WARCRAFT[F.İ.]-"HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜR. AMA..."

Merhaba çok sevgili dostlar evet bugün Warcraft filminin incelemesini paylaşacağım sizlerle... Vikings dizisinden de tanıdığımız ''Travis Fimmel'' abimiz insan ırkının kumandanlığını yaparken ''Toby Kebbel'' adlı abimiz de Deadpool'un değişiyle tam bir CGI azmanı olan Durotan adına bir ork kabilesinin liderini canlandırıyor. Şimdi konuya değinmeyeceğim çünkü seyir zevkini kaçıracağı düşüncesindeyim, o sebeple direkt eleştirimize geçelim.


Filmin en büyük sıkıntısı hayran kitleye hitap etmesi sanırım, şahsen ben oyunlarının da büyük bir hayranı olduğum için bazı yerlerde bu tecrübeden yararlanarak eksikleri doldurdum ama dostlar cidden Lor'a hakim olmayan birisi için çok fazla açık var! Tamam bu bir oyun uyarlamasıdır ama sinemanın bir numaralı temel kuralı da herkesin anlayabileceği filmler çıkarmak, yani bir zamanlar bu şekildeydi. Maalesef son dönemlerde bu algı değişti ve filmler hayran kitleye hitap etmeye başladı. Peki bundan ne kadar memnunuz? Şahsen ben oyun camiasına da çizgi roman camiasına da aşırı ilgili olduğum için bu soruya vereceğim cevap belli; epey memnunum! Lakin durup bu camiaların hiçbiri ile ilgisi olmayan sadece iyi bir yapım izlemek isteyen insanları düşündüğüm zaman bu gerçekten kötü bir hadise. Peki arkadaşlar yapımcılar bu yolu neden seçti biraz da bunu tartışalım. Bana kalırsa bunun başlıca sebeplerinden birisi de bütçe, neden diye soracak olursanız yapımcılar filmlere çok fazla bütçe ayırır oldu bu da senaristlere ''nede olsa görseller güzel olacak her türlü iyi hasılat yapar'' kafası kazandırdı. Öncelerde hasılat tedirginliği vardı film görsellik üstünden değil konusu üzerinden rağbet görürdü ama teknolojimiz geliştikçe insanlar da bu teknoloji ile neler yapıldığını nelerin güzel yapıldığını görmek için sinemaya gidiyorlar. Ama sonuç hüsran, görüntüler muazzam müzikler efsane ya konu? Hayır konu çok dağınık, ucu açık ve doldurulması gereken yerler ile kaplı.


Malesef bu olayın düzelmeyeceğini sizlere söylemek zorundayım. Hasılat kaygısı olmadan yapılan filmlerin çoğunda konudan mahrum kalarak kafamız karman çorman ayrılıyoruz. Bu olay filmleri tabi ki de izlenmez kılmıyor. Yine izleyebilirsiniz, yine keyif alabilirsiniz çünkü gerçekten görsel bir şölen var ortada ki konu dağınık dediysek o kadar da rezil değil elbette. En azından Warcraft o kadar da rezil değil :) 


Evet geldik incelememizin sonuna, sizlere bol bol dert yakındım farkındayım ama bu tür yapımların azalmasını sizlerin de istediğini düşünüyorum, yani konusu dağınık olan yapımlardan bahsediyorum yoksa tabi ki böyle fantastik eserlerin uyarlamasını görmek çok güzel. Son olarak Lor'a hakimseniz filmi mutlaka izleyin eksik sahneleri bildikleriniz ile tamamlayacak ve bayılacaksınız, Lor'a hakim değilseniz de bence bir izleyin o görselliği tadın o dünyayı hissedin ama filme gitmeden önce kısa da olsa açıp bir Warcraft tarihine göz gezdirirseniz fena olmaz.

Hiç yorum yok: