PİKACHU' NUN İSMİ DEĞİŞİYOR: DUR, NE!?

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de bir nesli camlardan atlatan Pokemon' u bilen, en azından adını duymuş herkes Pikachu' yu bilir. Çünkü bu minik sarı dostumuz, DC' nin Superman' i, Marvel' ın Spider-Man' idir, yani oyunun ikonudur. Ee, haliyle böyle ikonik bir karakterin adını değiştirmeye çalışırsanız tepki yersininz, yemelisiniz de zaten!
Serinin haklarına sahip olan Nintendo(hani bi' dönem Wii vardı ya, ha işte onu yapan adamlar) geçtiğimiz günlerde serinin ana karakteri ve aynı zamanda ikonu olan Pikachu' nun ismini değiştireceklerini açıkladı. Tabi serinin hastası nerd kitle durur mu, Hong Kong' da bulunan Japon Konsolosluğu' nun önüne gidip olayı protesto ettiler. Hatta olaylar o kadar büyüdü ki, Nintendo yetkilileri bir açıklama yapmak zorunda kaldılar. Yaptıkları açıklamaya göre, yaptıklarının bir isim değişikliğinden çok düzenleme olduğunu belirttiler. Seride aslında Pikachu diye bir karakterin bulunmadığını belirten yetkililer, karakterin söylediği Pikaqui (皮卡丘) yerine Bei-kaa-chyu (比卡超) kelimesini kullanması gerektiğini dile getirdiler. Söyledikleri yeni kelimenin okunuşundaki farklılık ise ''Pikaçov'' şeklinde söyleniyor olması.
Şimdilik ne olur bilinmez, ama 2 Haziran' da satışa sunulacak yeni seride isim değişikliği olmuş mu, olmamış mı öğreneceğiz.

Hiç yorum yok: