MOSAIC #1[Ç.İ.]- ''MARVEL'IN SON ZAMANLARDAKİ EN ELİ YÜZÜ DÜZGÜN İŞİ!''

Son dönemde çizgi roman satışlarında rakip firma DC Comics'ten ,Rebirth'ünde etkisi ile, büyük bir fark yemekte olan Marvel, yeni fikirlerini bizlere satmaya çalışıyor. Bu uğurda bir sürü seriyi tabiri caiz ise b*k etmesine karşılık bazen de Infamous Iron Man gibi güzel serilerde çıkarabiliyor tabi ki. Bugün de o güzel serilerden biri olan Mosaic karakterinin ilk görünümü ve bir yandan ilk sayısı olan MOSAIC #1'e kısa bir inceleme yapmaya karar verdim. Karakter yeni olduğundan dolayı, sizin için fark eder mi emin değilim ama, bu yazıda karakter hakkında minik SPOILER'lar bulunmakta. Eğer siz de ''SPOILER'ın küçüğü büyüğü olmaz!'' diyenlerdenseniz bu yazımızı okumamanızı tavsiye ederim. 
Son saniyeler, top Morris'te. Durum 96-97. Her şey Morris'e bağlı. Bunun farkında olarak hem hızlı hem de temkinli bir şekilde tağa çıkıyor. Smacını da basıyor! 
Ve MVP seçiliyor. Ama harbiden güzel geliştirdi atağı. Bir de sayıya giderken Pop's ı(Luke Cage geldi aklıma...Aynı Pop's değil.) düşünmesi ayrı bi' güzel. Ee, bu maç güzel bir partiyi hakketti değil mi? Morris ve Pop's konuşuyorlar, Morris çaktırmadan sevgilisine bakıyor. Konuşmanın ardından Morris ve sevgilisi balkonda dururlarken arkadan diğer oyuncular gelip bunlara laf atıyorlar. Tam o sırada arkadan bir gaz geliyor. Terrigenesis, her tarafı sarıyor. Koç koşuyor, ve maceramız burada başlıyor! Sadece Morris etkileniyor, uzun süre etrafında oluşan kozasının içinde kalıyor. Sonra bir laboratuarda incelenirken görüyoruz kozayı. O kadar vaka oldu niye buna bu kadar önem verdi doktorlar?? Neyse konu bu değil. Bilim insanları konuşurlarken koza yırtılıveriyor bir anda ve Mosaic ortaya çıkıyor! Ama bir sorun var, neden herkes farklı? Harbiden, hiç kimse gerçek halinde gözükmüyor Morris'e. Pixel'li gibi gözüküyor, herkes parlıyor onun gözünde. Morris tam bunlara bakarken sevgilisi ona şok veriyor ve Mosaic alaşağı oluyor. O anda camdan düşen adamımız normal bir sivilin üstüne inecekken bir anda içine giriyor ve o oluyor!


Ama şu var, Mosaic ona değmeden onunla etkileşime giriyor. Bu bana biraz saçma geldi. Ama harbiden baya güzel bir görüntüsü var Mosaic'in. Ama bu soruma cevap olarak diğer sayfada, bir yaşlı adama dokunuyor Fife. O anda tekrar beden değiştiriyor Mosaic. Hemen birini araması gerektiğini hatırlıyor ve telefonunu çıkarıyor, malesef sinyal çekmiyor metroda. Sonra iki genç dalaşıyor dayıya. Tam o sırada dokunmadan yine beden değiştiriyor Mosaic. Neyse bu elemanın adı da Beto. Beto'yla diğer eleman bir kızın yanına gidiyor ve üçü beraber bir yere gidiyorlar ve hırsızlık yapıyorlar. Ve adama yakalanıyorlar, adam Rusça bir şeyler söylüyor ve Beto kızı alıp kaçıyor. O sırada diğer elaman da Rus'un başına silah dayıyor. Sonra diğer elemanda onlara yetişiyor ve Beto'ya adamı nasıl anladığını soruyor. O da "Jae(Önceki bedenlerden biri) Rusça biliyordu!" diyor. Onlar kaçarken aradan adam geliyor ve Beto'yu vuruyor. Beto ölüyor oracıkta... Ama durun! Mosaic'e ne oldu?!


Marvel sonunda mantıklı bir yola girerek çeşitlilik uğruna sevdiğimiz bir karakterin cinsiyetini ya da rengini değiştirmek yerine, sıfırdan bir karakter yaratmış. Karakter biraz Cyborg çakması gibi dursa da baya hoş bir seriye başladığım kanaatindeyim ve devamını da çıktıkça getirmeyi düşünüyorum. Mosaic'in ikinci sayısına kadar esen kalın!

Hiç yorum yok: