apocalypse’in seçtiği, fetihlerinde görev alan bu dört mutant grubu Famine(Kıtlık), Pestilence(Veba), War (Savaş) ve Death (Ölüm)' den oluşur. Famine olarak hareket eden bu kişiler Ahab, Autumn Rolfson ve Sunfire’dır. Pestilence olarak hareket eden kişiler Caliban, Plague ve Polaris’ tir. War olarak hareket eden kişiler Deathbird, Gazer, Hulk ve Abraham Kieros’dur. Death olarak hareket eden kişiler Archangel, Caliban, Gambit ve Wolverine'dir.
Filmde de "Dört Atlı" olarak Magneto, Storm, Psylocke ve Angel' ı göreceğiz.
Filme sayılı günler kaldı ve biz şimdiden çok heyecanlıyız.  Umarım Apocalypse'in orijin sahnelerini kaliteli yapmışlardır. Film ülkemizde ABD' den bir hafta önce vizyona girecek, yani filmi onlardan önce izleme fırsatını kaçırmayın derim. X-Men Apocalypse 19 Mayıs' ta Sinemalarda!

Hiç yorum yok: